Thursday, August 21, 2014

pisang goreng cheese terlajak larisss

korang!!!!!! baa cak arrr.... hahahaha... *gedik lompat bintang* adoiii la hai, malasnye aku nak hapdet blog skang ni. makin hari makin menjadi malasnye. tapi bila dah hapdet, ade aje benda aku citer. kalau boleh semua aku nak masuk sekali harung. ha gitu... bajet blog ko pemes angat² kan... *naik lif tekan tingkat seploh*.

hari ni kawe nak cito seperti tajuk di atas. kawe skip citer open house eh, kawe citer hok benda lain dulu deh... masa aku masuk gambar seperti tajuk di atas kat pesbuk, eh.. ramai plak yg komen tanyer kat maner beli, terliur, sedapnye, mana lokasi... syiannn plak kat mereka. sebenarnya dari bulan posa aku dah kepingin nak makan pisang goreng cheese. nak buat sendiri ko mmg malas tahap dewa kan. so mari kita gugel maner ada jual. sekali ado kat sri gombak. terus ajak lakik pegi. adoi... laki aku ni satu halnye kalu takat benda yg aku nak tu bg dia mcm ko boleh tak lain kali carik, mesti dia malas nak layan. ala... takat kat sri gombak je pun, tu pun malasssss... ok sebenarnya dia suruh aku buat sendiri. kejam tau laki aku. takat pisang goreng nak buat kat umh.. ala... plisss la dedi, bekecah dapo i taooo... *dasar bini gemok malas masak*. hahahaha... tinggal mimpi je la.. harapan musnah berkecai... sobsobsob


orang kata kalau ada rezeki tak kemana. ha.... ngupanya rezeki utk aku merasa PGC berada depannn muka aku. muahahahaha... aku rasa brother ni baru je nege kat area umh aku. selama bulan posa takde pun, ha ni kali dah ade depan mata mari skodeng, menarik ke idakkk! *buntang mata*

ramai yang tanyer kat maner lokasi PGC ni. so nampak tak asrama maahad tahfiz tu. ni jalan masuk dari up town danau kota. kalau korang masuk ikut shell kat up town tu, terus lagi ke dalam. deretan jalan tu ramai orang nege kuih la, laksa la, apam balik la, nasi arab la... korang terussss je lagi sambil mata pandang kanan. korang akan nampak PGC ni. dah nmpk je banner kat atas tu, korang boleh buat uturn kat depan surau. dah uturn korang akan lalu kedai makan raso omak den. lepas kedai makan tu, parking tepi, korang turun boleh peluk ciyom brother ni sebab akhirnya korang jumpa lokasi kejadian. hahahaha

masa aku sampai, ada sorang brother askar dan sorang kakak. brother askar tu bli dua bungkus, akak tu bli sebungkus, pastu brother yang nege tu tanyer aku nak brapa. aku tanye dia cemana kira. dia kata satu polystyrene lima hengget. aku tgk pisang dia, alahai... kecik²nya. brapa ketul la dia bagi utk harga lima hengget. ok bang, saya nak satu. 

aku tunggu agak lama sebab abang tu cakap sebelum aku sampai ramai yang dah beli, so goreng pisang abes. kena tunggu menggoreng la dulu. dalam hati... ooo laku gamaknye. tetiber dia sambung lagi, lenkali datang awal dik, cepat abes PGC abang ni. wow.... hebat nampaknye... aku senyum je.

aku perati je masa abg pisang dok bungkus utk brother askar tu. ha kan aku dah bg gelaran abg pisang. hehehe... mula² dia penuhkan separuh polystyrene. dia tabur susu, tabur mcm serbuk kari ke ape entah, sagat cheese. pastu tambah lagi pisang goreng sepenuh polystyrene pastu repeat tabur benda² tadi. aku dah buntang biji mata. ohhh emmmm.... giler banyak!! hamekkkk... kalu tak kenyang jugak ko telan ngan polystyrene tu ye siah!! 

aku orang kedua las yang dapat beli. lepas aku ade sorang akak bawak anak yang asyik dok main hon kete. tanjat tao kite. bunyi hon kete dia dah la mcm hon lori patploh tan. tebantut² kak siah rasa sebab tekejut. hahahaha.. lepas akak tu, susu pun abes.. sampai ada sorang kakak datang nak beli, abg pisang cakap, susu abes la kak, kalu akak nak, saya tabur ape yang ada, sampai umh akak tabur susu ye. gitu sekali ko bang. kejam sangat. hahaha... akak tu takmo beli. hehehehe

dah siap aku punyer, terus aku minta amek gambar. aku cakap bang sori saya nak hamek gambar, nnt sampai umh dah tak nampak cheese tu cantek mcm gini. sekali kawan dia menyampuk... tak la dik... cheese tu tahan lama sebab tgh panas. heii... wat deeeeeeee!!! malas aku nak layan teros masuk kete.

kan aku dah kata, tak nmpk ngupa cheese sagat dah la. ape la brother yang menyampuk tu. aku rendam, ko ngan minyak pastu tabur cheese kang baru tau. marah nih!!!. hahahaha... sampai umh lakik binik dok hadap PGC ngan yong taufu. kau pk le tahap kenyang kami cemana. tu pun aku paksa lakik aku abeskan yong taufu. aku angkat tangan tanda kalah. sengkak satu badan aku rasa. tamak sangat kan. hehehe... sebelum beli PGC, aku dah singgah dulu beli yong taufu. bila teperasan PGC, sepantas petir aku soh laki aku uturn balik. nasib baik lakik aku tak bagi tapak kaki sebab dia tekejut. hehehehe

sekian kesah pisang goreng cheese saya. saya suker sebab dia besssssssstt!

16 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

nyum2

lieyalatif said...Reply To This Comment

perghh selambak cheese die beb...aku penah makan kat bandung mmg sodap....kat bangi pun ade satu tapi aku tak try2...aku pun mcm ko ade impian nak but sendiri tapi tu laaa ntah dlm mimpi le kot hahahaahaha

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

tapi yong tau fu tu lagi nampak menggoda. haha

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

adoi kakak...pose ni...tp kat umah ada pisang, ada tepung, ada cheddar cheese ..nak buat la..nak tambah chocolate syrup boleh tak..hahahhahah

NM03 said...Reply To This Comment

syawalsimpsons,

boleh angat2 dik oiii... anto kat ahkak ko sekali ye. hehehe

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

buat hati mberontak nk makan juga..huaaaa..

fazilzura said...Reply To This Comment

fuyohhhhhhhhhhhhh penuh bekas tu ... sedap yew..
huhuhuhu ttibe tingt pisang salai bandung.. cmner ni ? leleh liuq bby nnt..

Eye_nee said...Reply To This Comment

alahaiiiiii...jauh nun disinun nak pegi beli....jilat screen komputer jer lah...

::NureeN:: said...Reply To This Comment

perghhhh.... ni buat mak yong nk cr jugak nih
mano lahhh nk cari kat penang nih oiiii....
yong tau foo dh slalu dh mkn, ni PGC belum ponah lagi nih...
wadduuuuhhhhh

attyfir said...Reply To This Comment

lama dah tak pekena pisang goreng chesse nie .
buat org terliur je tau mommy qays ni.babab kang

eMMe said...Reply To This Comment

boleh pegi ni..dekat dengan umah mak saya kat sentul Sis... InshaAllah..de rezeki baby... dpt menikmatinya..

Kakzakie said...Reply To This Comment

Lepas beli kena terus ngap sebelum cheese meleleh...

sud@is said...Reply To This Comment

boleh try buat sendiri..nmpak megancam

shida said...Reply To This Comment

tak pe la... walaupun huduh tp sedap! hihi

norhidana miswan said...Reply To This Comment

berbaloi2 ek rm5 penuh se polisterin gitu

aizamia3 said...Reply To This Comment

RM5.. memang berbaloi.. ni kalau letak cheese je pun ohsem dah.. hehehe..