Monday, February 10, 2014

langkawi ; beras terbakar & pantai cenang

ngantuk teramat ngantuk, qausar demam. semua cucu maktok demam. kesian mereka. moga cepat sembuh ye anak². hari ni mood nak becerita kureng. layankan je la ape yang ade. 

kat beras terbakar, kami tak bergambar pun kat ngumah cantek tu. memasing kepenatan dan kepanasan. menunggu memasing shopping pun berejam. maka ini jelah yang ade. yang lain tu dah lupa diri terutama mak aku. entah cerok kedai mana dia betapa. jenuh menunggu. cucu² pun dah berpeloh sakan. 

 qausar beriya nakkan topi tu. dia ni susah skit nak pakai topi, dah beli ni mau pulak dia pakai. 

beli pun sebab dia tgk kakak dia pakai. dari berebut baik beli utk dia jugak. dorang ni bukan boleh berebut, sekali berebut siap terajang kaki. kakak kawasan mmg garang. 

 dak kakal jugak ilek. ade ke takde ke tak kesah. homeinye dia buat memek gitu. tampa nakkk

 kak icha dah ready nak main pasir. posing lu nak wasap gambar kat bonda dia. kemain ko kakak.




jaiho... jaiho.... hahaha

 petang tu kami lepak pantai cenang. kasi anak² besuka ria main pasir.

 main le anak²... kat ngumah takde pasir nak main..



 ko guling atas pasir ke ape ni kakal oiiii...

 Ya Allah... kaki dia dah mcm ayam celop tepung. tunggu nak goreng je.. hahaha

 ha ni, tgh azan maghrib ke ape kakal.... mcm² kamu ni... hahaha



 maktok layan perasaan. kemain dia tenung minah salleh kat sebelah dia tu...

 qausar!!!!!!!!!! makan pasir ke ape tu!!!!!! 

ini budak paling teruk main pasir. sebab ape pasir beriya melekat kat dia... sbb ummi dia bawak dia mandi laut pastu sambung main pasir. maka pasir² tu pun melekat le kat badan dia. hahaha... gambar last tu dah kena tarzan ngan aku terus kaku mcm tu. punyer leka dia main, siap kunyah pasir eh... geram aku. hahaha

daddy, payeh, abi yan, ayah ajif ngan ami ayu pegi ke sebarang pantai sebab main parachute. yang aku geramnyer, sorang pun tak bawak enpon utk amek gambar. kamera ye la ada ngan aku. dorang malas bawak sbb nnt payah nak jaga. yang memasing pegi tinggal enpon dah kenapa. so ape bukti korang naik parachute tu. grrrrrrrrrrr..... bikin aku panasssss je tau. hahahaha... bila memasing dah balik, beriya le becerita. haah... cerita la... bukti takde tak best aku cakap. hahaha... dorang pegi naik speedboat, balik naik jet ski okey... jeles mak tahu! parachute yang dorang naik tu sorang kena bayar RM70. daddy cakap best. kalu aku ikut kompem dia soh aku join sekali. syok dapat terbang tinggi. haah.... nak suruh aku meraung satu langkawi dengar ke ape. hahaha

aku soh depa lompat lagi dan lagi. biar sampai depa letih. yang daddy kemain beriya dokong qausar. semput aku tgk dia dokong anak dan lompat. berkali² plak tu aku suruh repeat. hahaha

hahaha... padan muka korang...

tu dia, duta pasir pantai cenang. hahahaha

aku suker gambar ni, kapal layar bersama matahari terbenam. ohsem!

kemain suker kak icha...

sampai ngumah, mandikan anak² kasi susu lu sementara aku ngan maktok bersilat kat dapo sediakan makan mlm yang sempoi. maktok tak mau kuar makan, mmg dia jenis tak brapa gemar makan kat luar. so menu malam tu sempoi abes la... aku goreng ayam, maktok buat ayam masak merah. 

sayoq campoq pantai cenang

teloq dadar langkawi. hahahaha. lepas kasi anak² makan, mereka pun beradu... memasing tido awal. keletihan sungguh mereka. dah anak² tido... makpak anak² kuar berjimba la... maktok ngan atok ayah jaga cucu² kt ngumah. hehehe...

malam tu kami lepak depan cenang mall. happening sungguh.

sembang gebang sampai penat mulot. layan chatime pantai cenang.

sambil pekena cucuk².

dekat dua jam gak la kami lepak. pastu balik terus tido. letih wehhhh.... perut pun kembung isi chatime banyak sangat. esoknye awal pg aku dah bangun. okey... sambung esok plak ye... in shaa Allah

22 dok ngomen:

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

qays celup tepung 1 ! hihi

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

lama tak P sana kakak....bestnya....kakak icha pose tak menahan tu

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

alahaiiiii best nyerrrrr!

MuMMie BeRRy said...Reply To This Comment

bukan main pose kak icha.. heheh comey

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

sweet moment!

Mia Kassim said...Reply To This Comment

bestnya tengo anak2 main pasir....hehe pose kak icha mmg terbaeekkk

Syah Eida said...Reply To This Comment

bestnya, rasa cam nak p lagi langkawi =)

SangRatoo said...Reply To This Comment

comelnye budak² ni main pasir..terutama yg mcm celop tepung pasir tu..hehehe..cepat² tau update mama sherry..kite tgh survey :p

Azian Elias said...Reply To This Comment

wahhh..ke langkawi pulak ye.. masak sendiri? bestnya..

tetiba teringin nak ke Langkawi. hee

aizamia3 said...Reply To This Comment

sesekali bagi dorang enjoy pepuas.. kat rumah takde pasir nak buat main.. hehehe..

ummiross said...Reply To This Comment

haha..pandai kak icha posing, ala2 model gitu. Tengok gambar ni, tumpang seronok , terasa sangat meriahnya percutian bersama keluarga.

wahida said...Reply To This Comment

suka tgk anak2 main pasir...
comel2 budak2 tu...

aku x boleh bayangkan kalo ko yang naik parachute tu jah oiii, hahaha...bayangkan je pun aku dah gelak...ekekek...


larikkkk....

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

sukanya tengok bebudak main pasir,..

Kakzakie said...Reply To This Comment

Memang kami dan tangan masing-masing dan macam kena celup tepung hihi... geramlah kakak tengok mereka bertiga tu:) Walau sesekali bergaduh tapi bila main boleh tahan pandai berkongsi..

eMMe said...Reply To This Comment

cenang mall? baru lagi ke Sis? best nye.. malam tanpa anak2, hahaha.. heaven...

Nurfaezah Abdullah said...Reply To This Comment

hehehe suka bace captions lucu about kakal

dak qausar tuu eyyy geram fae tgk hehehe

Aku Penghibur said...Reply To This Comment

wahhh bestnya pergi jalanjalan.. + gambar cantik

Hari ini hari last untuk vote,Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

Tgk gambar2 kau nok...mmg aku terasa nak gi langkawi la...last pergi tahun 2005 dulu...hahahah

Eye_nee said...Reply To This Comment

Kajam ko sis..sampai dingin kaku kakal kena tarzan dek ko...hahaha...nak pergi jugak lah sis..tgk lah bulan 3 ni..tgk anak konvo kat perlis sambil tu bleh usha line masuk langkawi...

Dee said...Reply To This Comment

syok betul wei..ni yg buat nak tgk tiket gi langkawi ni..hahaha..

Amanda Suria said...Reply To This Comment

bukan main menggedik lagi si Icha tu erk...geram lak aku tgok nok...

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

nk tnya ko beli swimming suit kt qausar tu kt mn? hehe

bestnya mak ko msk..sedap lah...

anak2 tido..mak pak berjimba2 ye..
mmg happening lah..