Tuesday, November 19, 2013

kerja sampai pencen... in shaa Allah


 gambar fresh pagi ini


aku pencen umur 60, tahun 2038
husband aku pencen umur 60, tahun 2039
ye, aku tua setahun dari suami aku

aku 60, hubby 59, ketika itu qausar baru 26 tahun
aku 41, hubby 40,  qausar baru melangkah ke alam persekolahan, darjah 1
aku 51, hubby 50, qausar form 5, tamat belajar
moga² qausar dapat masuk universiti/belajar ke luar negara, itu doa mummy daddy
semuanya jika dipanjangkan umur... in shaa Allah


cemana la kamu ketika itu
ada adik kah? tunggal kah?
masih dgr kata mummy daddy kah?
manja lagikah?

mummy nak qausar jadi mcm ustaz azhar idrus. tak pun mcm ustaz don. kadang mummy nak qausar jadi doktor, boleh rawat mummy daddy. tapi nanti qausar susah nak cuti raya melainkan ada klinik sendiri kan? kesian mummy daddy beraya tanpa anak disisi. hahaha... sampai ke situ aku pikir, hape hape entah. eh, tapi daddy nak kamu jadi lecturer.. hahaha.... mengunung angan² mak pak kamu dik..

yang penting kamu berjaya sebagai seorang anak, sebagai seorang pelajar, sebagai seorang insan yang berguna kepada agama, bangsa dan negara. in shaa Allah... amin!

moga mummy daddy dipanjangkan umur, diberi kesihatan yang baik utk menjaga dan membesarkan kamu




ade lagi, sape la isteri kamu nnt... umur brapa la kamu kawen nnt... ahakssss

37 dok ngomen:

cheqna said...Reply To This Comment

kiki..panjang anagan2 ko kak...tapi normal la tu..
insyaallah moga apa yang diimpikan kan jadi kenyataan..=)
hai hensem..err..bukan pada daddy ye..tapi pada qausar =)

Eye_nee said...Reply To This Comment

jauhhhhh betul kamu memikir ni sis..biarkannn...biarkannnn...biarkannnn masa jd penentu tp merancang itu perlu kan....

Mimy Hamid said...Reply To This Comment

heheh sama pemikiran ...yg paling best aku berangan...jadi la aku ngan menantu kawan baik..segalanya peracangan Allah sama kita doa the best key

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

amboi tang kawen tu kemain hehehe. takpe yang penting semoga qqs menjadi anak yang berguna dan berjasa untuk parents dia. amin

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

Heheheee...ko dah kenapakah??

Love Umi said...Reply To This Comment

amboi jauh betul pemikiran masa depan mummy ni..tapi tu la bila dah jd parents ni mmg itu je la yg slalu dok pikir pun..pepe pun insyallah semoga qausar jd anak yg berjaya dunia dan akhirat...amin :)

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Setiap dr kita mmg dah plan n pk mcm2...aku pun kdg2 pk yg bkn tp mls nak high expect. Kang lain jdk, ouh...tak nak cite ah!

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

cerianya muka pagi2

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

rajin hg keja sampai 60.. aku amik 55 ngam2.. malas.. hahaha..

asben aku amik 60, dia tua banyak dr aku, even dia amik 60, aku 55 pun, still ada 2 tahun yg dia pencen awal dr aku, tensi beb, aku dengki, dia dapat pencen awal dr aku, nanti pagi2 dia berselimut lagi, aku tergedik2 redah jam.. ini tidak adil.. hahaha

norhidana miswan said...Reply To This Comment

amin2 moga semua dimakbulkan Allah.... mana2 mak dlm dunia nih msti ada angan2 cam ko tuh kak... hahahah aku pun pencen umur 60thn kak... dh tua2 ada cucu keje lg... camne lah gamaknyer

Dee said...Reply To This Comment

jauh sgt tu nok...takpelah..kdg kita mmg suka pikir mcm tu..insyaallah..qausar takkan lupa kau nok..geng makan kan..mana leh lupa..hahaha...

Kakzakie said...Reply To This Comment

Qausar beruntung mummy kerja kerajaan ada pencen, macam auntie tak ada sebab itu kena buat tabungan dari awal utk semua anak, bimbang mama/papa pergi dulu sebelum anak habis belajar (itu yg ada dlm kepala kakak tau)...



Cinta Cinta said...Reply To This Comment

kita ni dah jadi ibu memang macam2 yang kita fikirkan untuk masa depan anak2 kan..

semoga qausar menjadi anak yang soleh dan berjaya dalam hidup nanti. amin.

ummiross said...Reply To This Comment

hehe..betul kan, kita selalu fikir macam2,begitulah kasih ibu ayah.
Ummi doakan semoga Qausar menjadi anak yang soleh, anak yang beroleh kejayaan dunia dan akhirat.

dakcik said...Reply To This Comment

samelah kita..pencen umur 60 thn..semoga sempat tgk anak-anak membesar kan..amin

comelnya qausar! geram tgk!

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

saya pencen jauh lagi..2042...sama ngan en asbeen..sebab amik 56 sajoo pencen..

lieyalatif said...Reply To This Comment

PERGH NOKS!! betul2 jauh ko dah pikir niehhhh....aku bace ni punye entry terus aku pun pikir bende yg sama....adoiiii tang dah tua tu camne la nanti kan noks...yg penting moga2 anak2 kite berjaya dan jd insan berguna....

wantie said...Reply To This Comment

banyak betul harapan dan cita cita mak ayah kamu qausar.

nanti kamu besar kita dengar luahan impian kamu sendiri la pulak yer.

Acik Erna said...Reply To This Comment

In syaa allah..sampai masa nanti dapat la tengok qausar naik pelamin..
tapi kan..acik dah umur macam ni pun lom dapat tengok anak kawen..yang sulung 26 tahun la tahun ni..

Acik Erna said...Reply To This Comment

In syaa allah..sampai masa nanti dapat la tengok qausar naik pelamin..
tapi kan..acik dah umur macam ni pun lom dapat tengok anak kawen..yang sulung 26 tahun la tahun ni..

Shark Kay said...Reply To This Comment

amin...
hensem abg qausar..
smoga tercapai cita-cita ayah dan ibu qausar.

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

semua akan terfikir bab ni kan...In Shaa Allah jika umur panjang semua itu akan kita tempuhi jua...

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Amboi. Dah start memikir tu.

Nazayiena Ayiena said...Reply To This Comment

Semoga tercapai harapan ayah dan ibu qausar ya...

Ibu Lala said...Reply To This Comment

Amboi jauhnya pk. Nieza keje gomen kah. Untung la keje gomen ada pencen.

Norfadhilah Abu Hassan said...Reply To This Comment

marilah kita bekerja hingga pencen. Harap dpr la merasa duit pencen klu diizinkan Allah. Nk tngk anak2 kawin, nk rasa ada cucu..hehe. angan lebih.

Mia Kassim said...Reply To This Comment

in sha Allah...semoga tercapai cita2mu noks.....aku pun keja sampai pencen jugak...hehe

Sylarius Yusof said...Reply To This Comment

Awal betul perancangan akak. Hehe. Yer la, sekarang ni masa rasa macam cepat je berlalu kan.

wahida said...Reply To This Comment

sampai ke situ ko fikir jah....hahaha...


jom hantar anak kita pi tahfiz jah!

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

hehehe...semoga segala impian tu tercapai jua satu hari nnt.. Amin

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

Umur 60 ko gigih lagi ke nakgi kerja nok? hahahaha...Selagi belum tutup mata, kita kerja, kerja , kerjaaaaaaa! ;P

NM03 said...Reply To This Comment

wahida,

aku mmg ade angan jugak nak anto qausar masuk tahfiz. in shaa Allah jah, kita usahakan nnt ye

NM03 said...Reply To This Comment

ibulala,

ye awak... kita "berkhidmat utk negara"

NM03 said...Reply To This Comment

daddyzzz,

entahla noks... silap2 kalu pjg umur pegi keje pakai tongkat. hehehe

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

aku pencen umur 58..tak ambik 60..huhu

JunAina said...Reply To This Comment

Moga tercapai impian mummy dan daddy tu.

huda said...Reply To This Comment

hai..

blogwalking,
nice blog..

visiting me back
hudakassim.blogspot.com