Tuesday, February 11, 2014

langkawi ; roti canai cheese & roti canai black pepper kambing


korang kalu sampai langkawi, sila cari kedai makan labbaik kat area kampung temonyong. kami ni pun kebetulan je singgah sini utk bekpes sembelum ke kilim geopark. kedai mkn ni dekat ngan area homestay kami. 

 ada roti canai cheese. sedap giler! tebal dan lembut.

dan yang paling pemes adalah roti canai black pepper kambing. tak menahan makan kambing pagi hari. suker la bapak aku. peberet dia tak kira tgh sakit ke ape ke. aku sempat snap gambar akak yang tgh buat roti canai masa tu. muka dia tekulat² menahan malu. bukan aku amek gambar dia pong. hahahaha ala.. tak nampak kambing cincang plak. haermmm....

 roti canai teloq tau bukan roti canai kosong.

 tuang sos black pepper. berasap lagi kuah black pepper tu tau. 

 mayonis plak.. ermmmm... telan eliyo

yum yummmmmmmmm

memasing tak sabar nak rasa. sekali rasa sampai bekedip² biji mata. hahaha... ayah aku kata kalu tak kerana pegi pulau, mau dia order lagi dan tapau mkn kat homestay. dia takut mkn banyak kang ceriberi plak kat tgh laut. hahaha... owh ye, kat kedai makan tu, ada lagi menu lain. roti canai biasa, roti canai black pepper ayam, daging, nasi lemak mcm² lauk. anak aku belasak nasi lemak teloq sepinggan habes. ishh.. teringat² kesedapan roti canai ni tau. orang mmg ramai, sila bertabah utk dapat tmpt duduk. kami sampai awal, so takde perebutan kuasa ketika itu. muahahahaha...


26 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

nampak sedap ja

NM03 said...Reply To This Comment

mmg sedap anum oiii

Masni Syafie said...Reply To This Comment

yummy..menyelerakan..sedap..
boleh terjah nanti

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

aku memang suka kambing..kalau gi harus carik nih..inshaAllah

lieyalatif said...Reply To This Comment

perghhhh dah mcm murtabak plak aku tgk hah.... mmg lain dari yg lain la noks....nanti kalo pi langkawi lagi aku kompom korek2 balik entry ko nie...aku nak try mkn sini plak...

Eye_nee said...Reply To This Comment

N3 makan makan ko..Akk bagi 4 BINTANGGGGGGG.....

Ema Johari said...Reply To This Comment

tak menahan tgk roti kena tuang sos tu

~ yus ~ said...Reply To This Comment

Aduh! Roti canai dengan kuah blackpepper dan mayonis tu mmg mengancam niezza.

p/s: sentiasa ingat kawan2 blogger, cuma masa tak mengizinkan aktif sangat sejak melahirkan anak ke 5. Ni baru nak mula aktif semula...:)

wantie said...Reply To This Comment

good effort la tokey kedai ni. bagus ada inovasi di dalam penghasilan roti canai.

mu tunggu ku datang. hahahaha

cheqna said...Reply To This Comment

hoii...terliurnye kak..

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Merembes ailio aku wei.

ain.ya.nun. said...Reply To This Comment

Hoishhh, terliur menengokkannyee

Mia Kassim said...Reply To This Comment

roti canai cheese tu buat aku lapor di petang hari....huhu

Amanda Suria said...Reply To This Comment

Terliur plak aku tgok ha...

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

yummmmmeehhh~

ummiross said...Reply To This Comment

Terima kasih berkongsi info tempat makan sedap ni, kalau ke Langkawi,insyaAllah cari ni..

juelee said...Reply To This Comment

terlior macam sedap je nampak ni

adarnadzmie said...Reply To This Comment

wahh... menu baru bg peminat roti canai....menarik tertarik memang the boommm...hihiii

wahida said...Reply To This Comment

sedapnya jahhh...terliur aku...
tetiba teringat roti canai transfer raod kat penang tu pulak...huwaaaaaaa...

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

nok, almost segala benda kalau 'di cheese kan'....hasilnya adalah mantappppppppppp :)

Kakzakie said...Reply To This Comment

Tak pernah kakak jumpa tau roti canai macam ni. Dah ala-ala lamb-chop pulak kan.. bestnya:)

Hero comel mana? Sarapan apalah masa tu agaknya dia.

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

tu dia dia punya roti canai black paper kambing...

tk penah mkn nie..
bila nk gi lgkawi try rasa ni ha...sedap la nmpk..

AzeedA said...Reply To This Comment

hoho akk pantang... nmpk kambengggg! apape ade kambeng akanku bedal miahahaaaa *pinjam gelak ko skit*

Cik Mun said...Reply To This Comment

telan air liur..sedapnyee..xpernah lagi makan roti macam tu...

munna said...Reply To This Comment

Sedapnya..... Hari tu pergi Langkawi tak dapat pun kedai makan yg best2

attyfir said...Reply To This Comment

mesti sedapkan ..ada snap isi dalaman tak.. nak le nengok