Tuesday, December 3, 2013

aonang beach ; krabi

ptg hari pertaman kami sampai, kami sewa motor utk pusing² sekitar aonang. orang kata sampai aonang krabi, wajib merasa sewa motor maka kami pun tak lepaskan peluang tu. kat sana bebas bawak motor tak pakai helmet. sewa motor utk 24jam adalah 200 baht = RM20. murah je kan.. kalu korang nak sewa ikot jam, rasanya rugi sebab kami penah tanye, kalu utk setengah hari atau beberapa jam harga dia 150 baht = RM15. alahai... lima hengget je beza.. better amek je la utk sehari. selain motor korang leh naik tuk tuk. harga dia rasanya ikot jauh maner korang nak pegi. kami pun tak ketinggalan merasa naik tuk tuk, tu kemudian lah ye

tu dia, kak jah.. suami dan anak² dengan motor yang disewa.  

time dapat motor, minyak mesti la tak brape nak ado.. maka, korang kena isi sendiri ye. petrol pump ni tak jauh dari hotel kami. korang kena carik betul² sebab dia mcm ke dalam skit. kami hari tu pun nasib baik hubby ternampak, yang shidi dah terlajak ke depan. kemain laju depa. hehehe... kami plak p kejar depa ajak patah balik. eh.. syok la naik motor kat aonang, apsal entah. minyak kat sini mahal.. kami isi 50 baht je = RM5 sebab esoknye pepagi kami dah ade xtvt. kalu nak ikot, rugi jugak sewa motor sebab kami pakai ptg sampai malam je. ala... wat nak bekira, kata nak enjoy kan... 

minyak dah isi, jom kita ronda². wei... lama giler kot aku tak naik motor. hahaha... masa bujang dolu selalu la naik motor tapi sejak lakik xsiden dah takde motor dah. nampak itu sunset?? jom kita terjah!

 nampak tak mekdi tu? ha.. kat sini la kawasan happening. nak yg lagi happening ada disko bagai kat area pantai aonang nun. tak jauh jugak dari mekdi ni.. sejalan je

mari lihat keindahan sunset di pantai aonang. subhanAllah! mmg sungguh indah






indah kan, cantik kan.. kami tak lama kat sini, sekadar tembak² gambar, anak² kak jah main air kejap pastu kami gerak carik makan. aku ngan kak jah tak turun ke bawah pun. malas nak pijak pasir pantai, nnt kaki melekit. owh ye, kat sini banyak sampan long tail berlabuh. star cruise pun boleh nampak tapi jauh la. 

 kekonon nak hapdet pesbuk, ig... pastu lupa takde wifi. hahaha

 semua yang datang pun tak ketinggalan nak amek gambar sunset. ramai je yang lepak kat sini.
tetiber teringat bali pulak.

 layan sunset ngan kak jah. jah, ko ingat tak masa sunset kat bali, kita tgk kecak dance, masa tu gegaran kat bali. tak mungkin kita lupa kan jah... 

ni la kawan susah senang bersama. ade rezeki, pasni kita pegi koh samui plak ye jah...

ok, hari dah semakin gelap.. moh kita beransur. perot dah menari tenggo minta nasi. lapar wooo!!

28 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

cantiknya

cheqna said...Reply To This Comment

subhanallah
cantiknya...err..bukan ko yang cantik kak..kikikikiki

Wak Gelas said...Reply To This Comment

wak pon dh smpi aonang beach jugakk.,ahHKks

mak x lompat pulau james bond kewww..,

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

bestnya jalan2 ngan kak jah kat krabi yee

NM03 said...Reply To This Comment

wak gelas,

tak la wak... next time la...

Eye_nee said...Reply To This Comment

gambar yg last tu..ohsem sgt sis...what a wondeful world...

Rizziela said...Reply To This Comment

cantiknyer...

bestnyer dapat kawan baik yg sehati sejiwa kan

Kakzakie said...Reply To This Comment

Tak tahulah kenapa dlm banyak gambar boleh kakak bayangkan kalau Qausar ikut sama lagi best:)

NM03 said...Reply To This Comment

kak zakie,

ye kak... masa ni saya teringat qausar giler2 pyer. apekan daya, mak tok bekeras tak kasi qausar ikot.. mmmm

Amanda Suria said...Reply To This Comment

Cantiknya..aku pun suka sunset nok...cantik je kan...

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Kite nk g 13 - 15/12 ni, masuk dgn keta trs ke sana, xsabo2 rasanyer...hehe

**cpt2 le update n3 p sana, kite nk bt rujukan...hehe

JunAina said...Reply To This Comment

Memula baca entri Wahida pastu entri kat sini pulak...rasa nak nages ko... Macam best je...macam best jew...:)

Dee said...Reply To This Comment

macam kat bali lah..penuh org kat tepi pantai nak tgk sunset..cantik..

Rai Ourkizuna said...Reply To This Comment

subhanallah..cantiknya pemandangan..

eh boleh tahan murah sewa motor tu ya.. kalau naik reramai polis tak datang saman eh.. hehe

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

sangat cantik view sunset tu..
haihh buat hati teruja nak pegi Aonang beach la..dulu tk dan nk terjah..hehe

norhidana miswan said...Reply To This Comment

lebih muatan tuh kak wahida.... sampai naik 4org 1 moto heheheh... subhanallah,.. mmg cantik betul pemandangan sunset tuh kak... pastu yg gamabr kapal berlatarbelakangkan sunset tu mmg cantik sgt2... indahnya alam ciptaan Nya...

ramai mat salleh bersidai2 ek situ...

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

Sakan ko & wahida gi Krabi kan....
Nasik kat sana nasi berlauk ke nok?

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

cantiknya view weyhh..
tingin jugak nak gi..
sure bestkan??

Petak Bunga said...Reply To This Comment

subhanallah..
bila nak sampai

wahida said...Reply To This Comment

sunset krabi best...pantai aonang pun best....


ah best la semua kat krabi tu...

Kakcik said...Reply To This Comment

SubhanAllah. Cantiknya pemandangan.

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

rupanya Qausar tinggal...besar sikit bole ikut kan...

sunset yang indah sangat...

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

pegi koh samui ajak aku!!

NM03 said...Reply To This Comment

mrs. eady,

hahaha... boleh jek!

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

syoknye...takyah pakai helmet ye... happeningnye...

adrianna syaz said...Reply To This Comment

Gmbr sunset yg cntik..klu dpt pg ni sya mesti asek amik gmbr je ni ;)

Roha said...Reply To This Comment

hai Nmo3..salam kenal jugak dari saya
wahh syok dia jejalan n shopping2 gitew,


thanks ye sudi follower blog me,family and kehidupan..then follow blog NM03 jugak :)

Aida78 said...Reply To This Comment

mama qausar beli baju kat mane cantik-cantik ler...