Friday, May 17, 2013

kuper ku dinodai lagi... owwhhhhhhhh


tak ingat kejadian ni hari ape, rasanya klu tak silap hari jumaat sebelum aku ke penang, asben aku p petronas transfer duit, nk kuar dari petronas, tetiber dammmmm... asben kuar dari kete tgk bumper pecah skit. mmg nmpk tk serius tapi retak dia adalah dalam. terus asben call aku yg masa tu aku kat umh mak. bincang pyer bincang, ok, mamat yg langgar tu akan bayar gaji bulan ni. mamat tu ngan aweks dia. tak tau le ape yg dia ralit sangat sampai boleh ciyom buntut kuper. asben kata kesian gak kat budak tu, merayu² minta byr cukup bulan sebab dia baru masuk keje tmpt baru. klu ko mungkir janji, aku cari ko kt tempat keje baru ko tu. bila asben aku minta ic nk amek gambar, dia cuak giler. dia tyer kena ke bang, asben aku ckp ye sebab dah byk kali kena tipu. janji nak byr tapi hampeh. pastu asben amek gambar kete, lagi budak tu cuak, dia cakap bang ni kete awek saya. kot kete atok ko pun, dah kete tu yg langgar buntut kuper aku, harus la buat bukti kan. tggu cukup bulan ni, tgk dia kasik duit ke tidak.

ni plak jiran depan umh aku p gesel masa nak kuar parking. mmm... asben malas nak bising sebab pakcik ni mmg slow skit kelakuan dia. hehehe... tapi pakcik ni comel. ha gitu... sebab mu comel, lakik aku tak minta sebarang pampasan ye. nasib baik.

jumaat lepas, kejadian di bulatan duta..tgh ralit dok sembang sambil asben dok perati kete belah kanan utk keluar susur tetiber prapppppppppppp... aku dh mcm nora danish dalam video klip ajari aku kekdahnya, badan tehentak mcm kena langgar beriya benor. tika itu terus belakang aku ngilu sebab sejak banak czer, belakang aku mmg senang jadi ngilu mungkin sebab bius kot. dia pyer ngilu bukan sikit derrrr... naik sampai tengkok. tak tau le korang nak percaya ke tidak tp itu la jg terjadi. asben aku ckp jgn kuar biar dia setel. tgh tahan sakit tu aku sempat amek gambar minah tu. dasyat tak aku. hahahaha

mana bleh tahan derrr... aku tak puas kalu tk tgk ape yg jadi kat bumper comel aku. aiyoooo... aku tyer kakak tu, cemana ni kak. kakak tu muka blur² tyer aku balik cemana. bincang pyer bincang ok, dia kata dia tanggung semua. lega urut dada. kakak tu terus kasi duit bli bumper baru pastu dia ckp dah nak amek kete lepas cat baru call dia, dia akn bank in duit. pastu dia soh kasi resit. jgn kata resit, bumper pecah tu aku kasik sekali. hehehe... cam biasa asben minta amek gambar ic ngan gambar kete dia. tapi kakak ni ok. muka mmg nmpk cuak tp senang berurusan ngan dia. maaf la kak, kami mmg over bila jadik perkara cenggini.

kemek kat bonet

no plate pecah

dah tukar baru tp blom cat. mggu depan baru nak anta bengkel kasik cantek balik semua yg kena gesel dan kemek. hi la jagung.... ko terang pun org senang gesel ko... ke nk kena tukar kaler lain lagi? haishhhhhh

kuper salin kulit baru, citer kat sini
lepas cat baru, kuper kena langgar. citer kat sini




harap kuper ni sempat le ke tangan qausar

40 dok ngomen:

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

smart kot kete ni, orang jeles kot tu pasal nak bergesel jerk...

ameris said...Reply To This Comment

sedey nya... sbar yer, tp sib baik gak dpt pampasan. atleast terubat gak ati...

lieyalatif said...Reply To This Comment

Alahaiiii siannye noks! Tulaaa muntots kuper ko mantap n seksi nooo tu pasal asek kene raba jee....tp seb baik peraba2 bertanggungjawab kan...

Aku suke keter kaler kuning2 ni...nampak stylo n cool...

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

alahai..ciannya..dahla comel..

mama maman aka yana said...Reply To This Comment

hhmm.. bersabar la yer..

ummiross said...Reply To This Comment

kaler kuning ni memang cantik, macam rasa happy je klu tengok kaler kuning yang ceria ni.harap2 lepas ni takdelah insiden yang tak diingini lagi.

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

sabar ek

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Dugaan...

elise hamin said...Reply To This Comment

ohhh tensen sangat kalau bab kena shiom tu kan...

Falsya said...Reply To This Comment

alamakkkk...paham2..hurmmm, kete kite dh byk tanda dh semenjak keje kat tmpt baru..smp tahap dh malas nak endah dh..sabar okayh...

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

sedih rasa kuper jadi macam ni...
sabar ok...

maria firdz said...Reply To This Comment

Aduhai.. Byk gak tu.. Huhu... Xpe lh.. Dia minta baju baru la tu kn.. Hehe

Dee said...Reply To This Comment

ayok..ke kes main henpon masa drive..tu yg asyik tercium bontot kuper kau..xpun kuper kau tonggek sangat..kehkehkeh..

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

aduhaiii...dugaan ni..sabar beb..

Lya Colours said...Reply To This Comment

tahun lepas balik kg kat tganu masa raya, kene langgar kat roundabout. cium punggung keretaku. orang melayu. cakap poyo gila sama2 org melayu takkan saya nak tipu awak bla2 nanti saya bank in duit. so kita ni perempuan yang amat mudah di tipu hukhukhuk maka percayalah. dan balik melaka baru tukar bumper belakang.malangnya sampai sekarang mangkuk tu tak bayar duit saya. bukan sikit, 380 tau tak. ingat saya org kaya ke. call2 tak angkat msg tak reply siap pm kat fb pon tak layan. macam saya nak mintak sedekah plak. last2 takpe lah mungkin bukan rezeki saya tapi sy harap orang itu ingatlah Allah itu Maha Adil. Bukan saya yang cium punggung kereta dia. puihhhh punya orang

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

sama jugaklah ngan persona saya tu kak. tahun ni mmg bnyk kes org langgar kereta kami. dahlah baru nak masuk tahun ke 2 pakai kereta tu. haru biru sakit hati je dibuatnya. kebanyakannya semua org lain yg langgar. hopefully, kejadian yg sama x berulang lg la. amin..

norhidana miswan said...Reply To This Comment

sbb kuper ko tu comei sgt kak... sbr la ek...

whitecappuccino said...Reply To This Comment

kesian kuper...dah comel org asik nk cium aje.

Nazayiena Ayiena said...Reply To This Comment

Sabar ajelah,tp nasib baiklah org tu nak byrkan.

pinky said...Reply To This Comment

sabar jelah....warna dah patut semua org nampak...tapi dah tertulis mcm tu...sabar ye...=)

AdaM Hawa said...Reply To This Comment

sedih bile tgk kete calar.. huhuhu

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kira banyak kali juga kena tepuk-tampar walau dah salin kulit jadi kuning ye...

eMMe said...Reply To This Comment

adoi la...kereta kalo dah kene langgor ke kene cium ke..mmg tak de syiok la... Me pun de pengalaman kereta ku di ciom lori telur... terukkk sgt.. dah la mase tu lagi 3 hari nak raya..huhuhuu.. nangis laju time tu.. dgn sarat ngandung nye.. last year.. mmg tak leh lupe..
btw, u kuper mengancam.. tapi tu la.. kalo dah cacat sane sini... sakit ar mata.. tapi sakit lagi hati, heheheh....

:: Cik Viva :: said...Reply To This Comment

pernah skali je xcident..smpai sekarang rasa berdebar kalau membrek dengan tetiba tu...motor langgar dari depan. bumper kemek sebelah sampai tangki air pun pecah. Tu psal smpai sekarang pakai bumper plastik je..hahahah

eLL said...Reply To This Comment

nape dorang ni suka sangat ngn montot sexeh kuper akak ni?

lizz said...Reply To This Comment

warna kuning tu...sib baik kakak tu tanggun semuakan...

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

alahai sinnya cuper awk..terus dah tak comel dh..nasib baik kakak tu nk tanggung semua kan..kalo tak, haru gak klo nk report polis bagai..huhuh

Cik Yatt said...Reply To This Comment

alahai..soh letak warna pink kot sis..hehe

Eye_nee said...Reply To This Comment

Aduhai..sopek sana sini en kuper...warna kerabat pun org bleh tak nampak....

wahida said...Reply To This Comment

kalo dorang tak bayar jah, ko panggil aku jah...aku bawak turun geng rawang....hahahaha...


gedik sgt ko kan jah, bajet nora danish sangat ko kan...kehkeh...

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

ala siannyer.. sabar ye !

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

cukup bulan ni ko update kat blog ye nok, nak tgk mamat kat Pteronas tu bayar ke tidak pampasan bontot kuper kau...hahahha...

Eh, tapi untung la kau, sebab kos tukar bumper & cat baru kakak tu dah cover kan...hahaha

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Kesian.ko kuper..asik.kena cium je bontot ko ek..hehe..

wantie said...Reply To This Comment

ok..ok...pas ni cantik la body kuper tu. ckp ngan kuper ko. jgn la dok ngorat orang belakang or orang sebelah.. ha..kan dah kena salin kulit.

Rinna said...Reply To This Comment

Adoiyai..byk kali tol kuper kena gesel yer.. sabo je laa..

Tukar kaler kut sebab kuper nie terang sangat.. :)

Tihara said...Reply To This Comment

berapa kali la dia nak kena hentam, kesian kat dia

Ibu Lala said...Reply To This Comment

Nauzubillah. Jgn la jd benda mcm ni kat sy. Sbb klw jd x tau nak buat apa. Klw ada asben kat sblh ok la. buat nya time sorang2. X ke naya.

Ibu Lala said...Reply To This Comment

Pernah kena langgar gak tahun sudah. Bese la. mamat desptch mana nak ngaju salh. Siap lagak cam loyer lagi. Igt betul loyer. Rupanya menyamar je. Bumper depan pecah teruk. Tapi repair sendiri sbb x report polis. Fes time kena x tau nak buat apa. Dah la kena kluar duit sendiri 3 riban, siap repair moto mangkuk ayun tu lagi. Paham paham je la despatch bw motor cem mana kan.

Puan Bui Junaidi said...Reply To This Comment

ADUH,NASIB BAIK ORG YG LANGGAR TU SANGGUP BERTANGGUNG JAWAB..

QasehnyaRania said...Reply To This Comment

ok..set.lpas ni boleh ikut style akak.
amik gambar ic ;)

thanks share kak