Tuesday, October 22, 2013

serai @ paradigm mall


jumaat beberapa minggu lepas, geng antu jepun telah mengegarkan paradigm. tapi sorang takde masa ni, dd coti anak dia kena cabut gigi. huh, tak syok tak cukup korum. kami ke paradigm utk sambut bufday kak jah yang jatuh pada 27 september. nak wish lagi sekali utk kak jah, selamat hari tua ye noks. kiki... jgn mare, nnt lagi bertambah tua. ahaksss...

sebenarnya misi kami utk benda lain. tu tak yah citer la. kami² je tahu sudah. so selesai perkara yg dihajatkan, sampai la kami kat paradigm. dah sampai tak tau nak mkn ape pulak. kuar je lif dari parking, hah... nampak serai. ok set! kita pekena serai.

 kesian, baru first time nak rasa makan kat sini. orang lain dah jemu kot

mana bufday girl? ah.. takkan tak kenal kot. blogger femes tu... wahidayatulaswa a.k.a kak jah. lekat sampai skang panggilan manja kak jah. sebab ape?? rahsia! hahaha... kak jah manis bertudung hitam. kurus dia skang. rajin ke gym. sorang pun dia layan. aku tabik spring toing toing toing. sorang lagi yang gediks tak tentu hala tu nor. panggilan manja dia moks. sebab ape? rahsia! kuikuikui... inilah ibu dan mama yang sengal abad ini. sayang korang berdua sendat melekat ok! 

aku tak sangka boleh jadi kawan baek kak jah. masa memula dia masuk keje, aku igt dia eksyen. tak sangka sekepala dan boleh jadi kamcing. kami dah brapa kali travel bersama dan yang terbaru nnt hujung bulan 11. ah... tak sabar sudah nak packing baju. hahaha... ok, jom tgk menu kami plak.

orange blast, RM10.50 nor punyer. sedap ngkooo

minted calamansi soda, RM10.50 bufday girl punyer. masam sedap weh

serai iced tea, RM12.00 aku yang punya. aku suker air serai, melawaskan pembuangan. hahaa

serai platter, RM25.00 bufday girl punyer. sotong dia sedap!

beef kueh teow, RM15.00 nor punyer. pekat likat... mmm dap dap

spaghetti seafood marinara, RM27.00 aku yang punya. ui... sedap gilak!

bufday girl tambah serai katan sauce prawns, RM52.00. semua menu kami pakat mkn sama².

sebelum gerak ke tempat seterusnya jom la kita bergediks dulu

hahaha... aku rasa mcm cekgu sekolah pun hado sebab siap bawak handbag. 

ade cekgu sekolah sengal macam tu tak? hahaha...


lokasi seterusnya??? tunggu!

38 dok ngomen:

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

udang tu mengancam !!

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

sedap tue

Kakcik said...Reply To This Comment

Air je dah rm10 ke atas....huhuhu. ..

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

aku pun prasan yg k.jah tu dah makin kurus,... jeles aku weh.. ngandung ni dah ratusan kilo dah ni, nurse pun dah bebel2... nak mencontohi la dia nanti.. gi gym sensorang.. eceh.. (tabah ke kamu ).. hahaha

Eye_nee said...Reply To This Comment

udang itu sgt mengujakannnnnn....

Nurulizwa Binti Kamaruddin said...Reply To This Comment

weehh kalo ko order coklat kek lava dia lagi mantop wehhh

wahida said...Reply To This Comment

1) apa pun, mula2 sekali nak ucap terima kasih banyak2 pada korang berdua sbb belanja aku mkn hari tu...hanya Allah yg mampu membalas jasa baik korang

2) sampai hati ko ckp aku eksyen jahhhh???? huwaaaaaa...nak sentap sampai ujung tahun!!

3) makanan kat serai ni semua sedap2, tapi aku rasa sekali setahun boleh la pekena kat sini, sbb mahal nak mampus!! nasib baik aku tak kuar duit hari tu...hahahaha....ampunnn!!

4) hadoi, aku tak tahan tgk gambar2 gedik si nonok tu...tak habis2 nak tutup mata...wakakaka...

5) jah, kalau ko pakai spek, pastu bwk henbeg, mmg ko dah mcm cikgu lukisan noks...ekekek...

Cik Ecah said...Reply To This Comment

setuju dgn kak wahida..


setahun sekali blh la kot mkn kat serai ni..
xpun....2 taun sekali...


hahahaha...

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

pergghh sedapnya

emy pokden said...Reply To This Comment

mahalnyer nokk...kalau aku mmg kalau makan situ sekali..berbulan2 aku tak makan luar ...kui kui kui

cheqna said...Reply To This Comment

sedap plak tengok makanan2 itu...
hai sayammmm
kenal i lagi tak??
ekekekeke

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

tempat macam ni mahal sikit kan...tapi semua kata sedappp...itu yang best

Kakzakie said...Reply To This Comment

Mahal betul harga dia? Tapi sedap ok jugak. Cuma portion dia macam sikit sebab harga mahal!!

NM03 said...Reply To This Comment

kak zakie,

nampak mcm sikit tapi nak mengabehkannye.... sengkak perut. hehehe

NM03 said...Reply To This Comment

cheqna,

ha... timbul sudah. hehehehe

wantie said...Reply To This Comment

adoi...mcm mana ni semuanya sodap!..

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Amboi, jauhnye jalan?

norhidana miswan said...Reply To This Comment

perkh tgk menu sume sedap2... harga pun boleh tahan sesuai ngn tempat kan... ko mmg kuar lunch siap bwk hanbeg ke kak? aku selalu bwk wallet ngn hpon je...

Cik Puan Rara said...Reply To This Comment

hehehehehe best je tgk akk ngan geng antu jepun.hehehe.omei semua.haih~ sy pon x penah mkn serai kak oiii!

Zuraidah Butang said...Reply To This Comment

nyum2 nampak mcm sedap...tapi tak pernah jejak pun paradigm lgk..haha..lalu jek

adrianna syaz said...Reply To This Comment

Wah..makanan sedap2...arijadi kak wahida eh...kna g berkunjung ke blog kak wahida ni..

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Rindu ngan pavlova serai yg sedap tu.

Mimy Hamid said...Reply To This Comment

korang gi paradigm time ke ke after keje....jauh tu jalan nya hahaha paradigm mall

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

Untung laaaaa dah gi Paradigm...hahaha...aku, Paradigm, Serai..semua tak pernah sampai! hahaha..

Kak Jah tu sikit hari lagi mantap la ala ala Jessica Simpson...hari2 gi gym katanya...ko tak jeles ke nok? hahahaha...

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

KELAS BETUL MAKANAN KAT SERAI TU YER.. NAMPAK MENU KALI NI.SEDAP2 BELAKA.

Amanda Suria said...Reply To This Comment

best la korang...dapat jumpa dan gather2 sama..aku ngan si jah tu plan punya plan sampai la ni x menjadi...

Aida Salleh said...Reply To This Comment

bestnya seraiiiii.....I like...

Rinna said...Reply To This Comment

Walaupun harganyaa mahal tapi kalau sedap tak kisah laa kan.. janji memenuhi seleraa... :)

Falsya said...Reply To This Comment

aarrgghhh!!!...sedapppnyeeeee...harus terjah nie...

Nastyna said...Reply To This Comment

Happy Belated birthday Kak Jah. Wahh menariknya makanan dia, udang yg last tu sangat menggeliurkan, errrr mengiurkan? U baru cuba? I baru tau wujudnya kedai Serai ni huhuhu.

wardah @ fie shah said...Reply To This Comment

Oh happy birthday Noks Wahida..

attyfir said...Reply To This Comment

lapar tau tgk menu sedap2

sudipVSsenduk said...Reply To This Comment

tak baik bisik2, nnti org meja sebelah kecik hati.. hihihi

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

sodap nyerrrr

yela da mcm cikgu cikgi heheheh

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Semua pun sedap......terutamanya udang tu....:D

elly nadyra said...Reply To This Comment

tgk orange blast tu nampak paling mengancam
tapi serai ni mmg sedap kan, saya suka pavlova dia hehehehhee

NM03 said...Reply To This Comment

daddy ZZZ,

lakik aku yang jeles bila aku kurus noks... hahahaha

Papa-NtiQ said...Reply To This Comment

Hi....cakap pasal restoren SERAI ni saya baru je upload gambar2 masa pegi sini baru2 ni di www.blogmakanbest.blogspot.com
Memang best makan sini. Senang2 tu singgah la yer blog saya topik pasal makan je 100% hehe...dan nanti jangan lupa follow yer TQ TQ TQ