Tuesday, March 15, 2011

rasaku...rasamas

hallu yu ollss.. salam ketemuk lagi. hehehe.. smlm tak sempat nak stori mori, hari ni plak ada bz skit. tak sempat nak skodeng umh yu ollss.. ni baru ada masa nak hapdet, jap² lagi nak singgah umh yu ollss plak. ai takde ape nak citer pun, cuma masukkan gambar makan² kat rasa mas aje. ada orang tu.. [ sape yg terasa tu tolong sengeh ye ] dia suker ai wat n3 pasal makan². dia kata suker tgk menu yang ada. so... saksikanlah...

mmm... dah kali ke berapa pun tak tau makan kat rasa mas ni. rasanya?? boleh tahan gak la. kalu ada tambahan cili api potong lagi menarik.

kami pilih set utk dua orang. tapi kami bertiga. tak lain tak bukan la kalu bukan dengan si cikenot tu.. ni ayam blek pepper.. mmg pedas rasanya.. syasya tak leh makan, nnt bibir dia meletop kepedasan. hehehe

sup kosong ni kalu taruk cili potong lagi terangkat

tauhu goreng cicah ngan sambal ape entah.. ai loike tauhu ni..

fish kek goreng. sesuai dimakan utk semua golongan

mushroom soup ni utk syasya. dia tak nak makan nasi, dia nak makan ni aje. tapi tak habis pun

coleslaw ni kami share sama²

syasya punya garlic bread, tapi ai jugak yg tukang perabih

kalu en. shahri tau ni... mampos aku kena leterrrrrrr

syasya tayang menu terbaru kat rasa mas. hepi dia dapat cuci mata kat giant batu kep. mcm² dia minta dan paklongnya turutkan aje.. kalu ai yang minta... yu nak yu beli sendiri.. oh sangat kijam!!! acah je... :')  menyusul lepas ni, gambar kami berjimba di sunway lagoon. tunggu yeee!


sori ar, modal nak citer pjg takde wat masa ni.. hehehe

28 dok ngomen:

Latina said...Reply To This Comment

tgk menu Rasamas ni..rasa lapar pulak..tkleh jd ni..balik ni kena singgah..hehehhe..

kakcik said...Reply To This Comment

Kakcik suka tengok gambar2 di blog ini - terang dan jelas. :)

ratusiput said...Reply To This Comment

layan jugak kalau mkn kat rasa mas ni...sekali skala...kalau slalu2 muak pulak...

Ati Masrif said...Reply To This Comment

so..kalah ke

chic rice shop...

eLLy said...Reply To This Comment

Ko nie betul la Mek jah!!
camno aku nak diet nie ;(

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

Kak, lau gmba kt blog ni mmg xleh tahan..msti trse meleleh airliok..aduhhh sodap benar nengoknyee..g sunway?? woooo BESTTTT!!!

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

Kak, lau gmba kt blog ni mmg xleh tahan..msti trse meleleh airliok..aduhhh sodap benar nengoknyee..g sunway?? woooo BESTTTT!!!

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

baru lepas makan..kenyang dah..tapi bila masuk blog ni..lapa balik..abis camno?ngeee~

MeMHaliD said...Reply To This Comment

lapar lak den ha...memang slalu gak g rasamas ni kat kl central..huhuhuhu...sejak men dietkan diri nih...ammik ayam ngan salad jer la...mmmm.....den pon suko tengok blog NM02 nih...menu menyelerakan...xpek makan dapek tengok pon jadik lah...

~ yus ~ said...Reply To This Comment

datang sini memang perut terus lapar je, walaupun baru lepas makan..huhu

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

musti try lorrr....:)

cik zilla said...Reply To This Comment

boleh ganti pengacara jalan2 carik makan.. meletopps!!

SyUhAdA said...Reply To This Comment

nmpak cam sedap je..
xpenah lg mkn dkt rasamas nie..
bes ke?

Dee said...Reply To This Comment

lama x mkn rasamas ayamas..tp mmg sedap pun..

Cik Ina minat Do do Cheng said...Reply To This Comment

Rasamas , ayam dia meang terbaek.sedap ada rasa, sebab diperap lama.rasa jam ni pulak nak makan rasamas.

normi said...Reply To This Comment

rindunya mushrum sup tu.. nanak..

Cikgu Nurin said...Reply To This Comment

Yeahhhh...segera datang....da follow adik..emm..giant batu kep...dulu itulah tempat lepak akak ngan anak...dah lama tak pergi sejak pindah dari Selayang ke Hulu Langat nih..

Akak suka Rasa Mas jugak...

~izan~ said...Reply To This Comment

izan pun suka rasamas..kupon buy 1 free 1 tu ada byk lg sebab tak tahu nk g dgn siapa...jom2... hehe

☆ lieya latif ☆ said...Reply To This Comment

ayoyoyooyo drooling sungguh tgk menu2 sume nie.....mmg nampak sedap2 huhuhuhu...

comel si syasya..leh jadi duta rasamas ni heheeheh

NM02 said...Reply To This Comment

lieya,

hahahaha... duta rasamas?? mm... hehehe

Ina said...Reply To This Comment

alahai..u ni asyik letak gambo food jer...menguji betul laa...sedapnyerrrrr

Oasis said...Reply To This Comment

sukanya ayam dia. Ni yg buat nak g ke restoran yg berdekatan malam ni nih..

ieda said...Reply To This Comment

aduh2 x menahan .. bab ngabis tuu ekkekeke :)

ana said...Reply To This Comment

menu dia nampak cm sedap jer...leh try nnti ni!

Biuty Burritos said...Reply To This Comment

mcm terkena kt aku je..whatever tq. aku bukan ape, suka tgk pengacara JJCM ni berinteraksi hahaha!teruskan usaha menayang segala mknan hebat2 di Msia ni. kalu ade rezeki pegilah ke luar dr Msia plak, orait, Bon Appetit!

atty's said...Reply To This Comment

fish cake tu cam sedap je..nanti nak terai ler.

Mama Gee said...Reply To This Comment

dulu2 suka gak makan kat rasamas...tp cik abg kurang suka nasi ayam, sejak tu dh lama tak masuk..

mamawana said...Reply To This Comment

sedapnyer mamam mamam....