Friday, December 27, 2013

jumaat terakhir 2013

ari ni jumaat terakhir bagi tahun ini. jumaat depan dah masuk tahun baru. sekejapnya masa berlalu. rasa mcm baru semalam naik pelamin, rasa mcm baru semalam beranak, rasa mcm baru semalam abes pantang, rasa mcm baru semalam anak pandai jalan. ah... semuanya rasa baru semalam. yang akan datang kau semakin tua kertu sila sedar diri. hahahaha....

hari ni aku rasa ramai yang bercuti. jalan pon sepi semacam jek. masuk minggu depan, 2 hari je keje pastu dah masuk tahun baru. anak² dan mula ke sekolah semula. ahhhh... tak sabar nak tunggu qausar masuk sekolah. harap aku dan suami diberi umur yang panjang untuk membesarkan anak bersama, teman masuk sekolah bersama, teman masuk universiti bersama, teman graduation bersama, teman intebiu bersama, teman meminang bersama, teman naik pelamin bersama. eh.... tu mengarut. ko ingat orang nak tgk ngko yg dah bongkok atas pelamin... jgn mimpi la makcik oi. hahaha...

cemana la anak aku masuk sekolah nnt, dah dewasa nnt, dah ada makwe nnt, dah nak kawen nnt, dah ada isteri nnt, dah berumah tangga nnt. aku selalu ckp dengan qausar, sapelah isteri adik sesok.... sempat ke mummy rasa semua tu. mmmm.... eh, ni dah mcm citer emosi seorang ibu yang takot kehilangan anak bila dapat isteri. hahahaha....

 takde gambar menarik hari ni ye. yang ada ku lihat hijauuuu. hehehe

 one more.....  tembak sendiri sambil kusyuk baca email. hah.... kusyuk la sangat. 

gemok² pun aku bahagia. kau ape kesah! ey, tu baju baru tau. hehehe... 4 meter 12 hengget je kat nagoya aeon big. try tempah kat situ terus. hebat betul penangan geng antu jepun. sampai aku pun tepengaruh sama. sedap plak jahitan dia. tq eva, pasti lepas ni ku carik kamu lagi. tiap² minggu muka aku kat nagoya je la. hehehe... 

dah 3 hari request ayam goreng kat cafe tingkat 4 opis aku. ayam dia sedappppp. nasi goreng simple mcm ni lagi aku suker. ada plak hirisan bawang besar ngan ikan bilis. tu yg sepinggan penuh jadiknya. semalam plak tak mkn mlm. bajet diet? tidak... aku kalu diet, menjeling la laki aku... dia bukan boleh tgk aku nak kurus, sakit hati jadinya. hahaha... aku tau, dia taknak aku kurus sebab nnt ramai yang ngorat. muahahahaha... (tumbang!)

sehari tak jumpa puak antu jepun, rasa tak keruan jadiknya. dd je takde masa ni. dia kalu pg mmg payah skit nak jumpa. tengahari kang kita berkumpul ye. nagoya jommmmmm!!!..... plis plis plissssssssss

tetiber dorang... eh, baju kita seakan sama!!! ha??? sama??? aku bengong jap. ok la, amek gambar wat² tekejut. hahahaha.... ok, gambar ni homei hangat!!! (putar mata ikut arah jam.) hahahaha



23 dok ngomen:

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

hahahaahh....dah kenapa aku pun ikut nganga sekalik!?

mamasuri said...Reply To This Comment

hahaha...
comel je dorang terkejut...
brapa murah tu baju tempah kat nagoya nokk?

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

suka ayat gemok2 pon bahagia ! same with me. bukan gemok k. kaya. kaya lemak. mihihihihi

Eye_nee said...Reply To This Comment

hahaha..rasa cam nak TUMBANG gak tgk gamba terkejut itu...

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Kang kejap2 lg, dpt lak menantu. Lagi meroyan ms tu, kan? Hahahah!

Syok gak klu ade kwn yg sehati sejiwa kt opis kan?

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

akak runsing tak jumpe geng antu jepon kan..saya runsing tak jumpe geng gosip jemah ni haa..akakkakakak

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Meriah geng antu jepon yer.

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

Hahahahahahaha...

Aku paling paling suka ayat kau " gemok gemok pun aku happy"


Terbaikkkkk !!!!!!!

wahida said...Reply To This Comment

comelnya akuuuuu!!!


larikkkkk...

fazitaismail said...Reply To This Comment

sonok pic tu..geng korang memang sporting..haha

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

ooo bj baru...patut la ada bau nagoya.. ops!!!!

Nafira usof said...Reply To This Comment

terliur pulak tgk nasi goreng tuh.
bikin perut ku menyanyi2 jer.

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Tak kisah orang sekeliling, janji happy dan bahagia kan noks....:D

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Mu comella na..
Aku caya jep laki mu jeles lar klu mu kuruih slim river..haha

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

ijo pun ijo la... tapi tetap comei..

wantie said...Reply To This Comment

ayat tutup mulut puaka. "gemok gemok pun aku bahagia" hambek. biar lopong empunya mulut tu kan..

best la kalau dapat soping kat nagoya. Aku pun mau terkezut cam geng antu jepun tu gak tengok kain kat nagoya. hahahaha

Kakcik said...Reply To This Comment

Bila nak jumpa ngan mak? :)

Ibu Lala said...Reply To This Comment

Tempah kat mana baju tu. Kat nagoya wangsa maju tu gak ke..

Roha said...Reply To This Comment

hehe akak pon ikut melopong sekali hoho..:D

Jumria Alimuddin said...Reply To This Comment

salam....

Syok baca entry ni...santai jak....awal2 entry mcm sama jak feeling...hehehe..padahal anak aku bru 3 thn...

BUNDA said...Reply To This Comment

Salam hujung minggu dari bunda...

Aida Salleh said...Reply To This Comment

cantiknya tudung....sukaaaaaaaaaaaaa.....

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

eh..
ak pon terkejut gak tgk gmbr spontan shbt ko ..haha...