Friday, December 13, 2013

hot spring ; krabi


 dah kenapa aku tegak semacam ngupe itu

 pasangan bahagia...

 bapak dan anak²... qausar je takde...

 lelaki² gagah

 baris, senang diri... rehatkan diri... angkat tangan ke bahu sebelum masuk kelas masing². hahaha

 inilah hot springnye... biasa jek... air dia pun suam2 kuku jek

 air dari atas bukit tu turun terus mengalir ke bawah ni. tapi takde pun orang mandi, mungkin dalam dan bahaya. tapi ada jek tangga utk turun bawah. ish... seram plak tengok bawah tu, tenang tapi....

masa kami sampai, ramai omputes jek yang berendam kat sini. besar tu je la hot spring dia. hehee.. aku dok bajet besar dan luas giler la tempat dia. bila sampai nan hado je pun. tapi ok la... abang dan adik amek mood nak main air. layan karenah omputes tu dulu ye.. ko tgk peel aku... aku dah start dok gatal telinga masa ni..

asyik mengaruk je keje aku. tau² pedih... aku rasa telinga aku gatal sebab banyak kena air masin masa island hopping kot. 

 sementara menunggu abang dan adik mandi kat tempat tadi, kami lepak kat air panas ala2 kolam ni. kat sini airnye pun rasa suam² jek.. jadik la utk rendam kaki.. mari kita selfie!!




dah... jom la balik!!! dah rasa penat giler masa ni. kaki pun dah rasa krem. motip bergambar ngupe gini? entahleeee... 

dalam van aku dah melepet. tau² shidi soh driver kami uturn balik sebab nak masuk kedai jual baju dan seluar askar ni. mula tu aku sorang je malas nak turun. eh, lama plak menunggu.. tak bleh jadi, kena turun gak nengok ape yang terjadi. ooo... shidi tgh carik suar utk ayah dia, lakik aku pun ape lagi, dia bukan boleh bab2 cenggini, mestila rembat jugak. mendapatla suar askar pendek dengan harga RM30. murahkan noks, material kain dia pun sedap. ape nama kedai ni??? entah le teman, teman lupa plak nak amek gambar signboard kedai ni. ahakssss.... 


habis xtvt kami utk hari ke 3... ade lagik, blom abes lagikkkk... sabooo... skit je lagik ye!

15 dok ngomen:

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Hehe..blm boring lg noks..slgi blh citer aku hadap jep...haha

wahida said...Reply To This Comment

nasib baik gatal telinga, kalau gatal tang lain? satu hal la pulak...hahaha....

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

walaupun tak abis lagi..tapi seronok baca kakak

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

hahahaha..yg kat sini yg si wahida kata ko malas nak jalan kaki tu kan?

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

hot spring ke hot stream tu? hikss

kecik je hot spring dia ye

tp cntik .

Kakzakie said...Reply To This Comment

Itulah Qausar aje yg tak ada. Tenogk abang dan adik happy betul..

shida said...Reply To This Comment

jelesnya tgk korang p krabi... saya yg dekat ni pun tak p lagi... :-)

Kakcik said...Reply To This Comment

Sonoknyeeee... :)

wantie said...Reply To This Comment

hahaha.. mcm mcm gaya ko. sweet je tengok kome ni

Dee said...Reply To This Comment

gatal ada makna tuuuuuu..hahaha..tapi cantik tempat2 kat krabi yg kau pegi ni nok..mmg bestlah..

Amanda Suria said...Reply To This Comment

Aku x boring nok...tapi ko kalo baca blog aku sure ko boring...hahahaha....aku yg nak buat entry ni pun nak muntah dah...

Mia Kassim said...Reply To This Comment

mana ada boring sebab cerita percutian ni amat menjeleskan diri ku ini noks...hehehe

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

macam best saja hot spring nih...

::NureeN:: said...Reply To This Comment

suka 2nd last pic tu. hehe

Pha Is said...Reply To This Comment

jeles tengok orang lain jalan jauh2 smpai krabi.. saya cma pernh pi seberang sungai golok tu je.. hehehe