Monday, December 2, 2013

krabi # kl - airport

assalamualaikum semua,

hari ni agak bz sebab dah masuk bulan baru, maka tempat duty adalah berubah utk sebulan. kalu dah berubah tempat, maka makan masa utk aku kemas tempat. tak sabar nak hapdet pasal krabi mmg ade, tapi bila mengenangkan gambar yang terlalu lah banyaknye... maka niat tu mcm ala... malasnye nak pilih gambar... malasnya nak masuk watermark, malasnya itu malasnya ini. ah mengada kan! maka n3 utk hari ini singkat aje ye. mungkin kalu rajin, aku akan buat 2 n3 dalam sehari. hah... tunggu rajin tu menyerap dalam jiwa betul².. hahaha

ok lah, bebel banyak pun tak guna, cekidaut perjalanan hari pertama kami ke krabi!

selalu kalu travel naik flight, kami akan ke lcct naik kete sendiri dan parking kat umh adik hubby. senang sebab umh dia kat kuarters klia tu. kami park situ dan dia akan hantar kami ke lcct. tapi ni first time dia tak leh anto sebab waktu kami terbang pergi dan balik, dia kena keje. dia keje ngan AA jugak. biasa la, kalu shift mmg waktu tak menentu kan. maka kami lakik binik naiklah bas dari jalan ipoh ke lcct. tambang hanya seploh hengget. kami beli dari hari jumaat sebelum fly hari isnin. takut berebut plak pepagi hari sebelum naik bas. bas kami ni akan singgah pudu utk amek penumpang lain. eh, dari jalan ipoh hanya kami berdua je ye... hahaha... nak tegelak pon ade sebab kami beriya beli tiket awal takot tak sempat kejar masa. 

kami malas nak naik kat kl sentral sebab jalan ipoh ngan umh kami kan dah dekat. pagi tu adik ipar aku tolong antokan. tengkiu la baba sudi anto walaupun kamu tgh kelam kabut pasal bonda nak branak. ha ni lagi satu hal... time aku nak hanimun la adik aku si angah tu nak branak. elok kami nak naik katerbang, dia dah selamat melahirkan anak kedua. hah, yang tu nnt n3 lain lah ye...

dalam bas mmg syok betul tido. dah lama tak naik bas kekdahnya. eh tipu, p kursus kat cameron pun naik bas ape... lakik aku ye, dia mmg lama gilak tak naik bas. pastu lakik cakap, syok plak naik bas ke epot sebab dapat tido,tak payah sakit hati tgk orang sebelah dengkur. aku la tu... kuangajo! hahaa... dari jln ipoh jam 9 pagi sampai ke lcct lebih kurang dekat jam 11. check in dulu pastu carik makan. lapo nak pengsan dah time tu. tunggu kak jah pun ye jugak. 

ni katerbang kami. semangat harimau malaya... dah ngupa nak pegi lawan bola kat obesi plak aku rasa. muahahahaha....

 ni la adik hubby. adik lagi beso dari abang. 

beg tu penuh ngan makanan. tak hagak kan.. dalam katerbang, aku terpisah ngan lakik. alah, bukan terpisah jauh pun, depan belakang jek. tapi aku takde mood nak macam² sebab aku pening kepala giler² punyer! nak tido pun takde selera, kepala bedenyut je. kak jah kasik panadol, dah telan baru ok.

yeyyyy dah sampai krabi!!! kak ton pakai suaq munga² lagik. tu kaki ke batang pisang. HAHAHAHA

 ni menguap betul². betul ke bohong... hikhikhik

 tu dia ketibaan datok datin dan anak². suprise!!! hahaha... aku kan takbleh travel takde depa anak branak. 

sampai epot krabi kami beli tiket bas utk ke hotel. mula tu kami nak naik van pastu masa beli tiket dorang cakap bas. kami ingat dorang panggil van tu bas ke kan... sekali betul² bas mini weh! sedeh.. lap peluh kak ton naik bas tu tau. panas nak mamssss dalam tu. ekon tak rasa ape tau. tambang limablas hengget sorang. kanak² free tahu. kalu naik van 60 hengget. 

tada!!! akhirnya sampai kat hotel. kalu lama lagi dalam bas mau aku muntah kuning. hahaha.. dah, lain kali sambung, mood dah semakin hilang. bai!!

17 dok ngomen:

cheqna said...Reply To This Comment

syok woo bercuti..i tunggu u update lagi hokehh

wahida said...Reply To This Comment

tak tahan naik bas tu weh...bertabah je la...hahaha...takpe, dah nama kat negara orang kan, jgn banyak komplen...

dah macam mak datin dah aku jalan rupa gitu nok...muahahaha...

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

lagi2

Rai Ourkizuna said...Reply To This Comment

wahh.. bestnya.. tak sabar nak tengok gambar kat sana lagi..

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Ok. Gamba lagi plisss....

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Bestnyer krabi... km plan jgk nk ke sana tp nk bawak keta sndiri...tp rasanya kami masuk takat Hatyai je kot, nk ke Krabi lenkali la nmpknya...

Nti terjah Hatyai plk bwk masuk keta sndiri, sblm tu mai ler singgah rmh kite smlm dua...

Eye_nee said...Reply To This Comment

akk pun kenalah bertabah nak nunggu mood gajin ko mari....

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

amboi ketibaan kak jah. hehehe

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

boleh plak tetibe ko hilang mood ehhh...haisshhh...

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Cepat sikit bt sambungan!!

CikLily Putih said...Reply To This Comment

suker krabi, letak gambo bebanyak ek

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

betul ke..dengar Krabi cantik..
tak sabar ni...

aizamia3 said...Reply To This Comment

Nak mulakan ayat untuk entry tu yang rasa malasnya.. malasnya..

lieyalatif said...Reply To This Comment

sampai jugak ko ke krabi yeak noks...aku tingin tol laa nak pegi...tapi tgk tv thailand tgh bergolak tu mcm takut...tapi tgk pic ko ni okey jek.....hope ade jeki aku nak pi sane nanti...

Dee said...Reply To This Comment

yeay..x sabar nak tgk gambar2 kat krabi lepas ni..

Amanda Suria said...Reply To This Comment

Medti gambo beribu kan nok.....jgn lupa update lg tau...

NM03 said...Reply To This Comment

lieya,

yang begolak tu kat bangkok kan? ye noks... mak mertua aku pyer risau takut kitaorang kena colek kat sane. hehehe