Thursday, April 10, 2014

i-mukmin cheezzy sauce


orang lain dah jemu kot buat sos wedges ni, aku baru beberapa hari mencuba. benda ni aku beli kat kedai koperasi opis aku. harga kat koperasi duabelas hengget. kat luar aku tak tao. ramai kata sedap, sebiji mcm sos wedges kepsi. so mari kita coba.

ayam tu bukan hangit ye... tu ayam madu. bila goreng mmg nampak gelap lah. wedges timbang aku beli kat giant. tada... tu dia sos yang siap dibancuh dengan air panas, naik lenguh tangan kita dok kacau sampai sebati. cantek kaler dia, kuning di raja gitu.

hasilnya... mmg sedap lip lap lip lap! sebiji macam kepsi punyer, tapi aku rasa ni sedap lagi kot. :)




19 dok ngomen:

lieyalatif said...Reply To This Comment

perghh noks! aku puasa ari ni noks..telan2 ailiyo tgk pic ko noks hahaahahah

eh aku pun suke cheesy sos tu...selalu ade stok kat umah..sedap cicah2 ngan nugget ke sosej ke...kalo dgn kentang lagi laa terangkat sedap!

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

uitss pepagi dah tayang makanan sedap nih..aku pun suka weyhhh..kalau g KFC mesti mintak lebh sos tuh..hehehe

Nurfaezah Abdullah said...Reply To This Comment

kebetulan fae x banyak makan breakfast pagi ne, tgk pic cheezy tu membangkitkan nafsu makan fae hehehe.

:: idzwa :: said...Reply To This Comment

kejap lagi aku nak beli cheese wedges...grrrr...

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

boleh pesan tak hehek

izz said...Reply To This Comment

salam perkenalan..

penah cuba jugek sos cenggitu.. mmg berbaloi...

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Saja jer kan. Rasa nak gi KFC jer ni.

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kalau dah dpt macam ini dah tak payah beli yg KFC punya. Puas!

Petak Bunga said...Reply To This Comment

buh kari lagi pergg..

dulu ramai org jual..musim dah habis..sekrg x tau nk beli kat mana.. online rasa mahal plk.

misz sheyla said...Reply To This Comment

memang betulke lagi sedap dr KFC??kena try gak ni..dulu2 ragu2 nak beli..takut membazir

Syeeda said...Reply To This Comment

saya pun dah beli jenama ni.. 12rgt jugak kat penang. sedap, boleh letak banyak2 cheese tu..=)

norhidana miswan said...Reply To This Comment

aku sama mcm lieya, pose terliur2 nengok... ni yg ptg kang aku nk berbuka ngn kentang wedges gk lah... kebetulan mmg ada sos cheese dlm esbok aku

Eye_nee said...Reply To This Comment

Sedapppp nya lah haiii..sos dia pekat likat tu beb...nak kena carik jugak sos ni...

wahida said...Reply To This Comment

feveret aku ni..
ni yg balik nak mkn kepsi tetiba ni...

Shark Kay said...Reply To This Comment

dop pernah try lg nie..
mcm sodap pulak kalau buat sendri..

Amanda Suria said...Reply To This Comment

menarik ni...sangat2 menarik...aku dah la hantu cheesy wedges..

Z.u.r.a and I.w.a.n said...Reply To This Comment

kat mana nk cari kt penang ni ye?
lpr plak tgk ni ha..

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Wow.....nak cari lah lepas ni...boleh mkn puas2 cheezy wedges lepas ni....

fazilzura said...Reply To This Comment

mmg sodap yew.. xpenah try wat lg