Tuesday, July 23, 2013

14 ramadhan 2013

assalamualaikum... kembali dengan n3 bergambar berunsur jahat dibulan penuh mulia ini. keji sungguh perangai aku kan... tak baik kasik korang tatap benda sedap², tapi nak wat cemana, aku suker tempek gambar makan dari dulu, kini dan utk selamanya. hahaha... alasan tak bleh blah sungguh!

ketok ketok ramadhan utk saho hari sabtu. permintaan lakik ku yang montel itu, soh buat nasi goreng vodoh lagi. sedap katanye layan nasi goreng vodoh pepagi hari. hahaha... sebelum masuk beradu, aku tumbuk siap² bahan² yang hado. masa ni jam 1.30 pg. kemain slow aku menumbuk, takot kang ade yang kena maki ngan jiran. hahaha...

 pagi tu aku buat nasi goreng kunyit vodoh plak. permintaan lakik lagi, soh goreng ikan keli mak iloi iloi dia utk lauk sampingan. 

 disebabkan aku tak makan ikan keli, aku goreng hayam ajo.

 ni tomyam selambak namanye... yang ni bukan aku buat. lakik beli utk saho aku smlm. aku mkn sorang lak tu. gigeh aku ratah isi tomyam yg selambak tu.

disusuli dengan pulut pagi dan karipap seketui, tapau dari umh mak. kenyang tahap ular dapat telan kayu balak. hahaha...


dah tu je. kbai!


36 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

nyum2

Fazleyatul Aini said...Reply To This Comment

saya pon suka tayang gambar makanan dulu kin dan selamanya hihi

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

meriahnya time sahur....cam bukak pose je...bagus tul...

emy pokden said...Reply To This Comment

amboi nok...lauk sahur dah mcm berbuka dah..kelass...

pena rozie said...Reply To This Comment

Sedapnyer ikan keli....

Eye_nee said...Reply To This Comment

ayat2 ko kalau tak bg akk gelak tak sah....puluttt itu...ahhh sungguh ku tak mampu....

lieyalatif said...Reply To This Comment

ehh aku tak kisah jek nok ko nak letgak pic makanan...at least boleh bagi idea aku nak cari kuih ape ke , nak masak ape ke....

aku tegelak tang ular telan kayu balak tu ...buruk lantak noo ular tu kayu balak pun nak dibahamnyer ekekeekekeke

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

Kalau puasa-puasa ni nasi goreng vodo-vodo pun sedap.

Cik Puan Rara said...Reply To This Comment

sedap pulak nengok pulut inti tu.mana pulak lah nk carik ni.

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

menarik plak tgk..hihi

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Nasi goreng tu buat ayaq liur meleleh weyhh

Amanda Suria said...Reply To This Comment

Nok.. aku pun sama mcm nko suka tayang gambo...tp ada org dengki nok...padahal tgok blog sendiri xde hapdet apa pun...x reti masak kot.. choi betul..pg2 dh email aku segala bagai...siap tepek quotes UAI lg....

Mimy Hamid said...Reply To This Comment

daku pun suka tempek gambar..ada ku kesah hehehe....caiyokk nasi goreng vodoh pun pojaan laki ye

eMMe said...Reply To This Comment

byk nye lauk... habis kan?
kalo tak habis leh simpan , rasa2 nak makan, perangat kan je kan...

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Owh...tidakkk. Tgk nasi goreng vodoh tu pon buat aku terliur tau.

Babe, aku tak kisah lah ko nak tayang gambar mkn ☺☺

ct rahani said...Reply To This Comment

wah meriahnya sahor kak.. daku jugak pg td x bangun sahor.. huhu..

kak, yg ubat cacing tuh baby start umo 2 tahun ke atas kak.. setiap 6 bulan kena bagi kak.. :)

wahida said...Reply To This Comment

rajin ko menggoreng pagi2 sahur noks...respek betul..

aku setakat panaskan lauk sudah...nak bukak bijik mata pun rasa berat jer...huhu...

apa kata nnt time ko tak puasa, ko bwk bekal nasi goreng vodo ko tu nok? kita mkn sesama kat 16...heheh...nampak sedap tu...

Kakcik said...Reply To This Comment

Mak ni asyik teringin nak makan nasi goreng vodoh, tapi tak juga buat2 lagikkk...

norhidana miswan said...Reply To This Comment

mcm2 betul lauk bersahor ko kak... siap ada desert kuih2 lg... tp kadang syok gk kan lyn ns goreng bt shr, kadang takde idea nk msk pe

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Wah! Poning palo den tgk gambo makanan.

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

Ya Allah..ku dok telan air liur ni nokk..nasi goreng vodoh yang memikat hati..

Dee said...Reply To This Comment

amboi..tayang sahur je pun dah buat aku terliur tau..kejam kau..hahaha..

Kakzakie said...Reply To This Comment

Sambal first tu kakak pun buat juga tau. Kakak guna cili padi semuanya bayangkan meletops pedasnya dik!!

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

sahur ni masak tengok mood juga..
selalu sebelum tido dah masak, bangun pagi panaskan saja..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...Reply To This Comment

wahh meriah tgk makanannya.. hehe

~ yus ~ said...Reply To This Comment

meriah gak makanan time sahir niezza ya...:)

ainnoraini said...Reply To This Comment

nak buat nasik goreng la jugak sahur ni nnt...
Mesti berselerakan....

ummiross said...Reply To This Comment

pulut pagi tu yang tahan tengok tu,dah lama tak makan, sedapnya!

Nurfaezah Abdullah said...Reply To This Comment

bahagia perut hihi

wantie said...Reply To This Comment

bersahur mcm berbuka ko ni. kita tak de la..kalau time sahur, nampak telur masin, ikan kering kicap telur je..

kuah kuah bagai tak layan..

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Banyaknya menu sahur ko cam nak berbuka..sedap2 lagi tu semua....mesti kenyang giler lepas tu....

diana said...Reply To This Comment

time sahur memang kena ada menu beriya gini.kalau idak tak selera nak makan.,.kan??dah la baru bangun tidur,tengok pulak menu telur masin,sapa yang lalu.kan?ekekek

Gee® said...Reply To This Comment

Huuuu...mmg keji...

Sylarius Yusof said...Reply To This Comment

Ni menu bersahur dah macam menu berbuka. Rajin betul masa pepagi.

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

Ini entry kejam nama nyer niiii...

shida said...Reply To This Comment

hihi.... sadis sungguh buat entry mcm ni...