Monday, October 7, 2013

ayah dah bleh balik... yey!!!

berkat doa dari semua, alhamdulillah ayah kami dah beransur pulih. ayah dah semakin sihat dan boleh buat semuanya sendiri. pengakuan dari ayah minggu lepas, ari ape aku tak ingat. ayah kata dia serik utk merokok lagi. hahahaha... aku cakap dah, ayah mesti rasa serik bila dia dah rasa buat bypass. hehehe... comel jek pengakuan dari ayah. macam tu la tok ayah!!  ha ni nak soh laki sendiri plak brenti rokok. skang pun dia dah ada slow skit, takpe.. in shaa Allah... kalu niat tu ikhlas, mesti boleh kan daddy. 

jumaat lepas, bawak dah qausar jumpa atok ayah kesayangan dia. kali ni tak boleh terkam peluk atok ayah lagi tau dik. kesian ayah, nak gomol cucu² pun tak boleh wat masa skang. aku pun tak kasi qausar dekat sangat ngan ayah, budak tu bukan boleh kira, kang tanpa sedar dia pi ketuk dada tok ayah dia. tu pun sebok nak panjat katil. ooohhh tidak... kamu jangan buat main ngan tok ayah skang ni dik. mau fitam mak tok kau tgk nnt. hahaha... ko tgk qausar, bukan main melopong nengok tv. dasyat beno nganganye tu.

hari² kami bekelah kat wad ayah. sampai nurse ngan ade sorang makcik kat situ siap tegur, kemain meriah keluarga pakcik shahri ni. hahaha... mau taknyer, mak aku siap masak hari² utk anak cucu dan family lain yang datang melawat. siap buat rendang daging ngkooo... hahaha. mak siap jamu pesakit lain. family depan katil ayah pun mak jemput sekali ngko. mak aku kan peramah. bila dia dengar family tu dari johor, mmmm ape lagi, jemput makan sekali le. dia cakap mesti lapar, jalan jauh. mmmm mak ooo mak...

ade rendang daging, ikan masak kicap, kueh teow goreng dan cili kicap. kompem licin ape saje yang mak bekalkan. utk ayah plak mak buat sup ikan haruan. mm teringat makanan zaman pantang dulu.

ini budak, satu floor dia jelajah. aku mmg tak kuasa nak kejar semenjak lutut tekehel disebabkan mengejar dia kat ijn minggu lepas. kalu tak daddy dia yang mengejar, abi yan dia la yang sanggup melayan.  ade plak kak icha, mmg menjadi la main kejar². dah balik, masuk je kete terus dengkur.

hah, ni pagi tadi. hari tu mimpi sampai ke bintang kan. ni mimpi kemudi kapal titanic plak. hahaha... (mimpi ikot tema baju)




ayah dapat balik jam 2 ptg ni. yey!!!!!

26 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

alhamdullilah

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

Syukur Alhamdulillah....

Rizziela said...Reply To This Comment

Alhamdullilah

lieyalatif said...Reply To This Comment

alhamdulillah...ayah ko dah makin pulih noks...kite doakan agar cepat die sembuh n kuat balik...rindu tu nak pelok cucu....lagipun operation die besar kan so mase tuk pulih mmg mase...berkat jagaan mak ko cepat laa ayah ko sihat....

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

alhamdulillah semoga ayah akak sihat sentiasa =)

ummiross said...Reply To This Comment

Alhamdulillah, moga cepat pulih sepenuhnya.
Memang meriah menjamu selera tu,bertuah dapat mak rajin memasak dan peramah,keluarga bahagia.
Hehe..mimpi ikut tema baju ye, baru perasan baju tu banyak sauhnya, mimpi indah ye Qausar.

attyfir said...Reply To This Comment

Syukur alhamdulillah.semoga pakcik bertambah2 sihat lepas nie.

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

Alhamdulillah

Dee said...Reply To This Comment

Alhamdulillah..moga serik tu betul2..jgn kejap je serik..rokok pun dah mahal pakcik..kihkihkih..

Rai Ourkizuna said...Reply To This Comment

alhamdulillah..

mak aih.. siap ada rendang daging.. gigit jari pesakit yg tak boleh makan.. huhu

Eye_nee said...Reply To This Comment

baguslah kalau dia dah serik nak hisap rokok lagi...moga ayah cepat sembuh...melopong mulut sikecik tu...citer apalah tu yer...

wantie said...Reply To This Comment

alhamdulillah... Tu la kan kami pun sama kalau ada yg masuk wad mesti nak kelah kat wad. sonot kan.. bukan kita je yg sonot. org sakit tu pun turut sonot. tul tak?

ameris said...Reply To This Comment

syukur semua selamat

Ibu Lala said...Reply To This Comment

Mmg meriah pun. Bagus dapt mak baik camtu.

Kakzakie said...Reply To This Comment

Syukur alhamdulillah... betul berkat doa isteri dan anak-cucu semua.

"Berkat pemurah juga boleh menjadi ubat pada penyakit" ini juga agaknya doa mereka yg makan apa yg mak berikan setiap hari..

wahida said...Reply To This Comment

Alhamdulillah pakcik dah boleh keluar...aku tumpang hepi...


syok pulak aku tgk korang berkampung mkn ramai2 kat wad tu jah...rasa nak tumpang sekaki jer....

mala said...Reply To This Comment

salam dari oman
alhamdulillah .. semoga moga cepat pulih sepenuhnya.

Nurfaezah Abdullah said...Reply To This Comment

Alhamdulillah ^^

Nieda ramly said...Reply To This Comment

alhamdullillah...bila dpt keuar hospital; lega rasa hatikan.

Wani said...Reply To This Comment

salam singgah.. terima kasih sudi singgah dan follow ya :)... syukur alhamdulilah ayah dah sihat

tasekM said...Reply To This Comment

alhamdulillah

elly nadyra said...Reply To This Comment

alhamdulillah dah beransur sembuh dan bleh kuar ayah awak, semoga dipanjangkan kesihatannya

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Alhamdulillah....semoga ayah awak cepat sembuh...

Azimah Shukor said...Reply To This Comment

terharu baca ni....meh lah dtg blog sye dan baca...http://www.azimahshukor.blogspot.com

MamaDaniel said...Reply To This Comment

syukurlah.. abah saya dulu pun perokok.. lepas tu ada ketumbuhan.. pastu kena operate..pastu doktor marah pakcik tak boleh merokok lagi.. pastu alhamdulillah.. dia benci rokok sampailah sekarang... :D

Siti Asiah said...Reply To This Comment

lawak betul la, mimpi ikut tema baju...gelak guling2