Thursday, March 17, 2011

sunway lagoon : part one

hari ni ai nak stori mori pasal family dah opis kazen saya si marzuki tu. ianya berlangsung pada ahad lepas di SL. terasa mcm kureng seronok skit sebab kak sue tak dapat ikut sama. khamis lepas, tok baba ayah kak sue kena tahan wad sebab paru² berair. mereka anak beranak balik kg. jumaat plak juki balik kl bersama anak² sebab sabtu dia keje dan ahad tu nak ke SL. tak pergi rasa rugi sebab dah bayar. kak sue je yg stay kat saner. ai kalu takde kak sue, rasa tak happening la. takde tempat nak tepuk tampar. package kami dapat adalah all park dimana kalu kena bayar sendiri adalah sebanyak RM105 seorang. kalu tak silap saya lah. tapi kami free je sebab kalu bawak orang luar selain family, juki kena bayar separuh harga. so juki yg sponser kami. tq juki!

tiket utk kak sue dan adik yie, adik kak sue digantikan dengan ayu adik saya dan gewe dia razif. rezeki mu la ayu. kalu tidak mu geget jari. hahaha... pagi lagi kami dah kuar umh, sarapan kat puchong pastu terus ke SL.

kami tak tgk pun pelancaran family day ni sebab anak² semua dah tak sabar nak berendam

jgn kata anak² ai pun sama... hehehe

sonok la, org tak ramai lagi

peramah plak badut dua orang tu

tengah nak pi amek makanan utk lunch, nampak ada pompuan² cantek tgh lukis muka dengan percuma. kakak dan ayu amek kesempatan yang ada. lama tu beratur.

hasilnya... terus mms kat ibu dia

ayu plak pilih corak indian

tapi nan hado je hasilnya.. dalam gambar yg dia pilih tu cantek je. tapi bila pompuan tu lukis, tak berapa nak jadi. dah letih kot pompuan tu. patutnya kat dahi ayu ada lukisan rantai mcm pompuan joget pakai. tapi pompuan tu cakap tak sempat nak buat, dia dah nak kuar lunch.

adik plak tak nak lukis muka.. dia nak wat glitter tatu aje..

hasilnya.. tatu bateflai namanya ni... pastu kejung tangan dia.. bejalan pun mcm robot

dah pas makan semua, kami terus gerak utk acara jerita menjerit. tmpt pertama kami singgah kat kapal ni. hubby dah baper kali tak tau la naik kapal ni. asal ke SL je, mesti dia akan naik.

ayu dan razif pun tak lepaskan peluang. juki tak naik, gayat katanya. ai??? kirim salam la nak naik. takkan punya... kalu paksa ai naik, sediakan ambulan dulu. hahaha

korang pernah naik sampan giant ni?

muka ayu dah komot sebab jerit giler babees

amek kau... korang berani? aku tak...

sampan ni akan tegak berdiri. pastu akan berpusing dua tiga kali. bila dia bediri tegak tu.. ai tak putus berdoa moga tak jadi benda yang bukan² pada mereka yg ada dlm sampan tu. aci giler kau... kepala ke bawah dah masa ni. kalu ada yg tak tahan, mau kuar muntah hijau.. masa tu plak, kecepek tekena muka orang depan. hahaha.. sebab dorang kan duduk mengadap. tapi alhamdulillah.. semua jeritan mereka berbaloi. hehehe

takat ni je dulu... nnt sambung lagik

35 dok ngomen:

Fieza79 said...Reply To This Comment

skrg mmg musin org berendam kann...hehe fieza pun ada request kat huby nak gi berendam sebelum perut ni memboyot hahaa...

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

kak ienaaaaaaaa...conoknyeeee...saya pun nk gi jugak bwk adek2 sye nnti..diaorg nk dtg bercuti..x aci la kak iena jd penonton jew..kne la main skali..bru tau hebak x hebak..hihi

Huda said...Reply To This Comment

bestnye mandi manda di sunway lagoon :)

adarnadzmie said...Reply To This Comment

yuhuu.. bestnya... berendam sakan..

erienz said...Reply To This Comment

best3x....kl naik sampan tu lagi best...blh jerit sekuat hati...

ct shah said...Reply To This Comment

ala,biasa2 jer mainan kat sunway lagoon nih.yg kapal tu dah berapa ratus kali saya naik.biasa jer (ayat x leh blah)..hahhahaahaha

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

giler lame tak pegi sunway...ade la dekat 6 thn kottt...

NM02 said...Reply To This Comment

fieza,

ada baiknya kamu rehat dulu skang ni sebab kandungan kamu tu baru lagi... nnt bila dah besar skit, bleh la berendam ye.. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

pia,

dik... akak kau ni penakut nak mampos. kalu naik benda tu terus pengsan camner? atau terus tak sedar, aper cer??

hehehhhe

NM02 said...Reply To This Comment

huda,

sonok kalu betul2 main semua game yang ada

NM02 said...Reply To This Comment

erienz,

jerit sampai kuar anak tekak.. hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

ct shah,

ah kau kan.. sebenarnya kau pun sama penakotttttt.. uweeekkk!!

Mutalib attholib said...Reply To This Comment

Best betul dapat rehat-rehat camni dgn family.. huhuu.

niezzareena, pasal folower yang panjang kebawah tu, awak edit widget dalam html, cari perkataan "raw=4" dan tukar pada "raw=20" atau berapa saje yg anda mau ;)

Cikgu Nurin said...Reply To This Comment

hah..ingat lagi masa bwk bebudak sekolah naik boat giant tu,sorang cikgu lelaki tu, turun-turun je dari sampan tu, terus wek,wek,wek keluar isi perut kat perdu pokok kelapa..lepas tu dia jalan macam orang mabuk todi..kami semua pakat gelak kat dia..kesian pun ada..tapi gelak dulu la baru tolong...

NM02 said...Reply To This Comment

ooo... cenggitu ke.. okeh, skang saya cuba. maceh ye en. mutalib. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

cikgu nurin,

saya plak ada pengalaman masa naik kete terbang kat kat the mall dulu. ada dorang indon tu terkencing, kesian dia.. malu tak sudah

eLLy said...Reply To This Comment

aku dah lamaaaaa gilerrrr tak ke SL.
Harga ticket pun mesti dah mahal gilerrr kan

absolutely emy said...Reply To This Comment

wah.. bestnyer berendam... :)

sahromnasrudin said...Reply To This Comment

mak aii..tgk semua pic tue dah tergambor akan keseronokan sefamily kan..seronoknya dpt bercuti bersama

ratusiput said...Reply To This Comment

ratu takkan naik punyela mende2 camtu.mampuih muntah kale pepel kang.ehehe...tp kalau tgk org terjerit2 seronok gak..

[-suziey-] said...Reply To This Comment

wohooo best giler..baru pasan dh lama berabad xjejak ke sunway lagoon..naik smpan tu mmg kecut arrrr perut..huhu bole rasa lagi ni..hiks

IxoR@ said...Reply To This Comment

wahh... happening la!

SL.. sedih tak klu sy kata tak penah masuk SL, setakat kat luar2 tu ada la... haisshhh sedih la...

:(

ps: dah folow tau....

Oasis said...Reply To This Comment

Eh mahal tu klau RM105 sorang. Tapi saat bersama keluarga lebih berharga dari tu tu kan.

Natalia said...Reply To This Comment

wowww syoknye lebih2 lagi dapat terjun dlm itu pool hehehe

cantek ayu nye style eh..mekap mata tu...

Dee said...Reply To This Comment

muda2 dulu berani naik..tp skrg kureng sket..takut seh..

Ina said...Reply To This Comment

wa..bestnyer..nak pegi jugak

Mama Gee said...Reply To This Comment

huhu sah2 ai takleh naik sampan tu...mau menjerit2..suh berenti nnti....

norhidana said...Reply To This Comment

wah2 sungguh seronok nyer kak.... mcm2 aktiviti ada...
ntah bile lah dana nk ke sana...
apasal akak tak try yg lukis2 tuh kak...

Cik Pah said...Reply To This Comment

last skali pergi sl waktu pinggang cik pah secekak..maksudnya b4 kawin lah..hahahha..

mahal gile tiket skang kan.. tak silap..rm 70++ kot ..

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

tidak..tidak..aku takkan naek itu kapal..cukupla sekali naik kapal terobang dalam The Mall dulu..phewwww~~ menangisss!

Ati Masrif said...Reply To This Comment

memang syokk...

tapi kalau gi sendiri ..mahai sgt

mummysyafie said...Reply To This Comment

waaa...saya pernah naik tu sekali je. itu pun waktu umur 17 tahun. lepas dah ada anak ni..urat berani semua dah putus..so tengok gambar pun saya gerun..hahahah..

atty's said...Reply To This Comment

kty pergi SL nie baru2 nie bulan satu aritu ..

dulu masa lom kawin penah dah naik sekali giant kapal tu

january aritu , naik le lagi sekali dah lupa camne rasa naiknya ..

sekali naik .tobat dah taknak naik ..huhuhuhuuhu..kecut perut kty

NM02 said...Reply To This Comment

kak atty,

jgn kata perut, segalanya kecut akak oii... hahaha

mummy_ayu said...Reply To This Comment

pernah naik sekali mainan mcm nie kat pesta PD dulu..time muda2 dulu la..memang epni tapi seronok..tapi tu la 1st & last..takut...