Thursday, May 16, 2013

ogy d'greenwood

adoila, aku ni asyik skip je citer pasal penang. entahla.. datang mood malas aku nk sambung citer penang, aku selit citer lain. lantakla... janji citer penang tu akan abes jugak nnt. ni nak share citer pasal restoran artis terkenal kak ogy ahmad daud yang femes kat greenwood. aku ke sini ada satu tujuan penting. sebelum merialisasikan tujuan itu, moh le kita wat food testing gitu. hehehe...

besar restoran ni. aku siap servey satu kawasan sampai ke belakang. surau dia besar, toilet pun besar. siap leh mandi gitu toilet dia. mungkin utk keselesaan pekerja dia. ok, berbalik pada tujuan asal, perbincangan telah dibuat selepas kami menjamu selera. ala... bukan test makanan ape pun, sekadar nak tau menu² yang hado kat sini. takpe la... yg tu nnt kemudian aku citer. 

dedi try nasi ayam hainan harga dia lapan hengget. sedap... menariknya siap ada mangga lagi ko...
 
aku try chicken chop yang berharga seploh hengget jek. ok sangat kan harga dia. 

 cekgu nizzam nak makan.. cekgu????? puiii.... hahahaha

kalu korang nak wat kenduri kawen pun boleh, korang call aje la no yg ado kat banner tu yek. pasal tujuan asal aku ke sini akan aku up stori jugak nnt. tapi lambat lagi la sebab bendanya bulan depan. hehehe

budak nakal ni dah dekat nak masuk 11 bulan, nakal dia masyaAllah......... takpe, baru anak jantan namanya ye. dan smlm, wat pertama kalinya budak malas belajar jalan ni berjaya jugak melangkah tiga tapak dari kerusi terus dakap aku. riuh satu umh mak tok tgk peel dia. bila suruh lagi, mmmmmm malas dah la. mengada tau... walker dia dah 2 patah, ni yg ketiga pun dah nak ke arah kena tukar baru. maid aku dah ikat tempat duduk ngan tali sbb klip dh patah. dah brapa kali jahit pun ye gak tmpt duduk dia. asyik le tekoyak. adoi... mana taknye..asal mengamuk dok hentak² badan. klu ngupa itu kena tempah stroller besi la dik. hahahaha... stroller??? tempat letak makanan depan stroller tu jadi tempat duduk dia skang. ha...cemana tu?




korang dh tgk mtv norish karman? lagu baru dia kasihku selamanya mmg best. mmg sedap suara dia, meremang bulu kaki kak ton. blom dgr? sila ke utube skang.. maceh...

48 dok ngomen:

mama3heroo said...Reply To This Comment

cantik deco restoran kak ogy

aizamia3 said...Reply To This Comment

deco kedai k.Ogy tu cantik.. hijau.. feveret color gitu.. ;)
harga pun oklah..

psstt: apa tu.. tak sabar nak tau..

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

cantik kedai nie

elise hamin said...Reply To This Comment

nasik ayam tu menggoda kalbu la...terus nitik ailio ai taw! hahahahaha, over mak jemah!

emy pokden said...Reply To This Comment

cantik jugak kedai kak oggy ni...

pinky said...Reply To This Comment

wah nasi ayam ada kerabu mangga...suka suka... pakej...sll kalau pg my mum ciken rice sll mst kena add on kerabu mangga...=)

ameris said...Reply To This Comment

dekat je dgn rumah saya tp tak penah lg singgah...

@e_da said...Reply To This Comment

nak try la gak makan kat situ

Ibu Lala said...Reply To This Comment

tak pe la nakal pun janji sihat. kedai ni dah dekat dgn rumah saya tu. tapi x pernah pg.

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

Heavennnnn nyer tgk makanannnnn :D

nens cellection said...Reply To This Comment

hai kak..
sedap2 sume tu, mmg kasik terliuoq habes ke gane ni..hehe..
qays dh 11 bulan ye...kejap je ms berlalu kan..makin hencem!

Wak Gelas™ said...Reply To This Comment

selamat hari guru cikgu nizzam tuuu.,ehHHee

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

sy yg dkt ni pon lom penah sggh ;-)

norhidana miswan said...Reply To This Comment

dpt idea mana nk blanje mkn family aku bln nih... beso gk ek restoren nyer, kalu dpt jmpa ngn kak ogy msti lg best kan..

ns ayam hainan tuh ada mcm2 lauk ek... berbaloi ngn harga

Eye_nee said...Reply To This Comment

berbaloi harga makanan dia ekk...

mamyharraz said...Reply To This Comment

lawanya restoran ahkak tu kan..okeh nnt ai nak terjah.

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

mila selalu lalu restoran tu kak Ogy punya ke boleh singgah ni..tapi memang meriah giler la kedai tu.dari jauh dah nampak

Hanis Azla said...Reply To This Comment

Salam..

kedai cantik, harga berpatutan.. mmg bets sangatlah kan..

chaiyok qays.. rajin2 teruskan melangkah.. biar tak terkejar mama tu he..he..

AdaM Hawa said...Reply To This Comment

cantik deco nya.. lagi2 dengan makanan yg nampak sedap.. telan air liur jap.. hehehe

wahida said...Reply To This Comment

tak sabar nak celebrate beday qausar kat sini...hahaha...pecah lobang!!

norish karman? euwwwww, sori, tak minat langsung...nasib baik dia dah terkeluar drp masterchef tu, propa sgt dia tu...

Puan Bui Junaidi said...Reply To This Comment

WOW,MURAH NYA CHICKEN CHOP TU..DEKO PUN CANTIK..

Rinna said...Reply To This Comment

Cantiknyaa tgk restoren kak ogy.. Makanan pun murah..:)

ummiross said...Reply To This Comment

Waa cantik dan besar restoran Ogy tu ye. Terliur tengok nasi ayam ada mangga tu.
Seronoknya,Qausar dah nak mula berjalan.Nanti maid kena tingkatkan stamina, main kejar2 dengan qausar pula,hehe.

Kakzakie said...Reply To This Comment

Oklah harga dia ye.
Qausar montel tu kena henjut selalu kejap aje koyak!! Tak apalah sebulan dua lagi dah tak perlu Qausar dah nak berlari:)

iduraz said...Reply To This Comment

waaa..ni mesti nk buat birthday qays kt cni kan..lalalala

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

NM akak hari2 pergi opis lalu sini..pandang saja dulu
tengok menu dia sedap juga...

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

hrga ok dan nmpk mnyelerakan..

sarah said...Reply To This Comment

cantik restoran tu..nak p try, jauh le plak..

:: Cik Viva :: said...Reply To This Comment

chicken chop tu nampak menarik..
err..NK ade lagu ke? ookayyy

Anonymous said...Reply To This Comment

nama nasi aym tu ialah " NASI AYAM HAINAN ALI SETAN "

syariza09 said...Reply To This Comment

br tau dia ada kedai mkn, cantik dekor ijau2 tu. nasi ayam tu kelainan sbb ada krabu mangga

Dee said...Reply To This Comment

dee dari hari tu nak pergi..x pergi2..ni dah kau promote rega murah..kalau ada peluang wajib berdesup ke greenwood..hehehe..

☆♥L@dy @yU♥☆ said...Reply To This Comment

rega x kisah asal rasa yummy uols
gebuznyer anak uols geram tgk

Riedaffya ibrahim said...Reply To This Comment

lawanye restaurant nye..nampak cool..

lizz said...Reply To This Comment

kemain sedaptu nengok nasi ayam special tu...

ololo tomeinyer qays...

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

tapi dia tak masak kan? hahaha

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

Tapi nok, kalau macam tu punya nasik ayam RM8, bagi aku, a bit mahal. RM6 or max RM6.50...:P

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

harga nasi ayam tu rasanya agak mahal kot. kalau dia letak 6 hengget mungkin ok. tatau la kalau rasa dia lain dari nasi ayam yg lain

Lelaki Ini said...Reply To This Comment

cntiknya kedai!!!

Lelaki Ini said...Reply To This Comment

cntiknya kedai!!!

ieda immi said...Reply To This Comment

tempat cantik ..
rest dia ijoooo aje

menarik
menu pun nampak sedap2 ;)

wantie said...Reply To This Comment

harga yang sangat sangat berpatutan. then opkos lah HALAL. ituyang penting. kan kan kan..

whitecappuccino said...Reply To This Comment

cantik deko deko ni.tambah food yg awesome!

Ibunda said...Reply To This Comment

salam... greenwood kat mana yer restoren nih

Ibunda said...Reply To This Comment

salam... greenwood kat mana yer restoren nih

QasehnyaRania said...Reply To This Comment

utk kenduri kawin ke kak?
nampak mcm best la nasi ayam hainan tu, siap ada mangga tu

FARAH deeb said...Reply To This Comment

Org jati Gombak tp canerlah boleh xnah tau pasal restoren kak Ogy ni hahaha.. parah! Jemput singgah: AMARAN! Entri ini ada banyak gambar makanan!