Wednesday, May 8, 2013

naza talyya penang

assalamualaikum semua. kembali bersiaran seperti biasa sekembali dari coti² mesia dan balik kg mengundi. dalam komen n3 semalam, takde sape yg perasan aku baru balik dari mana. hehehe... padahal saje je letak gambar bonet kete sebab ada plastik jeruk pak ali. nak tau ada yang perasan ke tidak. kikiki.. jadik, mari saksikan kesah percutian singkat kami ke penang selama 3h 2m saje. tapi kami enjoy!!!

tepat jam 2ptg, kami masuk jambatan pulau pinang. mmg aku teruja habes campo jakunzi sebab aku blom pernah jejak kaki kat penang. mulot aku mmg tak brenti becakap sepanjang perjalanan atas jambatan ini. oh ya, yang folo aku harusla lakik kesayangan aku, anak teruna jambu batu air, adik aku si achiq, lakik dia dan kami bawak kak icha bersama. sepatutnya aku folo trip ke penang bersama achiq akhir bulan 12 thn lepas utk sambut tahun baru kat penang, tak jadi sebab memikirkan qausar yang masih kecik. sebelum tu igt nak folo kak jah yg p bersama family dia, tak jadik gak sbb malas kacau daun, dia p ngan family kan, rasa tak sonok plak aku yg org luar nak join sama. hahaha... tak bleh blah pyer alasan. bila dah tgk gambar² achiq dan kak jah kat penang, aku sgt teruja utk ke sana jugak. puas aku pujuk rayu lakik aku ajak pegi dan puas jugak aku dgr mcm² alasan dari dia dan akhirnya dia wasap aku soh servey hotel kat penang pegi masa coti hari pekerja. yihaaaa..... kak ton terus over teruja uolsss.... kami pegi satu kete je senang citer. ketawa bersama memekak pun bersama. hohoho....

aku malas nak pk nak carik hotel lain sebab aku tgk n3 kak jah pasal hotel naza talyya ni ok sgt. aku call terus booking. tapi dah dekat nak pegi, aku servey streetdeal, hotel hydro plak ada murah, 3h 2m 229 saje. bermaksan satu mlm 114.50. murahkan, tapi disebabkan aku takot takde kosong bila dah buat pembayaran, so aku abaikan aje. satu mlm kat hotel naza ni hanya RM130 termasuk sarapan pagi. murah kan...

sebelum aku booking naza, aku dah booking hotel hard rock sebab lakik aku beriya beno nak stay kat hotel tu. tapi disebabkan aku nak jugak adik aku ikot sama, aku kensel hotel hard rock sbb adik aku kompem bising takat balik nak tido je pun nak bayar hotel mahal². bila sampai penang, aku citer kat adik aku yg aku dh booking hotel hard rock, dia ckp takpe la... ko dok je la hotel tu aku dok naza. oh tidak... takkan aku berjauhan ngan ko achiq. aku ckp kat lakik aku terpaksa la lepaskan hard rock sebab tak mo la asing² hotel ngan dorang, lakik aku ckp ok dan dia kata kita simpan duit hotel hard rock tukar p golden palm tree. ha??????? sungguh ke dedi???? aku pasti akan tuntut. hahahaha

bilik dia walaupun kecik tapi sgt selesa. sayangnya katil single ni tak bleh lekat bersama sebab meja tepon kat tgh tu melekat kat kepala katil. terpisah la utk tido bersama. 

bilik aku ngan adik aku bersebelahan jek. dak icha ayik la ketuk pintu bilik aku. sonok betul dia dapat jalan ngan adik qausar dia. kejap² kang datang bilik tgk qausar buat ape, kejap² kang call bilik tyer kami buat ape. pastu dia tyer ummi dia (achiq) naper hotel ni takde dapo. hahaha

bilik air dia pun walaupun sempit tapi selesa. asalkan air laju aku ok je. klu air slow mmg aku tarik muka.  ape² entah kan. mmg pernah aku stay kat hotel ada yang air slow. aku call minta dorg lajukan air. boleh je pun.. bajet ape entah. bayar ape!

sinki tmpt aku basuh baju. ye, sila percaya, aku klu p bercuti kat maner², aku akan basuh terus baju yang dah pakai seharian. aku tak suker bawak balik baju kotor banyak². semak otak aku nk balik membasuh. klu stay lama kat memaner hotel, aku suker anto dobi. ha... itula peel aku... hahaha

 ok, ini view dari bilik kami. 

 luas mata memandang kooo... sonoknye layan matahari terbenam dan bila pagi nmpk matahari naik. 

kami lepak dalam bilik dalam setengah jam. kasik dedi rehat lu, penat dia lawan mata bawak kete. kami yang lain syok membuta. hehehe... pastu kami bersiap utk enjoy! tgk anak aku, skang ni makin susah nak tukar pampers dia tau. bila aku baringkan dia, dia bangun balik, pastu nak larik. eleh... mcm la dapat larik jauh. tampa kang... ngeh ngeh ngeh...




 tunggu dedi amek kete kat basement, aku sempat snap gambar lobi.



klu korang rasa nak dok hotel murah, aku rasa kat naza ni dh kira ok rate dia. nak² walaupun hari cuti umum, harga dia tetap sama. kan masa kami pegi ni hari pekerja, rate satu mlm tetap 130 jek. selesa dan paling best view ohsem!



next.... zarie famous laksa house. tunggu!!

36 dok ngomen:

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

wahhhh ini sudah bagus beb!

MayaYunus said...Reply To This Comment

bb sgt comeyyyy

salam kenal

Kakzakie said...Reply To This Comment

Utk tidur aje tak perlu pilih yg mahal janji selesa. Qausar tu tak reti penat ke? sengih buat org geram:)

Lya Colours said...Reply To This Comment

saya tiap2 tahun pergi pineng, sebab adik blaja sana, kat uitm. selalu stay kat perai sebab dekat dgn uitm. suka gila pineng sebab banyak makanan sedap2 !

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

ramai recommend hotel ni..tp mostly g penang dok kt SP hehehe

ummiross said...Reply To This Comment

Ummi pernah tinggal di Penang, dalam 6 tahun juga. Rasanya masa tu takde lagi hotel ni. Tq for the info, insyaAllah kalau berpeluang ke Penang lagi, boleh juga ummi tinggal di hotel ni.

Puas dapat tengok gambar qausar hari ni, comel sangat2!.

Dee said...Reply To This Comment

hotel cantik..oklah kan..akusuka tgk qausar..gebu2..montel2..geram..

Aku Ibu Muda said...Reply To This Comment

sis, apa maksud "tapi disebabkan aku takot takde kosong bila dah buat pembayaran, so aku abaikan aje."

sori la blur sbb sy x penah booking2 otel ni slalu main redah je... tp utk cuti hujung bulan ni sy dh booking sesiap. seram plak baca statement dh byr tapi takde kosong? cemana bleh berlaku cmtu...bleh bg pencerahan tak? hihiii

wardah @ fie shah said...Reply To This Comment

Lagiii lagii lagiii...hahahaha

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

holiday kat penang rupanya, best...
suka tengok Qausar senyum...comel

wahida said...Reply To This Comment

nok, aku masa check in situ, aku rapatkan je katil tu nok...mmg meja telefon tu tak boleh tanggalkan dari dinding, tapi katil satu tu aku tarik kebawah dan cantumkan je dgn katil sebelah lagi tu...terus jadi besar...tidur lah kami berempat kat atas katil cantum tu...heheh...

atty's said...Reply To This Comment

selain melaka..kty paling suka g penang ..

june nanti inshallah ke penang lagi..tp antar pengantin..takde jalan2 kot..

Aida Salleh said...Reply To This Comment

not badlah hotel tu...cantikkkkk...

Zee Suhaini said...Reply To This Comment

murah tu rate dia..boleh la menyewa sini kalu ke penang..
qausar comelll la..

wantie said...Reply To This Comment

Penangmemang best kan.

hahahaha.. ayat bangga kejap sebab dah jemu tengok laut kat pulau pinang ni..

AYuNG said...Reply To This Comment

akak, kenapa budak kecik tuh comel sangat???

kenapa??

kenapa??

hehe~~~~

Cik Puan Rara said...Reply To This Comment

eeeiiii comei tol anak akk tu.nk suh princess ngorat lah./hehehe

norhidana miswan said...Reply To This Comment

ko ganti2 pg cuti penang ek kak, aritu k jah ni ko pulak... jelajah penang msti mcm2 makanan best2 ada...
kalu nk ke penang aku nk try gk lah hotel tuh, cantik

Maii Adinda said...Reply To This Comment

awesome

lizz said...Reply To This Comment

kemain henvem si anak teruna tu...gebu sungguh...dah macam model mummypoko...

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Cantik hotel ni.

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Wah! dah sampai penang, km pun br menginap kat NAZA nih, br sgt tp 1 mlm je sbb anak2 nk tido hotel sgt...huhu

Eh! tgk Drama Ariana Mikhail tu x, dorg pun blakon kat hotel nih...hehe...

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Ada laie nih...

Awat mummy mai penang xhabaq kat cheq..??? klu x blh cheq singgah penyet2 dak lemak merdu jambu batu tu.....why? why? huuhu

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

nampak ok jugak hotel ni yer !

Hanis Azla said...Reply To This Comment

Salam..

last time akak ke penang pun stay kat hotel tu.. best jugak..

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

kalau public holiday/weekend rate dia sama aja dgn hari biasa, itu sudah bagus!

ieda immi said...Reply To This Comment

wah terbaik lah hotel dia !

huwaaaaaaaa ghewam nyeee ngan gays yg sekci tuuuu !!! ;)
merah bibir !!!

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

eh..murah sangat..seyes..130..tapi macam 300++ jek ek..

tenku butang said...Reply To This Comment

view menarikk..

baby cumeyyy

bestnyaaa bercotiii

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

penang mang syok sbb byk hotel tepi laut, sejuk je mata memandang....

whitecappuccino said...Reply To This Comment

cantik hotel ni..jambu air semakin jambu rr..

Irfa said...Reply To This Comment

spesen je kita,gambar bilik air mesti ada kalau tido hotel (mmbayangkan nak bilik air macam kat hotel di rumah sendiri)
#comelnya baby itu

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

sonok gk tgk hotel ni, bila nk dpt merasa duk hotel Naza Talayya ni..hehe

encem sggh qausar...

tenku butang said...Reply To This Comment

teman suka rojak tuu

hee.. singgah lagi

tenku butang said...Reply To This Comment

maksud teman camne buat bloglist.. yg mcm kat bwh blog awk ni.. yg tulis Menara, dekat di hati, nice blog tu.. heee.. sorry tersalah tanya soklan.. pergi tanya tutorial lak.. heee.. sebenonya nk suruh ajo buat senarai bloglist yg scroll 2 jea.. =)

Zura Zue said...Reply To This Comment

cantiklah view dia..