Thursday, September 19, 2013

burger bakar abang burn @ danau kota

assalamualaikum semua. lamanya tak hapdet pasal jalan² cari makan. aku pun rasa mcm dah lama tak up stori pasal makanan. so hari ni moh le cuci mata ngan beger bakar abg burn yang sempat kami singgah smlm kat danau kota. mmg dekat sangat ngan umh aku. kebetulan smlm ptg kami tak ke sepital, kami pun dah lama tak kuar dating berdua, moh le kita lepak manja² sblm balik ngumah cuci kain yang menimbun tu. hahaha... kesian, orang lain dah tak heran ngan beger bakar abg burn, aku baru nak tehengeh² mencoba. hikhikhik....

sebelum ni kat red chair ni adalah kedai mkn yang berkonsepkan santai sbb siap ade kusyen empuk atas laintai berlapikkan kapet kaler merah, kusyen kaler merah, kerusi dan meja makan kaler merah. semuanya berkonsepkan merah. tapi skang dah takde, mungkin orang lain dah amek aleh tmpt ni. sebelum ni kami tak penah pun lepak sini. smlm try gugel lokasi beger bakar abg burn yang berdekatan, sekali tgk... eh... dah ade bukak kat danau. kat red chair?? mmm dokek sangat la tu.. alang² nak masuk kawasan ngumah jugak. tak ku tahu... so ape lagi.. jom daddy kita rasa meatball yang org dok ckp sedap sgt tu. psst... meh nak bisik, nasib baik la aku gugel cepat, kalu tidak daddy nak mkn roti canai kosong je. hahahaha...

 mula beroperasi dari jam 5ptg hingga 12.30mlm. wow, ni cawangan depa yang ke 17 noksss... bangga mak jemah tahu!

 tengkiu daddy hari hari hari hari... tiap hari banje mummy. hikhikhik...

daddy mmg penggemar beger yang tegar. tak kira la beger biasa ke, beger kukus ke, beger bakar ke.. semua beger dia bedal.ni beger bakar biasa, RM7.50. aku soh dia order yang betingkek tingkek tu tp dia tak nak. kalu datang ramai boleh la order yang tu katanye... beger dia nmpk biasa kan... tapi kemantopan isi daging dia yang buat kita puas.

 next, wedges yang ummmppppp penuh dengan limpahan kejunya, RM4.50. puas hati dari kepsi punyer uolsss!!

yang ditunggu dah tiba. tu dia... meat ball yang dikatakan femes kt beger bakar abg burn, RM9.90. meh aku nak royak, sebelum aku dapat tau yang aku peknen kan, aku ngan geng antu jepun ada la p ikea, pastu singgah mkm meatball ikea. sebelum tu aku xsaited sangat nak rasa meatball ikea. sekali dah rasa, Ya Allah... kenapa aku rasa loya semacam je. sumpah aku tak leh telan masa tu weh. sejak tu aku trauma ngan meatball. aku tak boleh dengar perkataan meatball. boleh muntah wooo... dasyat tak trauma aku... hahaha... tapi entah kenapa, aku leh terorder dan terasa nak mencoba plak meatball abg burn ni. hebat betul penangan iklan dia weh. hahaha

meh nak zoom skit meatball dia. first time aku rasa, terus tepejam bijik mata ko... sedapnyerrr la haiiii... bagi aku lagi better dari meatball ikea. tu ape aku rasa la. korang aku tak tau la. kenyal daging dia... piuwwww... mantop beb! pada yang belum penah rasa... korang try la order dan rasa sendiri ye. adik bongsu aku plak lagi suker ikea punyer. takde takde takde... meatball abg burn lagi sodap! hahaha... pasal meatball pon bleh gadoh ka... huk aloh!

 daddy pun suker semua menu yang kami order tu. dia kata lenkali leh singgah lagi, nak try beger bakar kambing plak. okey daddy... nnt kita mai lagi naaaa

sedap daddy??? mmm... sambil menjilat jariii..



lokasi cawangan danau kota : kedai mkn red chair, dekat ngan petronas bersebelahan dgn shell up town danau kota. betul² tepi jalan besar danau kota.

37 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

sedapnya

emy pokden said...Reply To This Comment

wah untung hang ...dpt laki yg suka western..laki aku???mmg kampung...kalau boleh hari2 nak gulai kelantan dia tu..kalau tak gulai ikan nasi berlauk...emmm..sedaplah meatball dia tu aku tgk tau...

nabila zaremi said...Reply To This Comment

sian orang kulim nie..daiso tak da,burger bakar abg burn pon jauh...nie yg nak pindah kluar nie tp itew ayang empat itew..(kite sayang tempat kite)
mihmihmih

Mia Kassim said...Reply To This Comment

mak aihhhh....sedap giler aku tengo nok....bilalah dorang nak buka cawangan kat KK ni. Asyik terliur je tengo gambar dalam blog....huhu

syawalsimpsons said...Reply To This Comment

ternganga pulok sue baca entry ni..sedap lahai

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

terliur yui bc ni kak..

cmne ni?? haa mai hntr ipoh..huuh

ZazaMyMoon said...Reply To This Comment

ohh dah ada kat danau kota.. la ni pi mana2 burger bakor sokmo kan sis..
kalau saya nearby bleh ke Dagang Avenue je.. dokek bleh makan burger bertingkek tingkek.. muahahhaa

Eye_nee said...Reply To This Comment

alahai sedappppnya lah noksss oiii...terliur2 nengoknya...en deddy ko pun kemain punya style makan begitu menyelerakannnn....

Kakcik said...Reply To This Comment

Tetiba rasa nak makan beger... jom la belanja mak, boleh? hehehe

Nieyl said...Reply To This Comment

sedapnyer..

ummiross said...Reply To This Comment

Aduyai, tengok meatball tu sampai kecur air liur ummi, mesti nak kena try juga ni...

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

paling suka meatball dia. dap sangatttt

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

bole cuba burger abg burn ni...

Rai Ourkizuna said...Reply To This Comment

telan liur berkali kali.. waaa..

Dee said...Reply To This Comment

aku setuju ngan kau mek jah..meatball abg burn lagi sodap dari meatball ikea yg keras tu..kihkihkih..

Mimi Azirah said...Reply To This Comment

olala...bestnye burger bakar abg burn..

norhidana miswan said...Reply To This Comment

tak penah lg pg yg kt danau kot nih, nnti blh lah try situ lak... aritu pg yg kt tmn dagang bkn main penuh... kalu pg petang2 mcm rilex je tak penuh sesak cam pg mlm...

meatball dia mmg sedap... tak lokek keju n sos... aku siap terggt tulang lg ko kak hehehe...

Amanda Suria said...Reply To This Comment

x nak tgok habis la nok..perut aku berkeroncong ni..x leh tahan..nak pi danau kota x reti...

eMMe said...Reply To This Comment

Sis, takleh jadi ni....
nak juga abg burn
waaaaaa~

AdaM Hawa said...Reply To This Comment

pernah makan sekali je beger bakar abg burn ni.. hehehe sedap!

Kakzakie said...Reply To This Comment

Mana pergi hero comel Qaisar? Makan burger tak ajak Qaisar ye...

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

Hari hari lalu tapi tak pernah singgah hihi...

~MommyAqilMedina~ said...Reply To This Comment

Pernah sekali makan kat red Chair ni..dah tutup?hurmm pelik..tapi makanan kat situ tak best sangat plus agak kotor..huhuhu..maybe sebab tu tutup kot..Tapi di ganti dengan Burger Bakar Abg burn, memang menariklah!!nak pergiii..hehee..

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

Terus aku sms Eady ajak pg mkn mlm ni!iskkk...terliooo

NM03 said...Reply To This Comment

kak zakie,

qausar kena tinggal sebab kami singgah balik dari keje. hehehe

wantie said...Reply To This Comment

ish..nak nyanyi kejap:-

Burger den bertingkat tingkat...
burger den bertingkat...

hahahaha... syahdu weih.. tengok burger tu.

wah burger bakar abang bakar (burn). semuanya bakar.

mama maman aka yana said...Reply To This Comment

amboi.. bertingket2 eks berger dia.. hahaha

lieyalatif said...Reply To This Comment

aku dah try dulu noks lepas femes org up kat blog...tapi serius laa ko aku tak suke...aku rase kat cawangan yg aku mkn tu kot die masak tak okey sbb patty die keras kejung, leh bengkok sudu besi aku (gatalkan nak mkn sudu hahaahahah, i kan ayu segan nak nganga besar2 hahaahahah)

Ema Johari said...Reply To This Comment

hingga menjilat jari tu....mmg sedap lah tuuu

Madam Lala said...Reply To This Comment

kecur liur tgk meatball tu.. melaka ni takder meatball tu..grrr

wahida said...Reply To This Comment

sumpah aku terliur dgn wedges tu nok...aku dah la hantu cheese...bila nak bwk aku mkn situ jah...

nak la try meatball yg lebih sedap dari ikea tu...aku pun tak boleh blah meatball ikea noks...huhu...

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

knape la aritu, da merayau kt situ x de ati nk singgah?? whyyyyyyyyyyyyyyyy

NM03 said...Reply To This Comment

wahida,

boleh je... lepas mkn jom lepak umh aku nak...

elly nadyra said...Reply To This Comment

aku pun lom pernah try lagi tau, padahal ada je cawangan dia kt bangi nih akakakkaka meat ball tu nampak sedap weiiiii tergoda aku

iduraz said...Reply To This Comment

Erkk..nk gak meatball dia.sis duk mana sis..flat kita dekat bebenar dgn lrt tmn melati tuh

Aida78 said...Reply To This Comment

sedapnya dik terliuh kak dik non

Lan said...Reply To This Comment

Sesiapa yg pernah try kat burger bakar lain ataupon burger bakar abang burn yg lain dan cakap kat cawangan lain daging dia keras ke, tak best ke, kat Danau Kota ni insyaAllah takde masalah.

Saya pernah pergi tempat lain dan memang terbukti, kat Danau Kota ni the best. mesti tak nyesal punya