Friday, December 6, 2013

maya bay ; krabi

inilah tempat yang aku cukup xcited nak pegi. dah kata tmpt femes kan, femes sebab leonardo dicarpio belakon citer the beach. orang kata kat maya baylah pulau yg paling cantek. kat sini kami diberi masa sejam. 

 nak tgk tempat paling menarik kat maya bay, kena ikut jalan ni. jom terjah!

 eh... ade ngumah la... 

 ni bukanlah hutan tebal. laluan dia pun senang je... 

 posing dulu. alex tolong amek gambo

nak tgk keindahan pulau yang tersembunyi, sila panjat tangga tu ye.

 matahari semakin menyinar

 tu diaaaa... amacam... cantek tak... 

 berebut² pengunjung nak amek gambar kat sini. 

  aku tegamam dapat tgk keindahan alam ciptaan Yang Maha Esa kat sini. cukup kagum. 


 bila lagi agaknye akan sampai sini lagi.

 dah la tu daddy, orang lain beratur kat belakang nak amek gambo jugak. hehehe

 pagar tu mcm buat dari tulang kan.

 tu dia heh... sepanjang kat pulau, seliper tggal dalam boat jek. 

 bukti dah sampai maya bay.

 nanti kita datang lagi bawak qausar ye daddy.

 seribu satu kenangan di maya bay.

masa utk tinggalkan maya bay.

 sebelum yang lain² naik, mari kita posing kat muncung boat dulu. 

 minah jepun tolong amekkan gambar kami. tempat duduk yang kami pijak tu panas kemain. pedih tapak kaki. tu tahan je sebenarnya tu. abes amek gambar, melompat kami turun bawah. hahaha

 baibai maya may. ada rezeki kami datang lagi!

 maya bay semakin jauh dari pandangan mata.

si alex ni tak abes² menyakat. kan dia belagak sangat dapat buat magik bukak botol coke ngan botol mineral. sekali mat saleh muka mcm hero citer cowboy tunjuk terer jugak, bukak botol coke pakai lighter. melopong si alex. hahaha..

pastu ajak lawan, sape dapat bukak penutup botol melambung tinggi. si alex dah belagak la dia boleh buat. sekali dia kalah. padan muka. hehehe... mat salleh tu bukak, penutup tu melambung sampai ke tempat driver boat. hamek kau! mat salleh ni hensem, sekali aku tgk mcm hero citer cowboy, sekali mcm hero polis citer omputes zaman dulu² pakai baju ijo tu.. yang penting dia hensem. binik dia yang baju putih tu.

 dah nak sampai viking cave. jernihnye laut...

 alex kasi can kat semua utk bediri atas tempat duduk tgk keadaan keliling sebab masa ni pemandangan mmg tgh cantek giler. banyak batu gua keliling kami.

 orang lain sebok panjat tempat duduk tgk luar, aku.... sebok makan jajan mamee. lapor kemain dah masa ni. hahaha...  


aku rasa dia teringat kampung dia la. hahaha... kesian dia... aku nak ajak sembang pun, kang dia kuar bahasa pekat kampung dia, mau aku melopong. biarlah dia bawak perasan. aku nak kasi dia mamee... dia boleh sengeh kat aku. hahaha...

31 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

best kan krabi

wahida said...Reply To This Comment

maya bay adalah tempat yang aku nak sangat jejak...dah target dari dulu lagi, takpe lah bukan rezeki aku kali ni...dapat jejak phi phi island krabi pun dah cukup syukur...

cantik sgttttttt maya bay ni...sangat indah....mendamaikan...

izyan al-za'im said...Reply To This Comment

cantik gilerrr. tambah lagi ditangkap pki camera hebak, terbaekk weh!

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Ko ni klu bercerita xbuat lawak xleh ke na .gelak aku sorg2 nih..haihh

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

terbaik la pic akak ni semua

ain.ya.nun. said...Reply To This Comment

Memang indah sgt ciptaan Allah kat Maya Bay ni. Haishhh.

Aku yg tengok gambo ni pun terkagum juga. Cantik bebeno gambo yang disnap juga.

Amanda Suria said...Reply To This Comment

Aku dh take note Maya bay nok....hihihi....mmg sangat cantik..dh mcm gambar dlm majalah plak dh.....

Dee said...Reply To This Comment

cantik nok...insyaallah...ada rezeki lebih bolehlah aku smpi sini..tp aku teringin nak drive mcm pakcik yg kau jumpa tu lah..ceh..mcm aku yg drive..dulu kitorang drive smpi songkhla je..next time smpi krabi, phuket ngan bangkoklah..hihihi..

Cinta Cinta said...Reply To This Comment

cantiknya tempat ni....

Love Umi said...Reply To This Comment

cantek sgt view nye...melopong gak la umi tgk semua picas ni hehehehe

Rai Ourkizuna said...Reply To This Comment

tak puas tengok T_T

duk bergilir tengok ngan blog wahida.. nak lagi nak lagi.. hahaha..

JunAina said...Reply To This Comment

Ya Allah cantiknya...memang sangat2 ohsem!

bibi yusof said...Reply To This Comment

alahai cantik nya krabi.. sejuk mata memandang.. tenang aje jiwa...

kalau ade rezeki insyaAllah nak ke krabi jugak.. tunggu anak anak besar sket.. ajak derang appreciate ciptaan Allah ni..:)

mama maman aka yana said...Reply To This Comment

Cantik sgt.. tambah2 ngan kamera yg canggih nih.. cam rasa sendiri nak terjun je dlm air tuh... huhuhu

Nafira usof said...Reply To This Comment

aku tergamam tgk air laut yang jerneh ituuuu..
teringinnye nak pergi ke sana jugak~

Eye_nee said...Reply To This Comment

Alahaiiii cair ati akk tgk gambar ni nokssss...sian wahida tak dapat kesini ek...sumpah...subhanallah...cantikkk sgtttt.....

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

subnaAllah mmg cantik la maya island ni..

jernih sgt air laut dia...

tk leh mandi ke kt citu?

Mrs Nazar said...Reply To This Comment

seyes lawo maya bay ..jeles nya tgk org berhoneymoon berkali-kali ni...

bila quasar dah besar sikit..nanti bwk la ke sini momi ngan dedi kena pegi dulu sbb nak pastikan tempat ni selamat ke x...

Acik Erna said...Reply To This Comment

cantiknya..kalau qausar ambik gambar kat situ..bertambah tambah tambah tambah encem dia
air tu nampak cantik sungguh nampak hijau

Acik Erna said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
sudipVSsenduk said...Reply To This Comment

cantiknya maya bay!! puas hati tengok semua pic.

best best best

Kakzakie said...Reply To This Comment

Amazing... betul-betul cantiklah kakak tengok pun teruja.

ummiross said...Reply To This Comment

Subhanallah..memang cantik sangat-sangat, ummi memang suka tengok tempat2 cantik macam ni, harap satu hari dapat juga pegi sana.

Lynn Hamzah said...Reply To This Comment

cantiknya...bila la boleh sampai sini...

wantie said...Reply To This Comment

cantiknya.. patutla nama pulau Maya. sebab tersembunyi .

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

subhanallah..cantiknyaa..

cikla said...Reply To This Comment

ya Allah cantik nya pantai ni..bilah dapat peluang g sana....btw comel sgt qausar shah...geram tgk

norh said...Reply To This Comment

Cantik kan kat sini..memang indah ciptaan Allah..

attyfir said...Reply To This Comment

KTY DPT TGK GAMBAR PUN JADIK LER..
harap dpt smpi cni oneday

sha my heart said...Reply To This Comment

cantik gila.. teringin nak pergi juga sana =)

Deqla Manjew said...Reply To This Comment

wahhh terliur la tgk tomyam tu.. hihi... cantik2 tmpt kat sana..