Thursday, December 9, 2010

port luck hari ini

morning u ollsss... apa habaq semua?? ada baguih?? ari ni mood manyak hepi. manyak senang hati. ha.. mari rapat mari dekat, ceq nak cita nih. smlm kan, kami dok sepakat nak wat port luck mkn tengahari hari ni. meh tgk, apa lauk yang ada.

ikan tenggiri masak lomak cili api ni, cik yan yang buat. dia mmg rajin masak gulai ni. dan dia la jugak yang tersangat rajin bawak lauk pauk termasuk la kopok lekooor.. 

ha... hat ni ceq yang masak. sungguh pun simple, tapi ceq wat dengan penuh rasa kasih dan sayang. ceq bangun awai tau pg ni. ha.. itu cili api kampung pinang sebatang tau. jgn main²!

yang ni plak, ikan sardin cap kak jah yang didatangkan dari rawang. pergghh.. jauh tu!! makaceh kak jah. kau mmg best. selalu dia tukang bawak ikan bilis cili api berapi. mmg power ar dia wat ikan bilis tu. nak tekoyak buntut dibuatnya. hahahaha..

korang tgk la jah jah ni semua... ada igt kat aku kalu tgh ngadap semua ni. pandang pun dah tak hingin tau. mcm ni la depa ni. kalu besantap, mmg tak pandang belakang dah. dan jgn la tegurrr... mmg takkan dilayan punya. cet.. korang kata nak mkn tghari, tapi kol 9 dah ngadap. ape kesss.....


korang bekfes ape pagi ni??

19 dok ngomen:

Ogy said...Reply To This Comment

hamboi hamboi hamboiiiiiii edisi menayang makanan ni yg eden tak tahan nih...huhhuh

~ yus ~ said...Reply To This Comment

adoi!! Makan depan komputer, atas meja kerja lagi tu.

Semua gambar buat saya lapar ok!!!..Naklah sikit!!!:D

ciK mOt ©™ said...Reply To This Comment

perghh...melelh nengok...lapoooooooooo

Huda said...Reply To This Comment

sedapnye...yummy..nak masak ape lunch ni ek?adeh baru nak pikir..

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

ni mkn jap 9 tadi ke? dah macam makan tgh hari dah.. sedap semuanya...

hari ni nasi lemak dgn kopi je

NM02 said...Reply To This Comment

ogy,
mangap le kalu wat yu terliuq. hehehe

yus,
dorang tu kalu bab mkn celah mana pun tak kesah. hehehe

cik mot,
telan air liur tu. hehehehe

huda,
masak nnt jemput saya ye

ratu kebaya,
mkn pagi merangkap subuh esoknya. hehehehe

[-suziey-] said...Reply To This Comment

perghhhh tgk tghari ni mmg dugaan..laparrrrrr

ct shah said...Reply To This Comment

kah!kah!kah!..mcm hampeh jer kitorg sume makan.matilah pas nih sume akan cop kitorg hantu 'melantak'.:p

wahida said...Reply To This Comment

yg penting aku best!!! tetiba...

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

woooo conoknyeee..terliur la plak...sodap laaaa...jahat tau xajak..

Fieza79 said...Reply To This Comment

hamboi2..makan tak pandang kiri kanan...adoi pot luck la pulak..

az rina a.k.a jaijina said...Reply To This Comment

salam..

perg, terangkat tengok lauk pauk tu, mabeles..meleleh dah ni, kuikui..

kite dah polo awak ye :P..

NM02 said...Reply To This Comment

suziey,
kita pun dah lapar balik ni. adusss

cik yam,
korang mmg antu melantak pong. hahaha

jamrah,
tetiba... mcm syasya plak kau ni. hehehe.. dia suker cakap tiba2 skang ni.

mrs. zz,
meh dtg t.16.. cepat!! lmbt habeeess...

fieza,
kami keluarga bahagia.. hahaha

rina, maceh ye sudi kunjung balas. hehehe...

HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

terliur dah neh tgk makanan..laparrrr...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...Reply To This Comment

sdpnyeeeeeeeeee
sibh baik dah lunch
if tak, mau terliur ehehe

NM02 said...Reply To This Comment

honey,

ala ciannya... ni dah mkn ke blum?

NM02 said...Reply To This Comment

rose,

hehehe... kita pun baru je lepas mkn. habis sudah...

eLLy said...Reply To This Comment

best gak buat pot luck camnie kan .. nak wat gak la ;)

NM02 said...Reply To This Comment

elly,

ha..dah wat nnt bungkus utk kite sekali. ahaksssss