Tuesday, March 22, 2011

sunway lagoon : akhir

wahhhh... manyak syok wo apdet blog ari ni. masuk gambar manyak laju maaa... suker suker suker.. meh layan gambar akhir kami kat SL.

amek gambar dalam air dah jadi wajib kalu kami p mandi manda. tapi hari tu yg sempat snap gambar dalam air ai, hubby dan kakak yaya aje sebab masa ni bateri dah hampir nak kong. korang leh amek gambar cenggini? hahaha... riaknye aku.. xceli, dolu² nak buleh amek gambar celik mata dalam air skit punyer seksa. asyik nak lemas aje. lelama tu ai makin berani. hehehe... tgk.. siap senyum biri² lagik.

masa ni dah mcm nak hujan. so kami bagi peluang kat anak² sejam aje utk berendam. dah kol 4 lebih pun time ni. perut pun dah lapar balik

kapel ni asyik bekepit je.. 


ok, xtvt last... main gelongsor ni plak. masa mula² masuk, adik syasya dapat naik sekali, bila dah petang ni, staff SL yang jaga time tu tak kasi syasya naik sebab dia tak nak tanggung risiko. ahai... budak tu bukan baby pun. dah le dia merajuk...

korang ada berani terjun benda ni?? kalu ai.. sumpah ai takkan buat melainkan kalu bersebab. itu pun tgk keadaan. ai respek ar pada sesapa yg berani. ramai gak mat saleh dan minah saleh juga orang² kita yang terjun petang tu.

yang ni pun sama. nampak best kan. tapi mcm hazab je nak mengharungi tali yg cukup panjang tu.

bila ada yang lalu depan kami, kami pakat simbah air kat depa. syok la pulak...

mm... anak² korang cenggini tak bila dah disuruh naik sebab nak  balik. hahaha... korang tgk la 3 beradik ni.. seksanya nak soh naik tukar baju. siap baring kau.. puas ai jerit.. wat deeeekkk je...

tgk la tu.... wat mcm atas katil plak. si adik dah naik masa ni. yg dua orang ni, selagi kami tak blah buat mcm tinggalkan depa... mmg selagi tu la depa wat deekk je. last sekali, kami tinggalkan jugak. tu pun jenuh merengek tak puas lagi. ahai... tunggu aku wat kolam renang sebesar padang bola. mmm.. mimpi la mek jah oi... tu je la kesah kami kat SL. next trip kami insyaAllah ke melaka wonderland plak.

buhsannya kehidupan ai kat opis sebab kak jah cuti. kak jah, aku rindu kat kau giler² ni. tak sabar nak cuit peha kau. manyak citer nak disampaikan ni. hahaha... bila dengar lagu sungai lui, lagi la membuak rindu aku kat kau weh.. kau ade ingat kat aku?????? ade?????

pada rakan² blog yang add saya kat muka buka, insyaAllah saya akan ecep nnt. dah lama bangat saya tak bukak muka buku. kat umh pun dah tak online. entah la kenapa.

koleksi gambar : olympus TG-810

42 dok ngomen:

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

amnyak syokkkk owww itu sunway ek skrg nie...huhuhu...harus pergi ni..:)

bujal X said...Reply To This Comment

haha~~kamera masuk dalam plastik kah?

NM02 said...Reply To This Comment

izwa,

mmg syok woooo

NM02 said...Reply To This Comment

bujal,

oooo... itu kamera kalis air punya maaa... waterproof leeee

eMMe said...Reply To This Comment

Best la sunway lagoon...next time, ajak la saya sis, hehehehe...

[s][u][e][h][a][n][n] said...Reply To This Comment

salam kenal...saya datang sini tgk blog yang hebat ni :)

NM02 said...Reply To This Comment

emme,

jom la.. kita pakat jumpa para blogger kat sane. mesti hepening

sha a.s said...Reply To This Comment

heaven nyer main air yerr......patutla org lain yg ganti tpt kak jah...klu x, hari² gaduh dgn dia kt depan...ehehe

kakcik said...Reply To This Comment

Seronoknya dapat main air. :)

NM02 said...Reply To This Comment

sue,

makaceh sebab sudi serang balas. blog yg hebat?? kembang sat.. ahaksss

NM02 said...Reply To This Comment

sha,

haah... sunyi ai tau...

NM02 said...Reply To This Comment

kakcik,

syook sangat... better mandi pool atau sungai dari pantai.

Aku said...Reply To This Comment

Rendam-rendam gitu, tak kisah ke hilang gincu make-up, set rambut segala?

Ina said...Reply To This Comment

waaa..bila la nak beli camera waterproof ni.. sebab camera yg ada tu boleh pakai lagi.. nak bagi rosak la..isk :P

NM02 said...Reply To This Comment

aku,

ai bukan minah yang suker melaram la.. mcm setengah pompuan, p pasar mlm pun make up tebal.. ishh.. tak kose okeh

NM02 said...Reply To This Comment

ina,

hahahaha... takkan sampai mcm tu kot.. beli le lagi satu.. hehehe

Cik Pah said...Reply To This Comment

bestnyer boleh amik gambo dlm air. sambil buka mata.. oh camtu ek senyum biri biri.. ada ada jer kan kamu nih.hehhee

NM02 said...Reply To This Comment

cik pah..

hehehe... saya ni kalu masuk raja lawak, buleh menang kot sebab saya seorang yang kelakar. hahahaha

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...Reply To This Comment

wah kak...berendam sakan...hehehe best2...hehe...nanti yanie send alamat ke email akak..yanie lupa alamat umah baru....hehehhe

(^^,)

atty's said...Reply To This Comment

seronok dpt snap gambar dalam air..

NM02 said...Reply To This Comment

yanie,

amboi... luper plak dah.. ye la.. baru2 ni mmg le. tak pe, akak pahammmm sangat.

so amacam? syok kawen? hehehe

Chik Att said...Reply To This Comment

bila jumpa air ... ngan mak2 lupa diri .... gitulah jadinya kan kan

Bio Aura RM650 said...Reply To This Comment

Salam singgah,
Seronok nye tengok gambar korang tu.. nk gi gak one day.. nice blog ;)

Mutalib attholib said...Reply To This Comment

Banyak betul gambar masa pi sunway lagoon tu ya... Geram je rasa nak pi sana bila tengok gambar-gambar NM02 ni.. huhuhu...

Er... Masih tak boleh tambah raw follower tu ke? huhuhu... Camne ek..

sw33tdarling said...Reply To This Comment

hallameeekk bestnya amik gambar dalam air... kalau beli casing waterproof tu ratusan gak erkk rasanya

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

bestnyeee..kak iena, mahu amik gmba lam air jugak..nk jugak..comel sungguh family kak iena ni..happening jew...

ratusiput said...Reply To This Comment

amik gambo sambil menyelam celik mata?????tak berani la.selam skit pun fail.ehehe...bila nk g blajo berenang pn taktau.kena jugak kan utk persediaan pape nnti.

NM02 said...Reply To This Comment

mutalib,

haah... camner ni... sedih tau.. huhuhu... ngade kan.. ahaksss

NM02 said...Reply To This Comment

sweetdarling,

casingnya rasa cam mahal. ape kata tambah kamera waterproof pyer. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

pia,

family kami mmg kepala giler2

NM02 said...Reply To This Comment

RS,

ai pun tak pandai berenang, takat celik mata dalam air yang tak dalam ok je.. hahaha

Mutalib attholib said...Reply To This Comment

NM02,

Hehe.. i speak english plak.. Mana tau boleh membantu:

Go to Friend Connect: http://www.google.com/friendconnect/

If you have more than one blog choose the one you want to show more "Followers" in.

Generate the code for a "members gadget" choosing the number of face rows you want to show and making sure the width matches your sidebar width.

Then add the code to an HTML sidebar widget.

(di copy paste dari lebai google) Huhuhu... Cayuk2 :)

wahida said...Reply To This Comment

aku teringin nak buat bungee jump tu jah...

Dee said...Reply To This Comment

aku tgk ko mandi kt SL ni syok lak..camera olympus tu yg waterproof ye? wah..syok woh..kwn aku ada..tp kitorang x penah cuba..confirm tak rosakkan? nti aku gi kuching leh cuba..

eloklah dorang tak bagi syasya naik lg sekali..dorang takut amik risk tu..kalo jadi apa2..jenuh nk jawab..

mummy_ayu said...Reply To This Comment

wah..memang seronok kat sana..teringin gak nak gei tapi tak tau la bila...

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

hi!

salam kenal..sy follow blk yer..

Bestnyer mandi, sy pn br blk je dr mandi2 ni tp km p kt Bukit Merah Laketown..

☆ lieya latif ☆ said...Reply To This Comment

bestnye...teruja lieya tgk gambar2 dlm air tu....ni kalo dpat snap time gi pulau2 ni lagi cun ni ......

leiya last gi sunway ni tahun bile ntah...tapi mmg dah lame gile laaaa.....tingin nak pegi lagi laa tgk gambar2 cun nie sume...

cik zilla said...Reply To This Comment

saya akan bungee april ini... nantikan kemunculannyaa!! huhuhu

Ogy said...Reply To This Comment

ni yg meruntun jiwa dan kalbu nk pi men air nih...ngeh2

Rinna said...Reply To This Comment

bestnya mandi manda kat sunway.. lama dah tak pergi kat situ..

Kaseh said...Reply To This Comment

tgk kamu sengeh tu yg taktahan tuh..haha comell..cayala leh celik mata lam air..

mummysyafie said...Reply To This Comment

wah..best nya gi mandi manda kat sunway