Thursday, May 9, 2013

zarie famous laksa house & hard rock penang

sambung lagik citer penang. sebelum tu aku nak ucap takziah kepada erina dan suami atas pemergian insan tersayang, iaitu anaknya adik aqil hamzah yang telah pulang ke rahmatullah pada jumaat lepas 3 mei 2013. aku dpt tahu citer ni dr kawan opis, terus terjah blog mimi hamid. aku tak mengenali erina tapi mimi hamid mmg rakan alam maya aku. berat mata memandang, berat lg bahu yg memikul, aku harap erina dan suami akan terus tabah dan kuat dengan ujian yang amat berat ini. al-fatihah utk aruah adik aqil hamzah. tenanglah kamu disana wahai anak kecil. nntkan ibu dan bapamu di pintu syurga. amin...

ok, lepas dah puas merehatkan badan di bilik hotel, kami bersiap laju² sebab perut dah lapar giler. mencari kedai mkn sekitar batu feringgi. laluan sesak giler sebab ada xsiden berhampiran hotel hydro, kete langgar pokok, haish... dasyat jugakla. nasib baik tak terjun gaung. carik pyer carik, ternampak signboard zarie laksa. jom terjah!

lokasi ZFLH ni kat batu feringgi. nampak petronas, masuk lorong kat situ. dalam skit, pastu nmpk kedai mkn ni kat belah kanan.

mmm.... mcm² ada. 

anak bujang aku lena tido dr dlm kete lg sebab dia dah kenyang melantak nasi mak tok bekalkan dari umh. maceh mak tok, sayang qausar dan kak icha seadanya... suap qausar suap kak icha sekali. eh... mami pun tersuap sekali... mak tok msk sedap... mmmm...

hidangan pertama kami, nasi hayam kata ko... sedap tapi kicap dia... uiiiiii masin koooo... 

order pasamboq sepinggan jek. kami share 4 horang.. boleh tahan..

order laksa 3 mangkok. dedi tak mau sebab dia kureng skit ngan laksa. sedap tapi kuah dia cair skit. kak icha melantak laksa beriya benor. tak mo kongsi lak tu. melampau tau... hehehe

kak icha tak leh dok jauh ngan qausar. mesti nak kena dekat², sebelah². nak jaga qausar katanya. mkn jap² kang bangun tepuk² adik dia. hahaha... over tau. penat aku nengok dia. padahal qausar tak sedar ape dah... sedap nau tido. kusyuk skit aku nak melantak. hehehe...

pastu kami singgah hotel hard rock. igt nak shopping selai dua tshirt kat situ, hape... dok layan posing sampai dh tak sempat nak singgah kedai dia. nak amek gambar depan gitar besar ni pun Q tau. hahaha... depan kami tu ramai orang dok tunggu turn. malu ai tauuu


mek siam ni... suker nau bawak beg ummi dia yang berat tu. masa amek gambar ni, aku soh dia senyum nmpk gigi. terus dia buat. ada makcik kat belakang aku tegelak tgk peel dia.


aku paksa depa lompat

comel jek kak icha lompat. statik... hehehe..

menunggu dedi amek kete, aku lepaskan qausar merangkak depan pintu masuk hotel ni. dah tak larat nk dukung dia. dalam stroller pun mengeliat tak dok diam. bagi dia bebas, lantak la nak comot ke ape ke... balik bilik kang nak berendam kat pool dah. tu yg kejar masa takot tak sempat nak lepak pool. masa ni dah dekat kol 6 ptg.



in shaa Allah, nnt bila kita repeat penang, kita stay sini ye sayang...


35 dok ngomen:

wahida said...Reply To This Comment

hari tu pun kami ada plan nak check in hard rock ni sebenarnya, tapi memandangkan kami nak lenjan habis2 kat penang ni, tak kuasalah nak amek hotel mahal2 kan...setakat buat tdo je pun hotel tu...

tak try laksa janggus kah?

NM02 said...Reply To This Comment

tak noks.. mmg tak sempat kekdahnya

wahida said...Reply To This Comment

nok, lagi satu aku nk ckp si qausar ni makin lama makin putih pulak aku tgk...eiiii, x sabar nak gi krabi nak peluk2 si qausar tu...masak lah qausar nnt, aku penyek2 kan dia bwh ketiak aku...hahaha...geram kekdahnya....

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

kalau dtg lewat sket, bleh msk ronda2 dlm HR tu..depa x mrh pon..

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

kenapa qays tu gebu sangat geramnyaaaa ~ nak gigit sikit !!!!mata dahla boolat.best ye dapat jenjalan ~

NM02 said...Reply To This Comment

wahida,

ye la jah... aku pun perasan. family aku pun ckp mcm tu. sampai ada makcik kat umh mak aku, naper anak dia putih, mak pak dia tak pon... sentap aku. hahaha

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak suka tengok Kak Icha dgn Qausar aje. Nampak dah macam adik-beradik walau sepupu sebab dah mesra kan. Suka:)

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

nasib ada Kak Icha taklah Qausar boring...
seronok juga bercuti kat penang ni NM...

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

oh hhoooo sodap aiihhh!!

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

Sedapnya laksa.......... :)

ummiross said...Reply To This Comment

waa laksa Penang peberet ummi juga tu. Comelnya qausar dan icha posing.

elise hamin said...Reply To This Comment

penang memang best, tapi hazab kalau kena time jem...ngaaaaaaaaaaaaa...rase tobat terus!

Cho Zila said...Reply To This Comment

kalau gi penang makan best sangat orang kata.. ha.. ha.. akak dah lama tak ke penang...
HRtu memang sangatler bestkan... teringin gak nak tidur situ...

atty's said...Reply To This Comment

kty masa g thn lepas..kempunan gak nak stay kat hard rock hotel nie .

emy pokden said...Reply To This Comment

amboi ni sorang lagi tayang kat aku cuti2 kt penang...sakit mata aku tau..huhuhu...dlm sejarah baru sekali g penang...itu pun time tsunami..senyap je aku dok dlm bilik hotel...

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

nok, awat ko tak posing lompat bintang kat depan HR Hotel tu? bahahahaha

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

sib baik anak bujang lena tido.. kalau tidak bepuluh mangkok telan laksa pun lom rasa kenyang kan.. :P hahahahah

AYuNG said...Reply To This Comment

Noted about laksaaaaa.....
hehe~~

pasnih kena p batu feringgi la nmpak nyaaaaa.......

Chik Att said...Reply To This Comment

batu keras tu tak bawa balik ke... heheeh

NM02 said...Reply To This Comment

daddy ziyad,

kureng hasam luuuu.... klu aku buat mau tsunami penang tu nnt noks. hahahaha

Lya Colours said...Reply To This Comment

comelnya qays. geram betol tengok dia

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

dapat jugak amik gamba kat hard rock ni kan...hihi

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Geramnya aku nengo si qays......rasa nak peluk2 badan dia yang gebuss tu....

bestnya tengo ko jalan2....makanan pun nampak sedap...

Dee said...Reply To This Comment

korang berdua sembang ajelah depan2..kan sama opis..tak pun whatsapps..dah mcm wechat je aku tgk kotak komen tu..wakaka (statement dengki)..

tp betullah kata kak jah tu..aku tgk qausar makin lama makin putih..ikut kau lah tu..hihihi..comel..

namun laksa tu tak cukup mengkecurkan air liuq aku lah..

norhidana miswan said...Reply To This Comment

al fatihah utk arwah adik aqil

kalu pg penang tak lyn laksa mmg tak sah kan, pastu tak pg hard rock mmg rugi...

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

kita tk penah lg pegi mkn kt Zarie Famous tu..hehe...

ainnoraini said...Reply To This Comment

Qays yg comeyyy...meh sini nk gomol2...

Cik Puan Rara said...Reply To This Comment

kekacakkan laksa tu meruntunkan jiwa saya kak.aduhhhhh~

Amanda Suria said...Reply To This Comment

Ai is jeles...especially bab laksa

ieda immi said...Reply To This Comment

wahhh pasemboq dia bikin akk terliuq ! ;)

lizz said...Reply To This Comment

laksa penang bestnyer....

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Arghhh..rindu penang!!

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

makan2 di penang mmg terbaiklah !

aizamia3 said...Reply To This Comment

geram je tengok dorang berdua tu.. ;)

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Kene q nak amek gambo kat gitar hatrok tu? dasatt!