Wednesday, March 16, 2011

sate sri melaka

muning yu ollsss... ujan lebat pagi ni ek. syoknya kalu dpt sambung tidoooo.. ok la yu oollss.. ari ni ai masukkan n3 pasal menu simple kami isnin ri tu. jemu plak tiap mlm makan nasi berlauk, ptg tu ai call mak soh dia wat nasi goreng je sebab hubby dah kempunan sate sri melaka

nasi goreng daging. sedakkkknyeee

inilah dia sate sri melaka. mungkin ada yang tau kat maner lokasi kedai makan sate ni. fames tau sate sri melaka ni. mmg terbaik abad ini. kedai makan dia ada dua. satu kat AU 5. satu lagi tu kat melawati. kalu nak order banyak, kena call dan dorang akan bg no utk senangkan kita masa nak pi amek tu. ckp je order kita no baper, dorang dah siap bungkuskan. 

isi dia mmg tebal. puas le makan. nak banding ngan sate lain, mmg terbaik lagi sate sri melaka ini. korang nak cuba?? sat lagi ai bg no tepon. kalu call sekali tak angkat, yu olls kena cuba banyak kali tau.

bawang tu feveret kak su dan yaya. ratah begitu saje... korang buleh?

kuah sate ni mmg sodap. ok lah, cakap banyak pun tarak guna, kalu nak try.. korang call no ni 013-640 9895. benda sedap kita kena kongsi sesama kan. kalu utk kenduri pun mmg sangat sesuai la sate sri melaka ni. sekali lagi... saya bukan duta atau sanak sedara tokei sate sri melaka ini ye... baibai!!

35 dok ngomen:

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

selamat pagi sis...sodapppppnyeee...feveret en somi satay ni..lau dia tgk ni msti dia ajk g nnti...siap ade nombo hp lgi ha...best!!! muahhhhhh

NM02 said...Reply To This Comment

haah pia.. ape lagi, tepon.. order.. pastu call akak okeh. kita party kat umh pia. hehehe

☆ lieya latif ☆ said...Reply To This Comment

waduh...waduh...pagi2 dah terliur tgk satey nie...betul2 menggugat keimanan nie heheheeheh.....

ye laa tgk kuah pun drooling sungguh....sure sedap nieh!!~

ratusiput said...Reply To This Comment

bape sen secucuk ni...ble cuba satu ari nanti...apa beza kesedapan dia ngan sate kajang?uishh byk tanya lak ratu ni.ehehe..

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

sedapnya sate ni..

pernah makan sate org tu campurkan sekali sate yang busuk.. geram sampai hari ni

Huda said...Reply To This Comment

sedapnya..2 hari lepas huda baru makan sate kak mah kat manjung ni :) 50sen sebatang..besar, kuah dia pun sedap :)

norhidana said...Reply To This Comment

wah2... aduh tgk nasi goreng tuh pun sedapnyer... rajin akak memasaknyer... pastu sate lak... mmg feveert dana tuh kak... nmpak menyelerakan, dana kalu tingin nk mkn sate yg best kt sate station mmg beso gile sate nyer tp yg tak tahan,... dr secucuk 60sen dh naik jd 80sen secucuk skrg nih...aduh...

eT said...Reply To This Comment

waaaaa...salah timing masuk blog nih...
lapo nih...huhu...sob3

~izan~ said...Reply To This Comment

sama la kita et,salah timing masuk,pg2 dah jamu mata dgn sate...telan air liur dah ni huhu

wahida said...Reply To This Comment

aku boleh apa ratah bawang tu...sodap!!

Oasis said...Reply To This Comment

Kuah kacang tu kalau cicah ngan roti..fuhh marvelous!

Oasis said...Reply To This Comment

Kuah kacang tu kalau cicah ngan roti..fuhh marvelous!

eMMe said...Reply To This Comment

wahhh..enaknyeee....mujur la gambar saje ku tenung, kalo makanan! laju2 dah ku Ngap!!!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...Reply To This Comment

makk aiii...

meleleh air liur ni tengok sate tu..

Dahlah pagi ni hujan lebat sampai tak sempat carik bekfes. Harus makan sampai kembung lunch sat gi..

wardah said...Reply To This Comment

wahhhhhhhhh i know kt mane kak eina. ok dah terlliur kite...

eLLy said...Reply To This Comment

perghhh sejuk2 nie terlioqq aku tengok...

Nok pesan kat kak Jah ko, entah mengapa aku tak leh komen kat n3 en Ramly dia tu :( sodehh

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

ko ni buat air liur akak meleleh lah, dah lama tak makan sate.warna sate menarikan.sekarang ni dahlah musim sejuk, lapar tau.

NM02 said...Reply To This Comment

elly,

cer kau try lagi dan lagi dan lagi

NM02 said...Reply To This Comment

kak ina,

akak... kite pun suker je baca n3 akak tiap hari tau

whitecappuccino said...Reply To This Comment

waduh!! sedakkkknyorrr!!! :)

ZZnoor said...Reply To This Comment

saya mau try, tak kire, nak jugakkk!!!hihi..tq 4 d info..

Cikgu Tie said...Reply To This Comment

sedapnya sate!kegemaran cikgu tie nie.hehehe....

jom baca: definisi cinta

ieda said...Reply To This Comment

wa wa wa dush2 .. mencik2 .. huhuhhu
sedappnya dah lama x makan satay nie .. huhhu sedap tul nampak nasi grg tuu huwaaaaaaaaaaaaa

Aku said...Reply To This Comment

aku suka sate yang terasa jintan bagai... baru sentap ...

mamawana said...Reply To This Comment

Assalam

Lama tak makan satey, terlioq plak tengok gambar...

Cikgu Nurin said...Reply To This Comment

Kedai dia ada kat Melawati? baru ke dah lama? sebab dulu akak selalu gak makan kat sana..tak pernah nampak pulak..wehh...sedapppnyer...nyuummm...dah, dah..nak jilat skrin nihhh...

Cikgu Nurin said...Reply To This Comment

Jap...hishhh...tak boley tahan laa tengok abang fahrin dok lepak macho kat situ....geyaammm...hi hi hi....*gatal datang...*

atty's said...Reply To This Comment

as salam ..salam kenal dr kty ..

nasi goreng daging tu kty nya feveret ..

satay tu ya allah ..meleleh air liur nengoknya .

mummysyafie said...Reply To This Comment

nasi goreng tu nampak sedap..siyess..pedas tak?

Dee said...Reply To This Comment

kureng sket ngan sate..tp kalo cicah kuah sate tu ngan nasi impit suka..

Queen said...Reply To This Comment

ala..dah la tengah lapor ni..nom..nom..nom.nom....

Natalia said...Reply To This Comment

oh my god..sate ituuuuu...sgt tak menahan melihatnye hehehhe...sedapnyeee

eelobor said...Reply To This Comment

baru jer 2-3 ari nie ngidam nok makan sate haji samuri kat taman melati

adarnadzmie said...Reply To This Comment

kat tempat akak ada gak sate sedap.. kami panggil sate gendut.. sbb sedap dan montok2 jer isi dia..

erienz said...Reply To This Comment

truz rsa nk makan sate..tp kat jb sate wak radollah...pun puas makan..sbb isinye tebal..