Tuesday, March 22, 2011

IR lagik

semalam balik keje en. suami tanya, nak makan kat IR tak.. mmm.. ape lagik, jgn tolak rezeki la orang kata kan. kalu dari awal dia tanya kan senang, tak de la nak memusing ke sri gombak balik. dah elok lalu jalan nak balik umh, dah kena pusing balik. kalu dia tya masa dia baru amek ai kat opis, bleh je terus ikut jalan kuching. ah.. kalu dah rezeki, tak kemana pun kan. ape mimpi en. suami nak makan kat IR lagik pun tak tau.  mcm wajib plak mkn IR sebulan sekali. ahaksss

pedulikan dabel chin ku itiuw... *__"

kami merah hitam... 

IR kat sri gombak ni kecik skit. takde playground utk anak².. tempat makan pun setingkat aje. ada belah dalam dan luar.

bersebelahan dengan SR. kami lom try SR kat sri gombak lagi. nnt kalu kepingin SR, nak try kat prima ni plak

cam biasa, kami akan order air satu, eskim satu. kali ni try apple kasturi plak. ooo mai ai.. mashammm gilleerrrr... rasanya dorang perah lemon kot. walau dah ada asam boi tu, tapi masham dia lain macam. tapi sedap.. cuma bila lepas minum, muka mesti tekulat kulat.. hehehe

skang kalu ke IR, eskim kacang ni wajib order. sedap sehhhh

ini hubby punyer. nama dia chicken curry mee. kami ingat mee kari. sekali sampai cenggini upenye. ape yang kari pun tak tau sebab ayam tu bukan kari rasanya, mcm rendang ada la.. tapi menten habesss

kalu yg berkuah cenggini ai punyer la... nama dia hot & spicy soup noodle. lagi best mee hong kong yang ai makan baru² ni. yg ini takde isi sangat. isi dia ayam ke daging yg mcm dikisar tu. boleh tahan gak la rasanya

yang ini menten kena ada. walaupun tajuk makanan ai tu hot & spicy, tapi bagi ai tak le pedas mana. geget cili ni baru la rasa hottttt

harus dan wajib tiap kali ke IR. haa.... ada yang terliur keeeeee..??? tgk yg bawah ni plak...

durian tempura ni ai tak share ngan hubby. korang tau kan dia  tak mkn doyan. so ai makan pun slow² takut abes cepat. hahaha... argghh... sedak niiihhh... sila telan ayaq liuq korang.. aku pun sama.. hahaha

total yg en. suami bayaq. ai jarang masukkan gambar resit. entah kali ni cam gedix nak tayang plak. ngeh ngeh ngeh... takde masalahkan? kalu ada masalah, ada aku kesah. hahaha... balik keje ni nak bawak syasya p wangsa walk. dah lama tak luangkan masa bertiga. balik keje kang, hubby amek dia kat taska, pastu baru amek ai. dah minta pemisyen dari kak sue smlm dan pg tadi. suker tol dia, dari smlm ai dah janji nak bawak dia p jalan. 

yu ollss... esok ai coti tau. padan muker kak jah, esok dia plak sunyi tanpa ai. hahahaha.. tepuk dada mcm king kong skit... ke kak jah tak kesah tak de aku? mmm... takde takde... mesti dia kesah sebab tadi masa ai call dia cakap ai coti, dia menjerit sampai cair taik tinger ai. haaaa... rasakan. so, 3 hari la kami tak jumpa. takpe.. simpan rindu itu ye kak jah.. 

esok blog ni sunyi sehari... korang kalu rindu kat ai, sila kentut kat tapak tangan, pastu chioomm okeh. ahaksss... nakal kan ai... ok lah.. kalu rindu jugak, sila sepak pipi sendiri laju²...  bak kata kak jah.. sayang korang ketat²... uummmuuuaahhh !!!!!

58 dok ngomen:

cikmOt said...Reply To This Comment

huhu...belum pernah makan kat ice room lagi...ni rasa teringin nak mencuba ni...

marinahunny said...Reply To This Comment

oooh sedapnya durian temura tu..cmne dia buat...? huhuhu gulp *telan air liur*

wahida said...Reply To This Comment

taik telinga ko cair jah? hahahaha!! taik idung ko terkeluar sekali x?

sha a.s said...Reply To This Comment

hadoihhh...terliur dah kite......awak ni............

NM02 said...Reply To This Comment

cik mot,

nnt try le eh.. eskim dia tu yg sedakkk

NM02 said...Reply To This Comment

mariahunny,

tu ar.. camne dia leh masukkan dalam tepung tu pun tak tau la...

NM02 said...Reply To This Comment

wahida,

semua taik yang ada cair jah oiii

NM02 said...Reply To This Comment

sha,

awakkkk niiii....

wardah said...Reply To This Comment

kak ena boleh jadi duta IR. hikhik.

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

Ai tak sangka, makan banyak tu, rega cam tu.okeylah tu. durian tempura memang buat makcik terliur.slurp slurp.

ratusiput said...Reply To This Comment

em tak mahal gakla makan kat IR ni kan.rase SR lg mahal.ehehe...jb mmg nan ado la IR.sib baik ratu tak makan doyan.taklah terliuqq...ehehe..

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

alaaaa...dari hari ke hari nk pg tapi tak terpegi lagi nieee....

ejaMaria said...Reply To This Comment

suke durian tempura tu... mmg sekali cuba... mesti nak lagi... ;p

mummy_ayu said...Reply To This Comment

wah..cedap tu..ok gak price kat situ tak penah try..

MeMHaliD said...Reply To This Comment

ni yang x pueh ati ni....nak poie x poie2 laie...sis gambar2 tu memang terbaek la...laparnyer I....ahakss.....cam terbau jer durian tu...dasat...memang dasat

Amy Syaquena said...Reply To This Comment

tak pernah rasa sedap sangat ke..

[-suziey-] said...Reply To This Comment

cis mmg menguji keimanan duyan tempura itu..huhu..
erkkk mee kari? hmm mcm mee hailam jek..hehe..xpnh lagi pegi IR ni..

Cik Pah said...Reply To This Comment

camtu skali ko makan pelan pelan takut abis ka..hahaha.. '

dari ayat ko nih mmg nampak kenakalan ko.. hahah..tapi i loike..

btw .. oh ini ker ice room yg org lain sibuk canang.. aku tak pernah gi lagi..nnt aku gugel pasal location lah..nak jugak try ..

eLLy said...Reply To This Comment

chak!!! dah potang baru sempat datang menjengah.. Mak busy nok!!

Klu Jln kucing tak jem petang nie gak aku terjah Ice room ;p

Oasis said...Reply To This Comment

Durian tampura tu....ohh, sunguh menawan kalbu. skali tgk macam ais krim goreng. Tp kalau dalam gambar pun nampak best, letak kat dalam mulut lagi la best kan

dyea irdina said...Reply To This Comment

sedapnya nampak durian tempura tu...nakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!

Ati Masrif said...Reply To This Comment

dapat cuci mata tengok
dalam blog NM pun dah kira
seronok....hihi

ieda said...Reply To This Comment

eiii mencik2 !!! lapoor balik huhuhuh

weh dikk mee chic curry tu cam sedapp jerkk aduhhhhhh sakit matee , tekak .. jiwa ku ini huwaaaaaaaaaa


uikkkk 37 jer ker .. biar benar dikk .. murah2 gile nieeee ...

Ati Masrif said...Reply To This Comment

menjawap soalan

kenapa gunting letak atas perut
utk jenazah yg akan semalaman
di rumah utk mengelak perut tu
kembonglah ...kata2 dari orang tualah

NM02 said...Reply To This Comment

kak ieda,

ye kak.. menu kami semua 10 hengget ke bawah. tu yg murah

NM02 said...Reply To This Comment

kak ti,

ooo... begitukah.. first time ni kak. tu yg tanya.

tapi menguruskan jenazah kaum keluarga dah biasa. cuma tang gunting tu belum pernah dengar

b a m b a m ' s said...Reply To This Comment

masuk page akak nie..selalu buat kiter jadi foods craving larrr~ nyampeh tau!hahahahahah..

dok sri gombak ke kak!fasa mana tuhh..hehehe

Mutalib attholib said...Reply To This Comment

aduh... menganggu dietku je NM02 ni.. tersekse jiwa raga.. huhuhu

mamasuri said...Reply To This Comment

alamak...aku tak nah try ir ni..
iyelah..ingatkan sume makanan ada ice kan..hehehe..takut tak kenyang..well..gambar terakhir tu..memang bt aku terkedu..sedapnyer wei..

kakcik said...Reply To This Comment

Mi tu nampak macam cik megi lak... Yang doyan tu, kakcik suker! :)

mamawana said...Reply To This Comment

sedapnyer... len kali nak ituttt makan kat situ

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...Reply To This Comment

wawahh.. bestnyer..
aritu tak sempat la nk singgah IR kat bbbangi.. gopoh² ke lcct.. huhuhuh,
nvmind.. lenkali.. mesti.. =)

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

wa...terliur tgk...lama dah pg ice room ni...samalah suka durian tempura tu...

Yan said...Reply To This Comment

macam best je.. makanan nya buat hati i dug dag dug dag.. Durian tempura???

Fieza79 said...Reply To This Comment

gilerr terliuurr dtg sini pagi ni..sampai hati betul huhuu...

~izan~ said...Reply To This Comment

bila la nk g sini.huhu...semua nmpk best lazat dan boom,yummy!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

loqlaq..kentut pahtu shium..wakakakak

nntiler ade masa leh gsana..skang ni takde peluang langsung nak p IR

sahromnasrudin said...Reply To This Comment

tertarik dgn chicken curry mee tue..mesti rasanya sangat berbeza dan sangat sedap kan

Ogy said...Reply To This Comment

wahhh asek2 lepak ice room je ni..jeles2.....bilalah ai nk sampai ni...asal nk pi makan eskrem je ujan...hik2...sejok2 mcm tak syok je makan ekskremm

sw33tdarling said...Reply To This Comment

dah lama kudengar kabar berita, tapi takde kesempatan lagi nak bertemu mata...

harus cuba ni...!

Ina said...Reply To This Comment

wa..sedap durian tempura tu..melelehhhhh. selamat bercuti dear.

Rinna said...Reply To This Comment

Adoii sedapnyaa..makan kat situ..tak penah lagi pergi IR nie.. nie yg nak kena ajak hubby pegi nie..heheh.. lain kali tau ler apa nak order.. hehehe.. :)

ibu qaleesya said...Reply To This Comment

sedapnye durian tempora tu kak.. bila nak bawak saya makan sekali???

atty's said...Reply To This Comment

terliur nengok gambar food tuh
kat bangi ada satu IR..nie tp lom penah lagi makan kat situ .

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...Reply To This Comment

tak leh tgk n3 ni lama2...

tgh puasa...hehhehe

(^^,)❤..

chekna @ mama ziyad said...Reply To This Comment

dah bleh jadi duta IR ni.. free advertising nih...

NM02 said...Reply To This Comment

bambam,

akak dok taman setapak indah, tapi tergolong dalam taman melati. kira tengah2 la...

bambam kat ner?

NM02 said...Reply To This Comment

sweetdarling,

tunggu!!! suatu hari nanti.. ahaksss *_*

NM02 said...Reply To This Comment

yanie,

ai... pengantin baru berpuasa??? hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

mama ziyad,

tu ar... tunggu offer dari depan je ni.. hahahhaa

Jijahh @ f.k said...Reply To This Comment

teringat teh ginseng dia .. sedapp ..

Kaseh said...Reply To This Comment

dah try nasi goreng special IR? sedapss kann..meheheh terasa lapar dah skang..haishh

NM02 said...Reply To This Comment

jijah,

haah... ayah kita dah minum teh tu. kita pun ada try skit.

NM02 said...Reply To This Comment

kaseh,

selalu hubby yg suker nasi goreng tu...

fadhdeela said...Reply To This Comment

alahh laling jgn majuk kak..deela dah click smlm tp network hampeh terdisconnect.ingtkan dah follow tp lum rupanyer..xpe dah wat skali lgg!! dengan yakinnyer dah follow :)

bestnyer tgkkkk Ice Room nie..kat kota damansara ada 1..nk try la :)

Meh singgah: Kesian Ct Nurhaliza!!

IxoR@ said...Reply To This Comment

ya ampunnnn.....

buat aku kepingin nak ke IR gak...

durian tempura? huh sedap.....

:D

Biuty Burritos said...Reply To This Comment

memang kau xkisah, tp buat aku menyampah giler!!!!!!!!!!!!!!!!! bnykanye kao mkn na? kao ke yng makan or...

cikpuanhady said...Reply To This Comment

uiss..nanti balik malaysia, aii nak kena godek2 lagi blog u nih, nak cari tempat makan yang besh2..hehehe..

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Belog Kami : Notre Belle Histoire