Monday, December 2, 2013

aonang goodwill hotel ; krabi

di krabi, tempat plaing femes mestilah aonang. ibarat kalu kat kat langkawi tu pantai chenang la paling happening kan. mcm tu la kat aonang. situ je pun paling meriah. hotel ni kami start booking dari bulan 4 melalui asia rooms. jenuh gak nak pilih hotel mana yang best kat sane. tu yang gugel, ramai blogger yang dok hotel ni. so aku ngan kak jah pun pakat setuju utk pilih hotel ni. 

harga hotel kami 4h 3m = 3600 baht ; RM360 (satu malam RM120)

kalu ikot hari biasa, hotel tu boleh dapat serendah RM55/night. tapi kami pegi ni musim high season kan, so harga pun jadi high jugak lah. tak kesahlah sebab ni pun nasib je ade rezeki. 

bilik aku ngan kak jah bersebelahan jek. bunyi tepon dari bilik dia boleh dengar sampai dalam bilik aku. hahaha.. dasyat! cemana nak merengek lebih... choi!! >_< lokasi hotel kami tak jauh dari tempat paling happening kat area mekdi tu. alahai... jalan 5 minit sampai. tapi kami tak jalan pun... kami sewa motor. dok ao nang wajib merasa sewa motor okeh. 

tu dia heh... hotel cap gajah duduk namanya ni. muahahaha... dah mcm jenama kain pelikat plaks. gubahan gajah tu pakai dua towel. satu towel besar, satu towel kecik. aku igt pakai satu towel jek. kalu pakai satu towel mmg hebak ar terer belit². 

korang... bilik ni luas giler! mmg luas sungguh. cukup selesa. masa time kami check in, ekon bilik aku rosak. bila aku buat report, sepantas kilat depa datang betulkan. balik mlm dari kuar jejalan kat ao nang, masuk bilik baru la rasa betul² sejuk. owh lupa... hotel ni cuma 3 tingkat ye, maka tidak ade lif lah ye. tapi jgn risau, bila korang nak masuk bilik je, 'orang²' depa akan standby tunggu tepi kaunter utk bawakan beg korang naik bilik. aku kasik la tips skit kat budak yang anto beg kat bilik kami ni. kesian dia, tercungap aku tengok. hehehe... mesti dalam hati budak tu dok ngutuk beg aku... ape ade batu gua ke dalam beg dorang ni berat mcm nak mampos. hahaha

bilik air yg selesa. aku kalu travel mmg suker bawak toiletries sendiri. maka hotel punya mmg tak pakai. aku mesti bawak sabun utk cuci baju yang dah pakai. tu mmg habit aku. tapi bila balik kl, ade je jugak baju kotor anto dobi. letih² takde makna la rajin nak membasuh ye. semua campak ke dobi. 

 hah nampak... kak jah siap tambah katil extra lagi. katil dia adalah king size ye

 beranda tempat kami lepak, tempat aku sidai baju. nak carik makanan halal, jgn risau.. belambak je belah kiri hotel kami ni. makanan kat sini sedap² kauuuu...

hari pertama check in, korang akan dapat 2 botol air ni dalam mini fridge. bila hari kedua dan seterusnya, botol air mcm mineral water biasa plak dorang tukar. cuma hari pertama check in je ngupa botol air mcm ni ye. korang jgn ingat air bateri plak depa letak dalam fridge. laki aku la ckp botol ni mcm air bateri dan mcm botol air kat sepital yang utk masuk air tu. hehehe

sempat berehat lebih kurang sejam, kami turun balik utk xtvt yang seterusnya. nak manja² dalam bilik belah mlm lah ye. datang jauh² asyik bekurung dalam bilik takde pekdahnye. moh servey ape yang menariks. masa ni kami tgh servey utk island hopping. ni tgh dok pujuk pet, minah yang duty kaunter hari tu. paling murah dia bleh kasi 1100baht, maknanya sorang RM110. ah mahal... paling murah yang aku servey kat blogger² boleh dapat serendah 100. takpe... aku cakap kami kuar carik makan dulu, nnt balik citer. hahaha... ye, korang boleh je servey kat sepanjang jalan besar tu, besepah je travel agent yang buat package islang hopping

 berdepan ngan hotel kami ada haleeva hotel. hotel ni ada swimming pool. kalu bawak anak, boleh la lepak hotel ni. ptg² kalu takde xtvt boleh bawak anak berendam

sepanjang jalan mmg penuh ngan hotel. kalu korang nak yg betul² happening, carikla hotel area mekdi. tak jauh jugak dari hotel kami, tapi kalu dok area situ, mlm mmg syok la.. lepak beranda hotel boleh nampak kemeriahan waktu mlm.

Ao Nang Goodwill Hotel
420/22 Moo 2
Aonang Muang Krabi
8100 Thailand
Tel : ++66 75 695 601
Fax : ++66 75 695 602
http://www.aonanggoodwill.com





ape xtvt kami lepas ni? esok sambung!! 

13 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

best2

attyfir said...Reply To This Comment

besh lah hotelnya
luas , bersih gak

Puan Awin said...Reply To This Comment

wah...syoknya...ke krabi tu...

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

ALAAAA BEST NYERRRRRR...!!

wahida said...Reply To This Comment

aku suka hotel ni, best!!

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

terbaik!!

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

ramai yang p krabi cuti2 ni kan

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

syoknye jln2 krabi

Azian Elias said...Reply To This Comment

wowww.. ke krabi ye...

sama Wahida ye..bawak baby?

akak perrnah ke Phuket je...

norhidana miswan said...Reply To This Comment

besarnyer bilik hotel ko kak, kemas bersih je.... pastu beranda tuh pun nampak cantik je... tp tang tak tahan ngn wayar berselirat tu lah...

Eye_nee said...Reply To This Comment

cantik bilik hotel ko beb...120 per night bleh lah kan sis...markup sekali ganda during peak season yer...

JunAina said...Reply To This Comment

Gial luas bilik dia...tapi kalau bawak anak2 akak yg dah beso tu kena abik dua bilik le bagai dikata susah nak merengek lebih...larikkkk...ahahaaa...

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

bestnya..
tingt masa trip krabi-phuket-hatyai ritu..
tp kita tk sempt nk lepak lama kt krabi..
biasa la trip rombongan cik kiah..so kene la ikut orang..hehe

inshaAllah next plan leh la check in hotel goodwill ni..