Monday, December 20, 2010

sekinchan ikan bakar

hi u ollss... pada u ollss yang sudi tinggal komen mengenai n3 anniversary kami sabtu lepas, terima kasih banyak atas ucapan dan doa dari kalian. kami aminkan doa dari kalian semua. 

dan n3 hari ini agak lewat keudara sebab pagi tadi keadaan saya amatlah lemau sekali. malas sungguh nak usik itu ini. bila dah pekena nasi lauk ikan masak lemak cili api + begedil + sambal belacan, baru lah ada semangat utk update blog. 

okeh, cerita kali ini adalah semasa kami sekeluarga makan malam di sekinchan ikan bakar yang terletak di sri gombak. baru bukak tau kat area tu. kedai tu pun dok bau cat lagi.. hahaha... aku tipu. cet! tak sangka plak yang bukak cawagan di sri gombak ni adalah kawan pada en. suami dan kazen kita si juki tu. member 4x4 la ni. okeh, mari terjah ape yg menariksss







ikan pari bakar 3 hidangan

kerang bakar 3 hidangan

ikan kembung juga 3 hidangan
sambal ikan bilis . ada lagi sebenarnya ni.. terlupa plak ngan sup daging dan gulai asam pedas




tgk... mana aku tak geram nak mengacau dia. pipi tu dah mcm apam inti kaki kambing kan.. gerammmm

dia mesti tersedar bila aku dah gomol² mcm nak tercabut pipi tu. sama tak raut wajah dua baranak ni? mata keturunan jepun. betul... kami ada darah daging jepun. tak caya? percayalah!!

ishh.. rindu la kat kamu bambam!!!!



total keseluruhan makan kat sini adalah sebanyak RM205.80. tak leh lawan mkn kat intai².. nasib ayah bayar masa tu. hehehe. sedap ke tak?? emm... no komen. harus pergi dan rasa sendiri. (^_")

46 dok ngomen:

Oasis said...Reply To This Comment

wah....sungguh menyelerakan. nampak rempahnya tu pun dah tau mmg sedap kan.

NM02 said...Reply To This Comment

oasis.. sedap.. kenyang mcm telan anak buaya rasanya. hehehe

~ yus ~ said...Reply To This Comment

Ikan bakarnya nampak sedap...:)

eLLy said...Reply To This Comment

sedap tak? if not tak berbaloi bayar mahal ... ckp la sedap ke tak ?

zura@iwan said...Reply To This Comment

slm...

okey dh pollow kamoo....

pstt; sdpnya mkn ikan bkr, kerang bkr..mleleh air liur ni..hehe..

comey bb sapa tu?

Ana Suzana said...Reply To This Comment

oh sekinchan adalah kampungku.. pengasas dia ni org sekinchan..

nieda said...Reply To This Comment

erm,baca review dari blog lain kata mahal.menu pun limited.hoho

LyNn HaMzAh said...Reply To This Comment

sedapnya ikan bakar...

sw33tdarling.com said...Reply To This Comment

aiyooo suspen suruh rasa sendiri plak... heeeeeeee
Inviting You To Join Give Away PILIH THEME BLOG

Emy Omar said...Reply To This Comment

wah...sungguh menyelerakan la..nanti boleh la try ikan bakar kat sini pulak..
psst saya kunjung balas ni :D

Fieza79 said...Reply To This Comment

sampai hati hidang kan makanan cm gini..lapor tau..tgh buat overtime ni..huuhuu nak balek makan..huwaa

ct shah said...Reply To This Comment

sodapnyer kak jariah!harus diterjah jugak ni nanti.kak ena,makin tembam pipi bambam tuh!geramnyer tengok!kak ena tlg geget2 utk saya boleh?hehehe..

Ya ALya said...Reply To This Comment

oh sekinchan ni pun nama tempat ya tinggal sekarang.....nama kampung ku glamer....

lieyalatif said...Reply To This Comment

haaa tempat ni lieya tingin nak pegi sgt2...tp ntah bile...fuh layaaaannnzz lieya tgk pic2 ni sume...nampak sodap2...termasuk baby bam2 tu hihihihi

erienz said...Reply To This Comment

salam perkenalan..sungguh tembam dan comel...

iena hamdi said...Reply To This Comment

ooo aku mmg tak leh terima itu kedai... hahahah aku dah pernah citer kat fb mek... mungkin ko tak perasan. hahhaha
sori tp mmg tak suka ngan tekak aku...

NM02 said...Reply To This Comment

yus dan elly,

nak kata sedap giler tak la. rasanya bakar sendiri kat umh lg sedap kot. kuah bakar dia sama je utk hidangan lain.. nak dtg selalu tak la kot

NM02 said...Reply To This Comment

zura@iwan,

maceh sudi jadi geng blogger. senang2 singgah le bw lagi ye..

bb comei tembambom tu anak buah saya. qalesya namanya. panggilan manja family kami bambam. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

ana suzana,

oooo... org kg awak ke..

NM02 said...Reply To This Comment

nieda,

betul tu.. mahal dan rasanya mcm tak berbaloi sebenarnya. pastu semua kena serve sendirik. nasi pun kena p amek sendiri tau.

NM02 said...Reply To This Comment

lyn,
tak le sesedap mana. mungkin tmpt tu femes je kot.

sweetdarling,
maceh sebab sudi kunjung balas. errkk... dah follow ke lom? hehehe

fieza,
alamak.. kesiannya

ct shah,
sekali sekala mencuba ape salahnye kan. kalu makan sebulan sekali boleh la kot

alya,
eh... sama kg ngan ana suzana la ni. hehehe.. nway, kalu sudi follow le kita balik. ahakss

NM02 said...Reply To This Comment

lieya,
awak tu harus p mkn. kang kecor air liur baby dalam pewut tu. hehehe.

erienz,
salam kenal dari saya jugak. baby tu comei mcm ai kan. hehehe.. eh.. jom follow saya. maceh sebab sudi singgah dan tinggal komen kat sini.

iena,
family aku nak try mkn kat situ. dah tau ni.. lepas ni takkan lagi la kot

Mrs.Eady said...Reply To This Comment

kat mane sekinchan nie??

haduiii laaaaa terrliurrrr!!

marinahunny said...Reply To This Comment

sedapnya sambal kicap tu ;) terliur..

Mata Hati said...Reply To This Comment

arrr tidak. pagi2 tengok ikang bakar ni buat perut kenyang terasa lapar balik.. adoii lah

NM02 said...Reply To This Comment

mrs eady,
sekinchan ni byk cawangan

marina,
sambal kicap tu nmpk mcm sedap tapi tak le sedap mana. hehe

mata hati,
sorrii... hehehe... perut saya pun tgh goyang inul ni. laparrrr

norhidana said...Reply To This Comment

salam nieza,

wah2 seronok kan mkn kt sekinchan tuh, saya pun penah gk mkn ngn kwn2 kt situ.. kire ok lah gk... tp kalu nk mkn selalu mmg blh muplis hheheheh

NM02 said...Reply To This Comment

norhidana,

betul tu. mkn mkn selalu, mau korek taik gigi sekali. hahaha

Huda said...Reply To This Comment

wow! ini sgt menyedapkan :) leh pegi nnti if berkesempatan :)

NM02 said...Reply To This Comment

huda,

utk mencuba ape salahnye

Yan said...Reply To This Comment

Salam Nieza.

sedap2nya makanan..

baby tu comei nyaaa...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

inti kaki kambing? muakakakak mcm2 la heheh

brapa ongkos mkn semua tu ek
if berbaloi nak gak la g coba2 makan di sinun

NM02 said...Reply To This Comment

yan,

baby tu comei mcm ai tak? hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

mek ros,

mahal dan tak berbaloi rasanya

nora said...Reply To This Comment

glame ar tempat ni

tapi tak penah sampai lg
bila nk sampai ni huhu

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...Reply To This Comment

jom singgah my new blog n being my followers too...tq

http://mummylovepink-lovely.blogspot.com/


and

jom singgah my shop blog...tq

http://mummylovepink-shoppaholicblogspot.blogspot.com/

sha a.s said...Reply To This Comment

amboi......ingt kn kt setiawangsa, sekankang kera je ngan umah parents i...rupenye kt gombak pn ade yer...ermm

wahida said...Reply To This Comment

asal ramai org ckp tmpt ni mahal dan x sedap weh?

Softtouch [Hanim] said...Reply To This Comment

dah pg jgk tp sy pg caw kota damnsara..suami sy kata sedap sy plak kata xsedap..tekak masing2 kot...

NM02 said...Reply To This Comment

nora, nnt kalu ada masa.. singgah le. sekali cuba ru tau sedap ke tak. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

hi wieda,

maceh sudi follow dan tinggal komen kat n3. saya pun dah follow awak.. senang2.. singgah le bw lagi ye

NM02 said...Reply To This Comment

sya, sekinchan ni dah femes ek..

wahida, betul ckp kau tu. tapi aku malu nak terus terang. hahaha

sweetdarling, rasanya tekak kita sama.. hahahha

n.hasleena said...Reply To This Comment

Salam...
Kat belah mana ni ye? Sbb ishhh...favourite makanan grill nie. Kat tempat sy selalu pegi Bagan Lalang...

shyuhaila said...Reply To This Comment

nape mahai dan xsedap???
sbb kita buat rasa lg sedap..nak2 bonda NM02 a.k.a moksu kita yg buatkan..huh..terangkat pungxxk..oooppss....
pasai mahai tu biasalah...nk byr staff salary lg,sewa lg,bhn2 mentah lg..thats y hrga ikan 100g/RM7.00 bersamaan 1kg=RM70 huhuhuhu....
disebabkan itulah kitorg wat bbq sendiri dan sambal kicap sendiri...so mkn smpai pengsan...

Zz said...Reply To This Comment

akak?best tak mkn kat sini?
recommended or not??

shera haifa said...Reply To This Comment

meleleh ku rasakan..ikan bakar sma sambal belacan.thumbs up..