Wednesday, February 2, 2011

tgk sudah

salam u ollss... rabu sudah ini hari. syoknya bila keje selang² ngan cuti ni kan. minggu ni adalah minggu bunga² di taman, hilangkan stress dengan mengembirakan hati sendiri. sape lagi nak pujuk hati ini selain diri sendiri. terimalah seadanya apa yg terjadi disekeliling, hati bertambah sejuk bila tgk drama FA smlm. ngeh3x... eh, thanx pada u ollss yg sudi kuatkan semangat saya tatkala hati saya gundah gulana.

mood hari ni ada sikit bagus. tu pasal pepagi ni ada hati nak update blog. mmm... takde ape nak stori mori pun, cuma nak kongsi kisah jom tonton baru² ni.

korang dah tgk ke citer ni? xceli, kami p tgk dah lama. tgk tarikh tu..skang plak baru terhegeh² nak citer. en. suami beli tiket ni dalam diam, tau² bila saya call dia cakap dah beli khurafat utk kapel seat. wah... so manisss... hehehe... paham² je la, saya ni kan penakut giler. jadinya bila dah dok berdua rapat² saya mulala jadi cik salmah yang kegedikkan. hahaha...

sepanjang citer ni, tangan kaki saya tak dok diam. banyak nau bunyian yang memeranjatkan saya. ibarat mcm saya bersilat la kat dalam panggung tu. hahaha... tapi kan, pelik jugak la citer melayu kita ni kan. pelik sebab ape, sebab asal dalam sepital je lampu yg menyala tak berapa terang, malap² gitu. pastu lampu dalam opis pun sama. eh.. ada sedikit tak logik disitu. tapi bab syamsul dukung mayat tu mmg buatkan saya nak garu muka pakai garpu. adoii... seram cik salmah tau. 

ape pun, citer ni banyak pengajaran buat kita semua. khurafat itu sememangnya syirik. kalu kita syirik, kita tidak percaya kepada Allah swt serta mengingkari ajaran yang disampaikan oleh Nabi Muhammad saw. tak takut ke dengan balasan diakhirat kelak. minta jauh le dari keluargaku...

30 dok ngomen:

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

tak tengok lagi.. tgu CD pulaklah... takder peneman nak g huhuhu..

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

xtgk pun lagi..kene tunggu cd or dvd...tp rmaai yg ckp cite ni best

eMMe said...Reply To This Comment

Salam sis, aiseh! sis dah tgk, mE lom lagi, tunggu CD kot...lame tak tgk wayang...huhuu...

NM02 said...Reply To This Comment

ratu kebaya,

tak try astri first ker?

NM02 said...Reply To This Comment

hanim,

best tapi ada yg tak logik. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

emme,

kite pun dah lama tak tgk wayang, tapi semenjak dah bukak kat wangsa walk, makin rajin plak terjah panggung sebab dekat dgn umh

[-suziey-] said...Reply To This Comment

wohoooo dh tgk..ramai yg buat review kata cite ni best n sera,//pasti akn ku tgk jugak..hiks

ratusiput said...Reply To This Comment

haáh ratu pun dh tgk...citernye takdela sedap tahap 10 bintang.just byk terkejut2 je...

Fieza79 said...Reply To This Comment

dh tgk ye..alorr fieza belom lg la...sonok sgt dgr org dok citer...bape bintang..?

NM02 said...Reply To This Comment

suziey, mmg menyeramkan...

NM02 said...Reply To This Comment

ratu siput,

betul tu... kalu nak banding ngan seram mat saleh, mmg jauh beza kan

NM02 said...Reply To This Comment

fieza,

4/5 bintang...****/*****

Ogy said...Reply To This Comment

nak kena pi tgk ni....walauppun cik abg jenis tak suka layan citer melayu kat wayang...nak heret gak dia...hik2

errr tp lepas tu camno nk duk sorg2 kalo cik abg takde???

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

kalu pegnent mau beranak situ ni if tegk cite ni whuhuuu

Ya ALya said...Reply To This Comment

plan nak tgk minggu ni,tu pun kalu jadi la.....

Ain Atika Zailani said...Reply To This Comment

ohhh x ajak pon...seronoknya...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...Reply To This Comment

tak tgk lagi citer khurafat...

tgh tungguh muncul di astro first...

(^^,)♥

miloais said...Reply To This Comment

best banget ke???

a.z.r.i.n.a.03.07 said...Reply To This Comment

adik member tengok sampai tak nak balik rumah. Tumpang tido rumah kawan..


sejak dah ada anak2, dah jarang tengok movie kat cinema...tapi dulu memang HANTU. Sendiri pun boleh layan..

eB ezrin said...Reply To This Comment

http://mamaaerish.blogspot.com/2011/02/little-fingers-special-awards-6-12.html
4 u ;p

HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

salam..ila pun xsempat nak g tengok..lama sudh xtgk wayang..heheh

absolutely emy said...Reply To This Comment

setuju dengan keadaan gelap kat hospital dan ofis, tempat2 tu sepatutnya terangkan.. hmm.. cer depa buat citer seram dalam versi terang benderang.. klu berjaya.. memang hebat la.. tapi boleh je kan..

absolutely emy said...Reply To This Comment

tapi kan.. klu buat citer hantu kat ofis tu guna lighting terang2.. sure lepas tu.. orang takut nk g ofis walaupun ofis terang benderang.. hahaha

sal said...Reply To This Comment

oh, bnyk pengjaran..lum tengok lagi, tunggu kt astro jee lah..

cikpuanhady said...Reply To This Comment

bes ek..huhuhu..tunggu org upload kat youtube je la..

Jom skodeng : Jom guna banner HeartBeat.my tanpa Valentine

MataHati @ MH said...Reply To This Comment

bestnya dah tengok..sya dah lama tak pi pangung wayang ni..
ramai yg cakap cerita ni best

syida spongie. said...Reply To This Comment

hey, stop follow my blog and then follow it back. da tukar url, so jadi bodo sikit blog tu. kerjasama dihargai. :D

eLLy said...Reply To This Comment

Nok mak bila tengok cite nie terus jadi pemalu nok!!!

Mak pandang bawah je.. takuzzzz ;P

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...Reply To This Comment

masih lagi di tayang di alamanda..
tp tak sempat nak tgk

(^^,)✿

ieda said...Reply To This Comment

x tgk layie .. uish2 seram kan dikkk tgk preview punnn dah semacam huhuhu