Thursday, February 10, 2011

den poi kolo pilah

hallu u ollsssss.... wakduh, rindu bangat sama kamuk semua. kamuk rindu enggak sama guwe? pasti ada yang rindu kan, pasti... ya aku pasti. hahaha... adoi, semenjak cuti lama minggu lepas, blog ni sunyi tanpa khabar berita dari saya. bila dah mula masuk keje, mood plak beterbangan entah ke mana. nak amek mood balik, skit punye susah. nak bw pun skit punye longlai. harap lepas hapdet citer hari ni, mood tu biar terus bekobar hendaknya. sepanjang cuti lama minggu lepas, takde ape yang menarik. cuma saya dan en. suami ada ke kuala pilah utk menghadiri majlis walimatulurus kawan opis en. suami. ok, jom kita layanzzz

tujuan utama kami ke kuala pilah utk menghadiri kenduri kawin ain dan pasangannya nizam.

kami menginap kat melang inn. hotel ni baru je bukak bulan 12 thn lepas. ain yang tolong booking, maklum... kan cuti lama, takut penuh plak. senang je nak cari hotel ni, dia terletak betul² kat pekan kuala pilah. 

kami sampai dalam jam 2ptg. panas terik kau kat pilah. mmg penuh hotel hari tu. dah check in kami terus masuk bilik. letih wooo

ni gambaran dari dalam lif. tengah kawasan hotel tu ada ruang santai utk lepak² sambil layan ikan² yang ada dalam kolam tu. best je dengar bunyi air terjun kat situ. nyaman sungguh. kami dapat bilik kat tingkat 4.

ha... tu dia bilik kami. bilik standard ni harganya 88 hengget. bilik kami takde tingkap tau. first time dok hotel yg takde tingkap. rasa mcm lemas pun ada. tak dapat nak nengok luar. hehehe.. korang nampak sliding yang transparent tu? ha... itu adalah bilik air ok. kami punya la gelak sakan, bukan ape.. kelakar la. mmg akan nampak sesusok tubuh weh. pada pasangan yang masih malu² sesama sendiri, nasib le... pada kami yang memang jenis selamber ni, tak kesah sangat. lagi kami suker. kahkahkah...

bilik ni mcm tune hotel pun ada. mmg muat2 utk 2 orang. nak solat pun cukup2 ruang je.

ok, kami rehat dulu sementara nak tunggu kol 5ptg. ke mana kami lepas tu??? mmm... tungguu...

33 dok ngomen:

wahida said...Reply To This Comment

aku kalau tgk hotel mcm ni dan harga rendah mcm tu, terus aku teringat kat hotel rudiental kat sabah tu jah....

ratusiput said...Reply To This Comment

not bad gak hotel ni.murah.lgpun utk tido je kan.cuma kalau ade anak sempit skit ruang.tp mmg budget ni.katil pun beso...

NM02 said...Reply To This Comment

jah, haah.... sumpah masa check in tu aku teringat kat kau... sungguh... angkat tangan kanan, tangan kiri korek idung. hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

ratu siput, ye betul... cuma utk tmpt lelapkan mata je pun. lagi pun murah... bilik dia sangat selesa

☆ lieya latif ☆ said...Reply To This Comment

eh okey la ni biliknye....alah yg penting lepas tempat nak tdo n rehat2.....puas ati dah lieya ...

eMMe said...Reply To This Comment

dekat betul dgn bilik air, dgn katil
takde alasan, kalo tak dan nak kencing, hahahah!

NM02 said...Reply To This Comment

lieya, betul tu.. asal kena ngan harga dah kira ok kan..

NM02 said...Reply To This Comment

emme, kalu masih ada alasan.. silalah tido je kat dalam bilik air tu. hehehe

yatt said...Reply To This Comment

not bad kan hotel dia... tak sangka kek kolo pilah pun ada hotel ok hehehe....

NM02 said...Reply To This Comment

yatt... hahaha... skang ni kek mano mano pun ado jo hotel.. hehehe

LYAfrina said...Reply To This Comment

dh lama x ke n9.. dulu lya pernah menetap kat seremban 2.. ehheeh.. msti dh byk berubah skarang.

Fieza79 said...Reply To This Comment

hotel bajet rendah..tapi ok jgk la bilik nya...best kat bilik mandi u..very nice..hehee

ingat kan mane la menghilang..ekekek

LiErOSe~QiEmi said...Reply To This Comment

eh, ada ek hotel takde tingkap? tak panh jumpa lagi camtu

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

tegolak den psl bilik air tuh!!haahhaa...

NM02 said...Reply To This Comment

lyafrina, mmg byk perubahan... tapi kuala pilah ni bersih tau...

NM02 said...Reply To This Comment

fieza, mmg sgt2 nice.. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

lierose, hotel skang mcm2 ada... jgn esok takde pintu nak masuk udah. hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

mrs eady, ai pun bila teringat balik, rasa lucu la.. hakhakhak

Dee said...Reply To This Comment

murah mcm tune..patut bilik pun mcm tune..janji bersih sudah..

NM02 said...Reply To This Comment

dee... yes yes yes...

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

oklah tu murah n mcm selesa jer..utk tido je kan...kalu sy dpt mcm tu..dah ok sgt dah...

NM02 said...Reply To This Comment

hanim... mmg syukur sangat

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...Reply To This Comment

gambaQ chantek la...clear....hehehhe...

lama tak check in hotel bercuti

(^^,)❤

NM02 said...Reply To This Comment

cik yanie,

takpe.... nanti dah bersatu... check in le puas2 ye... akekekekeke

ct shah said...Reply To This Comment

hoi mek jah!update jugak hang ek!bestlah bathroom dia tuh.agak2 kalo tengah ber*k..bau tu lepas tak keluar?sbb takde tingkap.:P

absolutely emy said...Reply To This Comment

bilik hotel kecik tapi bersih.. sesuai dengan harga.. utk lelap je kan..

saya pernah dapat bilik kecil.. tapi kurang bersih.. huhuhu.. tido pun macam tak tido... huhuhuhu.. mujur sehari..

Nia said...Reply To This Comment

pergh..kelas betul landskap hotel ni. memang boleh tenangkan fikiran kat sini.

cikpuanhady said...Reply To This Comment

pernah gak duk bilik yg takde tingkap..uiss, memang tak syok..rasa cam terperangkap je..

Tolong boleh :Jom Vote Zahra yang tengah syok tido

Ya ALya said...Reply To This Comment

biasa hotel yang budget ni memang ada yang tak de tingkap...ya pun first time gak tido kt bilik tak de tingkap,time kt penang...emmm yg penting selesa nak tido kan....

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

bestnye dapek poi kolo pilah..tompat den dilahir n dibosa kan..den kek sori monanti, dokek ngan istano bosa nu ha..hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

cik yam, aku gelak besar dengan persoalan kau.. hahaha

kat atas bilik air tu ada kipas serap bau busuk bila kau u'uk... hahahaha

NM02 said...Reply To This Comment

sue, ooo tompek lahir ekau ko...den suko yo p pilah tu... ngumah cantek2

Anonymous said...Reply To This Comment

Hello guys,

I want a nice method to send and receive Faxes while still can¡¯t get a proper one. I hope what the internet fax service do is assign me a Fax number, it can be toll free.

Whenever anyone faxes me it is converted to an email comes with attachments I am going to be able to download as well as print. My warm friend Grady recommended me to view the [url=http://www.topfaxsoftware.com/internet-fax-services.html]best internet fax services pros and cons[/url] online before making a decision. I did while still have no idea to choose which one. Any ideas?

If there exists a method to receive and send a fax online, what's a reliable faxing service to use that has low price?

I could be greatly appreciated for any of your recommendations.

Cheers.