Friday, July 11, 2014

macam² citer nak gebang

hari ni aku sahur. hehehe... komen daddy ziyad semalam buat aku senyum kambing. lawak la doktor sorang tu. aku ni kalu tak makan takpe lagi, tak kena neskepe tu aku risau skit. nasib baik le kepala aku tak ting tong teruk sangat semalam. kalu ikot nafsu jahat aku, mmg dah kelepet posa aku semalam.. hehehe..

semalam citer kat maktok pasal tak bangun sahur. pagi tadi dia tepon kejut sahur. dua hari awal puasa mmg dia ade call kejut, pastu takde dah. bila aku ngadu cakap tak sedar utk sahur, tu yg dia start call balik. maseh maktok kerana alarm maktok bikin aku ceria pagi ni. aku angkat je call maktok jerit bangun sahurrrr!!! terus tebuntang mata aku. hahahaha...

nah, abang botak dah tahu aku up gambar dia dalam blog. kemain suker dia weh. pastu semalam ada parcel aku sampai lagi. pastu dandan tu dia posing mcm tu soh aku amek gambar cepat². lawak tol abang botak ni. cepat kak embun, kita tgh posing baek punyer ni. nnt masuk blog tau. hahahahaha

nin dia barang yang aku order dah sampai semalam. aku dok skodeng blog kak gerau, sekali dia up pasal sambal hijau ni. aduii... aku ni cepat nau terliur, terus order. aku tak kenal pun kak gerau sebelum ni, bila dok balas² wasap, mcm dah lama kenal pulak. kelakar la dia tu. 

punyer tak sabar nak tgk isi dalam, time tu jugak aku bukak. perghhh... bau sambal dia menusuk jantung weh. kemain sedap baunye. kecoq ayaq liyoq aku! terus wasap akak gerau cakap sambal hijau dah selamat sampai. ni makan ngan nasi panas² mesti terangkat. tingin nak cuba sambal hijau ni? nah, sila skodeng dan wasap lah dengan beliau. kak gerau 012-2695158

balik keje semalam, dedi singgah restoran hussin nak tapau sup kambing. sup kambing kat sini mmg femes. sup ayam ade, sup daging ade, sup perut ade, sup kaki kambing pun ade. betollll aku tak tipu. popia kat sini pun sedap dan femes tau. ko tgk belah kiri tu beratur utk beli popia. yang belah kanan tu beratur nak beli sup. lokasi kedai ni kat belakang masjid jamiul ehsan, jalan pahang. kedai ni kat belakang masjid tu lah.

 muka hepi sebab sampai cepat. kalu lambat beratur panjang le dia.

semalam aku up pasal  kek lapis coklat ni, ade yang buat permintaan soh up gambar dah potong cemana. nah, saksikanlahhhhhh... aku bagi dak qausar makan, kemain suker dia. dapnye dapnyer dia cakap. 

kek lapis tu sedap, tambah ade plak coklat kat dalam tu, lagi le sedap. korang nak order ke... alamak, aku order ni ngan member opis. aku dah tanyer dia cemana kalu ade yang berminat. dia cakap order banyak utk raya. takut tak sempat sampai stok. lenkali lah eh aku kasi nombor contact kawan aku ni. korang gugel je, ramai je yang jual kek ni. 

menu sahur pagi tadi. bebuka semalam tak sempat nak rasa sambal hijau, maklum... bebuka kat umh maktok, aku pun tak hengat la nak bawak sambal ni. so sahur pagi tadi takde lauk lain, hanya sambal hijau tu dan sambal bilis garing aku beli kat param gombak belakang balai polis gombak. aku tgk cantek je sambal dia, ikan bilis pun banyak dari kacang. tu yang aku beli. 6 hengget je satu bekas bulat transparent tu. aku ni layan sahur sorang² je sebab dedi bangun minum air je. sahur dia sebelum tido. aku ni kalu join dia sahur sebelum tido mmg tak boleh blah. nnt perut aku pedih. ape² entah kan. tapi kalu weekend kami sahur sama kol 5 pagi. 

lepas sahur niat aku nak melipat baju. musim bulan posa ni jadual harian aku semuanya larik. selalu balik keje semua keje umh aku buat. ni dah sampai umh ape pun tak sempat nak buat. nak kena kejar masa ke umh maktok utk bebuka kan. nnt lambat sampai maktok petir plak. hehehe... tapi aku pandang kain baju ni kecik besar kecik besarrrr je. tu malas la namanya. eh, sambung tido jap la, kang tunggu dedi besiap nak pegi keja aku lipat. so dah belipat la kain baju ni masa aku tunggu dedi besiap pagi tadi. dia kalu besiap mmg lama gilerrrrrr... sikat rambut pun berejam. hehehe...

hari ni besday maktok. hepi besday maktok!!!! kami sayang maktok!!!!

terima kaseh maktok sebab sayang qausar dan cucu² lain seadanya. terima kasih jaga qausar, besarkan qausar. sori sebab hari² buat maktok jadi tarzan. hehehe...


17 dok ngomen:

eMMe said...Reply To This Comment

maktok lawa... nampak sihat.. larat lagi bela cucu... tergoda lagi dgn kek lapis itu... amboi abg botak, hahaha... best je entry sis ari ni... hehehe...

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

eh sama menu sahur kita pagi tadi
tapi saya makan sambal bilis dengan roti
malas nak masak nasi malam tadi hoho
harap2 perut tak gruk grek sampai petang

hb maktok
semoga panjang umur, murah rezeki dan sihat selalu

SangRatoo said...Reply To This Comment

cantiknye mak atok..kulit putih bersih.patutla menurun kat anak² nye..hiihih..Hepi Besday Mak Atok..moga panjang umur murah rezeki dan diberkati Allah SWT amin.

idzwa kamaruddin said...Reply To This Comment

amboiii terliur aku la haaa!!

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

sambal hijau tu tak menahan tu..best3

izzeyda said...Reply To This Comment

maktok cantik laa..hb birthday maktok..hahaha abg posmen pn nak posing jgk..menarik betul kek tuh..

Eye_nee said...Reply To This Comment

HB maktok..maktok nmapk muda sgt...awet muda gitu...

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

terliur tgk sambal ijo tu. hehehe.
cantik maktok, putih berseri, awet muda pulak tu. happy birthday maktok!

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

wow nampak sedap sambal tue

Kakzakie said...Reply To This Comment

Itulah untungnya ada mak. Dah ada family sendiri pun masih dia juga yg kejutkan..

Selamat ulangtahun buat maktok Qausar.

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

happy birthday cik ma..
rindu sangat ngan cik ma
rindu nak minum neskepe cikma..

kim salam ma mu deh..
nanti raya aku dtg ek..
ehhhhh

aizamia3 said...Reply To This Comment

moga maktok sihat dan kuat dalam menjalani kehidupan seharian hendakNYA..
sambal hijau tu pedas tak.. kalau pedas baru ummpphh.. ;)

aizamia3 said...Reply To This Comment

moga maktok sihat dan kuat dalam menjalani kehidupan seharian hendakNYA..
sambal hijau tu pedas tak.. kalau pedas baru ummpphh.. ;)

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

KEcur ailio. Tapi sup kat kedai tu memang sedap. Popia pon sedap. Kalau balik gombak mesti singgah kedai hussin nih.

Selamat hari lahit maktok.

Amanda Suria said...Reply To This Comment

Muda lagi maktok eh sheena..wey...sambal hijo ko tuh buat aku terliur la...hehehehe....nanti aku whatsaap kak gerau eh...

geraugebang said...Reply To This Comment

Assalammualaikum...wuuhuuu...kak gerau ni...he he he..awak suka sambal hijau heh? meh give 5 kat kak gerau...best kan...dah cakap dah...menangis makan...sedap n pedas...kenn...

Sesiapa nak beli sambal hijau, meh order kat kak gerau...pedas dan sedap...menangis makan..he he

geraugebang said...Reply To This Comment

Eh, nak tambah...maktok macam dato sarimah...kan...curlstt.