Thursday, February 17, 2011

cuti² @ pgh

ahad lepas, kami ke pgh atas penginapan percuma yg ai dapat masa wat medical check up free disamping pihak pgh menawarkan kami menjadi ahli pgh. korang pernah tak dapat call dari mane² yg minta dengar apa² briefing atau tawaran utk jadi ahli maner² hotel. kalu korang rasa free n easy, korang pegi je la dengar. tak masuk takpe, korang tetap akan dapat penginapan yg dorang akan taja. kira ni kali ke dua penginapan percuma yang kami dapat. first time dulu kat legend hotel. masa tu, kami mmg nak check in  kat legend cherating pun, masa tgh kat kaunter tu, wakil dorang tawarkan kami jadi ahli legend. dengar pekakkan telinga, tup tup dapat complimentary stay lagi sekali kat situ. ha... mudah kan. kalu korang takut terpedaya, korang jez bawak je la duit parking. duit yg banyak² tu simpan je kat umh. hehehe... mcm kami, mmg hati kebal. pujuk rayu la cemana pun, penerangan giler gempak pun, kami kompem takkan join. kijam ke kami? tak kan...

nampak tarikh kat gambar tu. kami pegi pgh pada 26 disember lepas. kejar masa tu nak ke pgh sebab kami dari jb masa tu. merasa la wat check up kat klinik dorang. masa sampai tu kami dah dijamu ngan mcm² makanan. lepas makan, dorang bagi penerangan. lepas tu dia tunjuk tempat rawatan dorang. mmg gempak ar.. serba mewah. kalu nak citer pasal penerangan yang dorang bagi tu, pjg lebar dan tak tau nak citer cemana.

ai pernah menginap kat pgh sebelum ni. masa tu opis ai wat kursus wellness. kira utk ai, ni kali kedua dan first time utk en. suami. oh ya, lepas dah dapat baucer free tu, ai terus wat booking sebab masa dorang bagi cuma 2 bulan dari tarikh yang kita dapat. tau² je la pgh ni kan... kompem sentiasa penuh. kalu ikutkan, ai booking tarikh beday en. suami bulan lepas. tapi bulan satu semua penuh. nasib le ada satu tarikh je yang  kosong  pada bulan dua. rezeki kami le kot ek.

masa check in tu, dorang soh kami pilih nak katil king atau dua queen bed. wow!!! dapat pilihan tu. kalu ikut tempat lain, dah dapat free, dorang akan bg yang maner ada je. mantop kan pgh! en. suami pilih dua queen bed, nak tgk besar maner biliknya. so, inilah dia. memang besar dan puas hati sesangat.






wakduh.... lupo nak kasi tau, ini budak kocik ada ikut. en. suami maner leh tinggal dia. harus bawak punye. tgk, dia kalu dah layan kartun dora, kompem depan tv dia tepacak. jgn harap nak tgk citer lain tau.

kami rehat kat bilik dalam sejam, pastu kami turun balik pusing² keliling pgh. igt nak naik boat pusing the mines, tapi lom bukak. pool dia menarik tapi...............

.....................tunggu sambungannya selepas ini....


28 dok ngomen:

Aku said...Reply To This Comment

Tapi..?

Airnya masin kut.. hahaha

NM02 said...Reply To This Comment

eh.... salah.... hehehe

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

mama sherry..ingat tak kenangan kite bersama di PGH masa kursus dulu..hehehe..kite simpan lagi tau gambar tuu..hikhikhik

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
Huda said...Reply To This Comment

bestnye :) cantik tmptnye :)

NM02 said...Reply To This Comment

mamajue... harus le ingat. ai pun ada simpan lagi gambar2 tu. masa tu blog belum ada.. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

huda... best bangat

☆ lieya latif ☆ said...Reply To This Comment

hasben lieya baru dapt call dari pgh ni semalam......cam best gak kan....dpt stay free...bilik tip top lak tu

ratusiput said...Reply To This Comment

bagus jugak kan kalau dpt free cmni skali skala.dpt gak merasa.ehehe...tgk pool dia cam lawa...tp nape plak ek...

[-suziey-] said...Reply To This Comment

hiks..slalu dpt..n dpt free pn xamik..mls la..

NM02 said...Reply To This Comment

lieya, ha.... pegi tau

NM02 said...Reply To This Comment

ratusiput... tmpt dia mmg best tapi pool dia..............................

NM02 said...Reply To This Comment

suziey, naper malas... mula tu kita pun cam malas, tapi gagahkan jugak le sebab benda free kan... hehehe

eMMe said...Reply To This Comment

Palace Golden Horses, really2 like Palace!!! mahai ni....heheheh...

Fieza79 said...Reply To This Comment

owhh free..best tu...wahh ada lagi tak kasi sini wehh..!

normi said...Reply To This Comment

syokk nya.. nice biliknya.. bila la saya check in ka situ...huhu..

Amy Syaquena said...Reply To This Comment

palace memang best..amy pernah menginap di sana dulu masa keje vacation counselor..

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

bestnya.. lawa betul tempat ni.. menarik sekli

Ogy said...Reply To This Comment

As salam...lama tak melawat blog ni... .sori ya...masa tak mengizinkan lately...sibuk berulang ke hospital...dgn berokben lembab lg...ari ni br masuk opis...br ada masa..nk bw sekejap...curi2...huhu

♥ Mrs.Eady ♥ said...Reply To This Comment

dulu penah dpt call dr tmpt nie suh dtg tapi ku takut kene tipu ku tak pegi..huhuh..rugi!!!

wahida said...Reply To This Comment

jah, ko kim salam maut tak kat sahril poyo tu? ko ckp kat dia WAK LU!!!

NM02 said...Reply To This Comment

emme, mmg mahal, kalu nak pakai wet sendiri, kena menyimpan dari awal la kot. hehehe. tak silap bilik deluxe ni RM780

NM02 said...Reply To This Comment

fieza, entah la beb...

NM02 said...Reply To This Comment

normi, pasang nit dan hajat, insyaAllah... sampai la suatu hari nanti

NM02 said...Reply To This Comment

jah, aku pun sampai skang tak kenal sapekah itu shahril. aku pun lupa nak tya kat kaunter masa check in tu... kau ingat lagi ek kat dia...

ZZnoor said...Reply To This Comment

walawe!! u r sooo lucky!! beshnye!! plg sy geram tgk swimming pool tu ha...sy pantang tgk pool cantik2 ni!!

NM02 said...Reply To This Comment

zznoor...mmg lucky sangat. hehehe

kami pun suker mandi pool, tapi... *__*

sw33tdarling said...Reply To This Comment

pernah dapat invite dari palace of the golden horses.. dia suruh datang dan kasi pandangan hotel depa tp seriously masa tu tak dapat pergi sebab ada hal lain... sayang betul!