Friday, April 18, 2014

random photos # 6

adoi... entah kenapa mood nak hapdet makin suram skang ni. entah ape benda aku nak citer pon tak tau. rasa nak citer pasal gambar ni tapi tetiber tak best. dah masuk gambar lain tetiber rasa alahhhh bosan la. maka entah kenapa hari ni kembali ke random photos yang sekian lama sepi dari blog picisan aku ni. gambar² pun aku random je amek. hahahaha... gasak la!

dak qausar ikut dedi dia datang jemput aku kat opis. gambar ni dah lama, awal tahun dalam bulan satu rasanya. masa ni dedi cuti ada hal ape entah. pashtu dedi call soh teponkan cik neng siapkan dia sebab nak bawak sekali jemput mami balik keje. aaooooo... suwit la dedi ni. tapi aku risau gak, takot dia tak dok diam dalam kete. bila sampai opis, aku tyer dedi lasak tak dia, dedi cakap elok je dok diam sambil sembang tanyer macam². dedi kata penat nak jawab. dah sampai opis, mami bawak naik jumpa kawan². ada yang siap booking, kalu bawak qausar dtg opis, pehlis bawak jumpa akak. woooo.... mengalahkan anak retis taoo. hahaha.. masa dok kat tempat aku ni pun, depan dia kekawan mami dok kerumun, malu le dia. ah... pemalu la sangat.

ingat lagi tak kesuma dewi? hahaha... kawan aku yang sama² bercuti kat kuala selangor tu. dia kan mereng... bajet lawa mcm biyonseh. biyon astro pon blom tentu lakuk. hahahaha... teka kami kat maner. hahaha... bajet pemes nak soh orang teka mcm². kami kat kenet masa ni, tggu ubat memasing, maklum... usia dah bulan mengambang ni tiap² bulan amek obat je la. kalu tidak giler makin menjadi. kakakaka...

aku dengan blogger pemes abad ini, sape lagi kalu bukak kak jah kesayangan aku ni. dia ajak aku begambar sebab sama² pakai ijau. adehla... aku tau la aku ni homei, kerap nau ajak aku amek gambar. hahaha... ko tgk mata aku. susah la aku nak senyum, asal senyum mata tekatup. amboi mak buyung tu, tak padan berut ke depan, silang kaki kemain lagi ye. hehehehe

layan cendol ngan rojak bawah bumbung bus stop. ko mampu! hahaha... bus stop ni dah usang, dah tak digunakan rasanya. mmg takde sape pun tunggu bas ke teksi ke kat sini. belakang tempat kami lepak ni ada satu banglo besarrrr yang menyeramkan. banglo tu dah kosong, bila tgk banglo tu mcm ada orang je kat dalam tu.... agagaga... meremang noks! tak dirancang, kami mmg kebetulan biru.. kak jah tak ikut masa ni, dia ada kelas ngaji. susah nau skang ni geng antu jepun nak cukup korum. takpe, nanti kite janji betul² dan kuar sesama eh. jap jap.. mak sambung pasal banglo tu lagi, keliling banglo tu kan ada tali tape yg belang merah putih tau. tali tape??? asal cam pelik je bunyiknye? hahaha... aiya... kes polis ker? ada kes bunuh ke kat banglo tu??? eii... takotnyer... ok dah.... jgn citer lagik... sumpah aku takut sebab tetiber teringat langsir putih terbang ke luar tingkap bila kena tiup dek angin. seram!

lama tak hapdet pasal anak pompuan aku ni. ikut umi ngan abi yan dia shopping, so mesti pow sekali la.. tu kasut baru beli.. design sebelah lain. aku ingat silap beli, aku sakat la dia ape la kakak ni pakai kasut sebelah lain. punyer dia marah kat aku... dia cakap mmg la acamtu... mami je tak tauuu. tak tau diam! pastu jeling kat aku sampai nampak mata puteh je. hehehe... tampa nak! kikikiki. amboi moncong kau kemain... kalah itik kuar petang kak icha oi!

macam ni le sejak ada anak... macam² benda nak bawak. dulu satu beg, skang dua tiga kali nak kena ulang alik ke kete, ade je benda tetinggal. hahaha

gambar ni adik aku wasap. lihatlah peel qausar... depa ikut maktok p kenduri kawin, maktok cakap duduk je kat kerusi tu terus minta nasi... dapat je nasi menjerit minta air. maktok kata tak sopan langsung. hahahaha... dapat nasi kemain gelojoh dia makan. tgk rayqal, sopan je dik. elok je makan nasi tu.. tgk kamu, kusssssss semangat. semua jari masuk mulut, ngan tumpah lagi. heiiii.... tak senonoh tauuuu...



sebelum ni qausar mmg dah pandai minta susu... dia cakap ucu je, tapi semalam dia minta mcm ni... "mami aisss nak ucu... mami uwat ucu aisssss... mami mik (milk)" wah!!! dah pandai susun ayat la!  bila dah kenyang susu, dia pulak ajar aku.. "mami sleep ejam ate (pejam mata)" oh suwittttttttt!! 

14 dok ngomen:

norhidana miswan said...Reply To This Comment

hahahha sapa yg tak suke bdk2 wei, kt opis aku nih kalu sapa2 bwk anak kecik pg opis comfirm kene kerumun... kene cium ngn makcik2 kt opis nih heheheh

apasal gambar ko ngn kak jah tu mcm kak jah mendada, amboih gambar pose gaya mcm retis kak jah skrg nih ek

terliur aku nengok gambar ko layan cendol tp bus stop tuh, tp apasal tak amik gambar bunglo tuh kak, aku nk tgk keseraman nyer

sama lah mcm laki aku kak, kalu blik kg beg n brg aiyan lg banyak... mana beg baju, pampes, susu n segala bantal n ubat dia

Kakzakie said...Reply To This Comment

Seronok pulak kakak baca N3 ini. Banyak boleh dpt. Kawan pejabat juga yg untung dpt gomol Qusar - jeles kakak tau:)

Tengok Qausar makan memang syok. Macam sedaaaappp sangat kan:)

izzeyda said...Reply To This Comment

biasalah bila sesekali si kecil ke opis..msti jadi perhatian..amboi pandainya Qausar..geram aihh..besa laa bila ada anak kecik, brg pun bganda2 byknya..hehehe..

:: idzwa :: said...Reply To This Comment

seronok nyer tgk perkembangan qausar!dah mcm anak sendiri..

Nurfaezah Abdullah said...Reply To This Comment

nak tgk gambar banglo tu kak :p

waa lepas ne boleh dah bawa mami berdebat ye qausar hehehe

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Seronok tengok gambar ni sebab ada ceritanya bebs.....
Yang gambar baba qausar bawa barang tu rasa lucu plak sebab hubby aku gitu...asal nak pegi mana2 banyak benar barang yang nak diangkut....terpaksa 2 kali ulang pegi ke keta, nak2 lagi bilik yang kita stay tu jauh dari parking keta...hehe

wahida said...Reply To This Comment

sonok tgk qausar makan..semangat sungguh...

IDAZS said...Reply To This Comment

cantikla kasut kakak tu. berkenanlah pulak.

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Plg kelakar icha punya kasut..jeling mata ke mu tuh dasat sungguh ek..

Eye_nee said...Reply To This Comment

Dari ko mengandung pas tu Qausar lahir...meningkat usia dia hari kehari..walau tak pernah jumpa..rasa cam dah dekat jer qausar ini dihati ku..Ohhh aku tidak ada anak lelaki...huaaaa...

MyCherita said...Reply To This Comment

Salam ukwah..salam perkenalan.. 1st Blogwalking time sampai sini.. salam dari MyCherita

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

amboi qays lima2 jari masuk mulut hehe
sedap sangat tu makan

qemaishak said...Reply To This Comment

Qausar..hensem boy :)

Ainim Suju said...Reply To This Comment

amboii qausar...semangat makan ek