Thursday, January 15, 2015

selepas sepuluh tahun....

assalamualaikum semua,

dalam kerisauan aku pasal anak, aku dapat berita gembira yang aku rasa sangat best utk permulaan tahun baru ni. akhir tahun lepas, aku nekad utk tukar angin, dimana aku cuba minta persetujuan dari bos besar dan bos kecik utk aku ditukarkan ke unit lain. aku rasa tiba masa aku bertukar angin. rasa sesuatu yang baru, takpe... kalau ianya sesuatu yang sukar, tak cuba tak tahukan?

jadiknya setelah sepuluh tahun aku di admin, sebelum tu empat tahun di hr, maka hari ini aku telah diberi arahan utk lapor diri di bahagian baru, unit baru. email arahan pertukaran aku dah dapat semalam. gigel rasa satu badan bila keinginan aku tercapai jugak. uiii rasa mcm email arahan pertukaran tu kena tukar ke obesi gitu. hahaha... huwaa... sedeh toq tinggalkan admin, tinggalkan kawan² 'executive', tinggalkan bos lama, bos baru, tapi utk sesuatu kelainan dalam hidup, aku rela... rela tinggalkan korang semua. alahai.... mcm la tak jumpa pulak, ade je dalam satu bangunan, lainlah aku tukar jabatan lain. ah jiwang sangat la aku ni pun. orang lain tak heran pon. hahaha...

so hari ni, haaaaaahhhh... bermulalah kisah hidup baru. ermmmm.. semoga aku di'sini' akan terus bersemangat dan terus hepi. terima kasih semua dalam 'proses' pertukaran ini. korang tahu korang sape. pada kawan² admin, keep in touch.. wah gitu! 

yang susah kita jadikan mudah, bila dah mudah akan membahagiakan kita. tak gitu?


babai cse admin
babai admin group
hello mdg!


25 dok ngomen:

Anonymous said...Reply To This Comment

mcm cantik je warna lipstik tu... meh bg ahkak blh...

NM03 said...Reply To This Comment

ahkak tu sape....hehehe

Falsya said...Reply To This Comment

Teserlah kegembiraan tukau unit tuh..gud luck!

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Semoga suasana baru memberikan semangat baru dan mungkin juga peningkatan baru dalam kerjaya... :)

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

all the best

NM03 said...Reply To This Comment

kakcik,

mcm tu lah mak... moga tempat baru bagi peluang kat saya utk tonjolkan boleh dgn benda baru. hehehe

NM03 said...Reply To This Comment

anum,

maseh laling

NM03 said...Reply To This Comment

falsya,

kite rasa hepi giler hari ni. lain dari hari yang sblm ni beb. hahaha

lieyalatif said...Reply To This Comment

bagus beb...ko berani mintak tukar....aku ni dah 8 tahun mereput kat si ni...nak mintak tukar takut environment baru...takut kawan2 baru camne..ye laa sebab aku kalo mintak tukar mmg keluar bahagian atau kementeria terus huhuhu

all the best beb...

norhidana miswan said...Reply To This Comment

hamboih bestlah ko kak... aku nih tak berani nk tukar2 bahagian lain, tkt nk jumpe kwn2 baru

NM03 said...Reply To This Comment

lieya,

kalu kuar kementerian tak best la kan... klu aku pun taknak...

NM03 said...Reply To This Comment

norhidana,

aku nk cuba sesuatu yang baru. kawan2 lama maseh bersama, alahai ko pon, mcm la takleh jumpa lagi si bff kau tu. hahaha

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

ooooo..inilah rezeki yg baru ye kakak sayam.hehehehe..tahniah kakak..semoga kakak happy2 sajork di dept yg baru..mwah mwah..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...Reply To This Comment

Assalam kak,
gud luck
tempat baru semangat baru gitew :)

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

moga lg sronok di bhgian bru ya kak =)

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

well done!

mama maman aka yana said...Reply To This Comment

ok la tuh.. sesekali tukar angin.. mood pun ada besh kannnn

aizamia3 said...Reply To This Comment

Senang tukar takpe..
Kalau dalam bahagian/unit jabatan tu sendiri tak nak lepaskan memang payahlah.. peluang nak kembangkan kerjaya pun terhad.

eMMe said...Reply To This Comment

Tahniah! sis, berita yg menggumbirakan... Selamat di tempat baru..hope dapat geng2 yg ngam n ok!

NM03 said...Reply To This Comment

emme,

geng2 kat unit baru ni mmg dah kenal jugak pun. so tak kekok sangat lah. hehehe

wahida said...Reply To This Comment

seronok ko dpt kuar admin kan...
kim salam ngan cik mad nor!

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Semoga terus success di tempat baru bebs! :D

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Selamat bekerja di unit baru. Terpancar kegembiraan disitu ☺

Kakzakie said...Reply To This Comment

Alhamdulillah... satu doa dah terkabul. Tahniah dari kakak.

AYuNG said...Reply To This Comment

tahun baru, opis pun berpindah baru ye kak...
=)