Friday, February 7, 2014

langkawi ; cable car & gunung mat cincang

hari kedua dia langkawi, awal pagi aku dah bangun. semua orang tak bangun lagi masa tu. kat saner senang plak aku sedar waktu subuh. bila dah tejaga susah nau nak lelap balik. dah tejaga awal tu, aku siapkan bekpes utk putera puteri yang sedap beradu. 

roti teloq betingkek tingkek... tgh aku ketuk² planta dalam kuali, mak aku tejaga. sengeh² tgk aku dah besilat kat dapo. pastu habes semua orang sedar. la... aku bising ke ek? hahahaha... eh tak, aku mmg saje ketuk kuali kuat biar semua orang bangun. hahahaha.... sebelum amek gambar roti ni, dah banyak tangan yg curik mkn dulu tau. geram kite....

megi goreng sempoi baq hang nama dia. kosong takde ape pon licin uolsssss. walooopon masin sampai boley garu tulang leher. hahaha

daddy kuar cari nasi lemak utk anak². pastu dia beli sekali utk kami. ni nasi lemak singgit. ade sotong, sambal dia pedas ya rabbi. bak kata chef wan, nasi lemak telanjang... takde timun, takde kacang, takde ikan bilis. hehehehe

sambil sarapan sambil tggu giliran nak mandi. nasib baik ade dua bilik air. sorang² kalu dapat betapa dalam bili air, lama mcm tgh menuntut ilmu. nak² lagi yang baju kuning tu. adoi... kalu dia masuk je bilik air, sape yg tggu tu sempat le kalu nak tido dulu. hehehe

 ramai cakap depa dua ni adek badek. sama ker??

suatu hari, mereka bertiga akan masuk satu sekolah. time baik bepeluk sakan, cer time gaduh... kau tolak aku tolak.. pastu melalak. kadang kami biarkan aje depa gaduh... suker nengok. hahahaha

aku perasan, sejak ayah buat bypass, sejak dah sihat ni kan.. dia berisi skit. hepi tgk dia dah sihat.

dah, jom gerak... datok datin dh tk sabar nak layan angin langkawi.

ini co-pilot cikenot. kalu dok depan, mesti tangan tu atas riba daddy dia. pastu melopong tgk depan. 

aku suker van hiace ni. kami 3 branak leh dok depan skali. tapi qausar banyak dok ngan mak tok dia sebab dia suker kacau daddy. 

ini bukan kes kena santau ke kes dukun menurun ilmu ke ye... ini kes syok sendiri layan lagu sambil nyanyi entah buat ape² gaya. aku dok bayangkan dia nyanyi lagu ziana zain, angkat tangan, angkat kening, eh tapi ni bukan angkat kening, angkat biji mate... hahahaha... sekebun cintaaaaaa yg berbungaaaaaaa... 

masa ni panasnye la heh... tapi banyak angin. sekali angin datang rasa sejuk gitu. 

 dak qausar melopong bila naik cable car. 

 dua badek ni, tak lekang ngan puting. geram aku.

kakal jugak bagus kan kakal. tak main la puting, tak machooooo...

 abi yan, payeh, tok ayah

 maktok dan ummi

icha mcm anak ummi tak? muka mereka sama tak?? oh ya, trip ni bonda ngan baba tak ikot sbb bonda kan baru pas branak dak qaleef tu. kesian depa kena tinggal. 

kat sane kan, maktok bz beno ngan hp dia. skit² amek gambo... bila balik kl, aku tgk gallery hp dia byk gmbr masa kat langkawi. gambar aku tetonggeng pun ado. tak delete lak tu. haishhh... dah la dia suker tjk kat kwn² dia. teros aku delete time tu gak. maktok kata dia tak reti nak delete. pashtu acampaner nak ade instagram... muahahahaha

sejuknye masa ni..... mcm kat obesi je rasa. 

homei kak icha wat muka mcm tu...

kami lagi. suker nau melopong anak aku ni tau...

ami ayu, kakal dan ayah ajif.

abi yan dan ummi achiq. 

cucu kesayangan mak dan ayah si payeh ni tau... payeh datang ngumah je mesti goreng ayam pyer sbb payeh suker mkn ayam goreng cicah budu. hahahaha

mana tak rindu hari², pandai begurau dah skang.

skang suker nyanyi lagu havoc havoc.... tapi sebutan dia ebok ebok... 

ini kakak kawasan tak bley kacau. kalu kacau mkn penampar la jawabnyer..

suker tgk gambar ni. suker tgk memek muka qausar.

kakal plak tak bley kacau dia syok pegang botol air qausar, kalu amek dia hentak kaki. hahaha



letih la heh nak taip.... nnt la plak sambung

23 dok ngomen:

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Suka tengok gambar budak bertiga tu...cute
Sweet pict qays suap eskrim kat mulut mama....padahal dalam hati, mama ni nak juga makan eskrim kita..huhu

ain.ya.nun. said...Reply To This Comment

Aku ni follow tak follow blog ko dari awal. Mula follow time ko preggy.

Bila dah ada qausar, aku perasan, gambar icha jarang ada. Ingat ko dah terlebih kasih ke qausar ke apa ke.

Tapi lama-lama bace, baru aku tau, icha tu anak menakan ghupanya.

Haha. Mahap ye tuan blog sebab fikir gitu.

Muka qausar dengan icha mmg macam adik beradik pun.

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

pegi langkawi aku tak naik cable car sebab aku gayat giler...acanne???

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

syok kan jalan2

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

geng betol kak icha dengan qausar ye siap pelok2 hahaha comel2

Ayu sukatiakula said...Reply To This Comment

bestnye..last year pegi x merasa naik cable car

Amanda Suria said...Reply To This Comment

payeh tu ensem la...sweet jer muka dia..kim salam kat dia na..hahahahaha..nok...budak tecik bertiga tu dah macam adik badik la...sama je muka..

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

sweetnya kak!!! aritu g langkawi seb baiklah dpt naik cable car ni, kalau x rugi je pegi x dpt naik kan. hehehe

Kakzakie said...Reply To This Comment

Apa pun yg paling kakak rasa best sebab 3 anak-anak yg menggembirakan. Sukalah kakak tengok mereka semua:)

alin marlini said...Reply To This Comment

Semoga ayah sihat selalu. Seronok jalan2 ramai2 ni...meriahh

Eye_nee said...Reply To This Comment

beb gua teruja nengok lu pakai suar askar darat beb..mcm nak beli satu siap dgn but hijau ikat tinggi tu..takut laki aku pulak ngata aku buang tebiat nnt..kecik plak ati mak nyah...seronok sgt dpt jln2 satu kuarga besar cam ni kan sis...dgn jantan kecik comey ko tu...tambah kak icha kakak kawasan...tak menahan gelak aku tgk gamba kak icha duduk style gengstar tu...

Cik Mun said...Reply To This Comment

seronoknye dapat gi holiday ramai2..comel je gelagat budak2 ni..

ummiross said...Reply To This Comment

Gambar semua cantik-cantik.
Ya Allah tengok gambar budak-budak tu sejuk hati..

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

hahahaha...aku selalu panggil van Hiace tu " Vellfire low spec"

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

Icha dan Qausar tu spupu ke beb?
mmg muka ada iras gk ye..

tak gayat ke nek cable car?

Irfan tak try lg nek ni..masa pegi lgkawi ritu..tk siggh sini..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

wehhh..giler jeles aku..langkawi pun tak sampai lagi nih...

attyfir said...Reply To This Comment

memang sama pun muka qausar ngn icha..
dua2 comey lak tu

wahida said...Reply To This Comment

aku kalau tgk cable car mesti teringat, ada spender pompuan tertinggal dlm cable car yg kami naik tu...haha...beriya2 shidi suruh amek gambar spender tu buat tayang dlm blog...wakakaka...

kat atas jambatan tu mmg sejuk kan, kalau dpt picnic kat atas tu bwk nasik lemak sambal sotong mkn ramai2 kat situ, syok ooo...hahaha...

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

kita pergi hari tak dapat naik cable car sedihhhhh...napelahhh gebu sangat anak akak ni gerammmmm~

Pokok Manggis Depan Rumah said...Reply To This Comment

Seronoknya pergi lagkawi. Cantik tempat tu.

OhPanduan said...Reply To This Comment

Bestnya pergi bercuti ramai-ramai. seronok ada anak-anak jadi peneman.

Aku Penghibur said...Reply To This Comment

seronoknya ^_^ jalan-jalan nak cable car, mula-mula mmg mendebarkan..lama-lama seronok

Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

BUNDA said...Reply To This Comment

Seronok...meriah keluarga ni...salam ziarah dari bunda..