Wednesday, July 24, 2013

bulan terang 15 ramadhan




"Ya Allah, Mohon anugrahkan padaku di bulan ini dengan ketaatan orang-orang yang khusyuk serta lapangkanlah dadaku dan dengan taubat orang-orang yang rendah diri serta menyesal, dengan kekuatanMu. Wahai tempat berlindung bagi orang-orang yang ketakutan". Amin 

pantas masa berlalu, tiba sudah 15 ramadhan. moga kita semua akan terus merasai nikmat ramadhan dibulan yang penuh suci ini dan mengharapkan nikmat ramadhan yang akan datang. moga keimanan kita bertambah kental dan amalan kita diterima olehNya.





ye ye, rasanya dah mula berkumandang lagu raya dicorong² radio. yey!!!

30 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

amin

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

pagi ni p kerja dengar cd lagu raya dah heeeee

Mia Kassim said...Reply To This Comment

amin....

Samalah kita dengar lagu raya tadi pagi...semangat terus !

Riedaffya ibrahim said...Reply To This Comment

amin..moga ramadhan memberi seribu rahmat buat kita

Ibu Lala said...Reply To This Comment

amin. moga ramadan kali ni lebih bermakna buat kuta semua.

aahkan nieza, kat mana mana dah dgr lagu ry. semangat nak ry. dah hbs shopping for bb ke? ry mana tahun ni.

Kakzakie said...Reply To This Comment

Malam tadi ada fenomena supermoon sebenarnya dik. Sebab itu bulan kelihatan besar tak seperti selalu. Ia adalah kedudukan bulan paling terdekat dgn bumi. Subhanallah...

norhidana miswan said...Reply To This Comment

pagi semalam pun bulan nampak terang n cantiik sgt... bulan2 pose nih tgk bulan pun cantik bkn main... cumenyer bile jerebu tak berapa jelas

lieyalatif said...Reply To This Comment

subhanallah...lawakan noks bulan...mengambang penoh hah.....terang mlm kite....

ye beb lagu raye dah mule berkumandang...aku pun dah start bukak lagu raye kat pc...pastu touching sorang2 wakakaakaka

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

salam ramadhan sis..

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

Lagu raya dah berputar tak sabar nak balik kampung.

ct rahani said...Reply To This Comment

amin.. sedih pulak rasanya nk tinggalkan ramadan kan kak.. :(

tenku butang said...Reply To This Comment

hemm.. ada rasa sedih nk tinggalkan ramadhan.. nape yea.. huk2

wahida said...Reply To This Comment

terlalu awal lagu raya dimainkan...

sedih sebenarnya nak meninggalkan ramadhan...masih belum cukup amal ibadat di bulan mulia ini...

Ya Allah, ampunkan daku...

Eye_nee said...Reply To This Comment

15 Ramadhan dah rupanya...Bulan lebih besar dari biasa dan sgt terang mlm td...Semoga kita tergolong dlm insan yg sentiasa mematuhi suruhanNYA...

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Amin...in shaa allah.

Amanda Suria said...Reply To This Comment

Sekejap jer masa berlalu kan nok....rasa x sabar nk beraya plak....

emy pokden said...Reply To This Comment

amin....hari ni dah start dah lagu raya kat radio2..baru rasa mood nak raya...

aku appply peg.ekonomi kot..hahaha..bantai apply jer tu...tp tulah mmg senyap sgt2..

aizamia3 said...Reply To This Comment

sekejap je dah 15 Ramadhan.. ada lagi separuh perjalanan sepanjang Ramadhan kali ni..

psstt: kat office ni, minggu depan ai mintak dorang pasang.. rasanya masih awal lagi nak dengar lagu raya.. sape pasang ai suruh tutup.. kehkehkeh..

Mimy Hamid said...Reply To This Comment

15 Ramadhan hotfm dah pasang lagu raya

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

pagi tadi mula dengar lagu raya kat hot..sedihnya rasa

ummiross said...Reply To This Comment

amin..amin..

Cantik gambar tu..

Ema Johari said...Reply To This Comment

cantik gambar bulan penuh erkh

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

amin..semoga segala ibadah kita diberkati..

wantie said...Reply To This Comment

semalam pergi rumah jiran, dia cakap malam 14 ramadhan tu bulan tenag benderang, dorang nampak muka orang kat bulan tu. siap ada janggut lagi..

ko nampak ke?

hmm..dah 15 hari. kejap je rasanya

the malay male said...Reply To This Comment

pejam celik pejam celik dah nak raya laaaa

Rose Azadir said...Reply To This Comment

Hi…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

cepatnya ms berlalu...

p/s nk jemput tuan blog ni utk join GA simple sy ;-)

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

kena pulun beribadah kita nok...
dah hampir 10 ramadan terakhir..
moga tuhan panjangkan usia kita semua, sempat nikmati 10 ramadan terakhir ni...Insya Allah..

baju raya anak2 aku dah lama beli awal2..b4 puasa lagi..hahahhaa..sebab wife pun bersalin 3 ramadan hari tu

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

alhamdulillah, syukur...

AdaM Hawa said...Reply To This Comment

Thn ni terasa cepat sgt Ramadhan berlalu.. dah 15 Ramadhan..