Thursday, April 11, 2013

sejuknyeeeeee, bestnyeeeeee


meredah banjir depan masjid wilayah ptg smlm sekitar jam 6ptg. aci giler tak... air naik sampai depan bonet tutup pandangan depan. ketaq lutot, cemas mak jemah takot kete mampos tgh² banjir. asben aku tetap hero menyelamatkan heroinnya yang dok jerit bagai nak giler dalam kete. hahaha... meroyan la sgt, amek gambar sempat jugak tu. hehehe.... nasib baik lepas uolsss....

sblm sampai ngumah, singgah pekena satay panas bersama nescafe tarik. nikmatnya...... !






sejukkkkknya pagi ni.... k.bai!

39 dok ngomen:

Kakzakie said...Reply To This Comment

Masuk berita hal banjir ini Nieza. Kakak tengok tv malam tadi.

adarnadzmie said...Reply To This Comment

syokkk kan dpt redah banjir gitu...akak tak der nya banjir disini...huhuuu

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

syukur la kan sbb Allah turunkan hujan setelah beberapa hari cuaca panas je. kat shah alam semlm hujan non stop smpi tgh mlm, tp renyai2 je la. dok uma kampung pulak tu, tido x pakai kipas pun. best giler!

ieda immi said...Reply To This Comment

kat kontan nie punn banjir kilat depan kolej akak ekekek

makkk aihhhh satay !
ketaqqq lutut tgk !muahhaha

Dee said...Reply To This Comment

wei..kemain tinggi lagi air..mujur keta kau tak brrrr...

Kakcik said...Reply To This Comment

Mak sampai rumah sebelum pukul 6, Alhamdulillah tak terkandas dalam banjir. :)

◕ D Y S H A S A H H I R ◕ said...Reply To This Comment

yg pasti sate tu sedap..hohoh

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

asal la sis redah

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

sepatutnya smlm saya singgah pasar mlm beli satay... tapi oleh kerana hujan lebat sangat, terus kansel.. dan skrg sangatttttlahhhh jeles tgk satay kat sini.. hihihi

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Nasib baik air tak masuk enjin...bole rosak enjin tu....dlm panik2 camtu pun bole snap gambar lg...hehe

Hanis Azla said...Reply To This Comment

Salam..

mana pulak akak nak cari pepagi ni.. he..he.. teringinlah pulak ha..ha..

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

KL banjir wey ~~~

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

alamakkk satay!!!

mamasuri said...Reply To This Comment

aku smlm naik duke sampai ke rumah betul2 bawak 40 jer...sakai betul..tak nampak jalan aku...huhuhu..mmg sejuk..

JunAina said...Reply To This Comment

Salam...

Pendangan hujan semalam Aina sampai rumah pukul 8.40pm. Train dari Rawang sangkot banjir kat landasan area KL. Berasak2 berdiri dlm train mcm nak fengsan. Celah2 tu pulak ada mamat2 hindustan manatah masuk dlm coach dikhaskan utk wanita... Rasa nak tengking tp sabo jelah...

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Peh! Adventure. Tak berani ouh nak redah. Scaryyyyyy!

Mmg sejuk pagi ni. Tu yg kaki bengkak ni. Adehhh!

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

ha'a semalam banjir...takut plak tgk air sungai dah nak melimpah ke jalan...

sedapnya sate....

ieja amieja said...Reply To This Comment

ada pengalaman redah banjir mcm tu..lagi dasyat sbb banjir tu banjir lumpur hahha..
mlm td blk klinik pun sempat singgah pekena sate ngan nes tarik..hehhe

whitecappuccino said...Reply To This Comment

sana banjir tmpt akak panas hujan skit sgt!

ummiross said...Reply To This Comment

hehehe dalam cemas sempat lagi ambik gambar tu.

Perghhh!!, sate, tergoda selera.

:: Riri-Fatieha ::~ said...Reply To This Comment

kita kalau meredah banjir camtu sensorang serammm... takut gak la apa2 yg x d ingini berlaku...

Puan Mimi said...Reply To This Comment

semalam mmg hujan lebat.. risau je tak lepas sebab banyak tempat dah setat banjir

wantie said...Reply To This Comment

haip.. tak baik tau tunjuk satay tu. nak jugak. tak leh jadi ni. besok malam pasar malam. mesti beli dan nak tayang kat kamu jugakkkkkkkkkkkk

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Hujan memang lebat ptg smalam...tak nampak jalan lah.

Sedapnya satay.

the malay male said...Reply To This Comment

jem teruk semalam, banyak jalan dinaiki air...nasib baik tak masuk enjin, klu tak naya.

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

memang lebat hujan petang semalam...
pekena satay dulu memang terbaikkk..

AdaM Hawa said...Reply To This Comment

teruk banjir kat KL ya.. tapi sempat ya pekena satay.. menggoda sungguh la satay tu.. huhuhu

kayzie said...Reply To This Comment

lama tak makan sate..

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

nescafe tu wajib pepagi!!ek

Riedaffya ibrahim said...Reply To This Comment

satay yg menggoda imanku..nak...!

Amanda Suria said...Reply To This Comment

semalam banjir? sib baik aku mcm semalam...

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

hahahh..bahaya jugak kan kalo redah banjir cam tu..takut Kereta plak yang 'demam'..huhuhu

makchaq said...Reply To This Comment

Lamanya tak makan sate....nak kena pi cari jugak la...

qemaishak said...Reply To This Comment

tiap kali bawa keta time hujan pk takut keta mati gak kak, kajang pun hujan lbt giler ptg semalam

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

kalu sy sorg2 x tau la cm ne nk redah banjir tu

lieyalatif said...Reply To This Comment

semalam kl kan banjir kilat nok...takut aku...sian laa sape2 yg teperangkap tu kan....

adoi ade satey plak dah!! mak puase ni dek non oiiiii!!!

Cho Zila said...Reply To This Comment

yang sataytu nak sikit.. sedap nampak...

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

hujan & satay .. kena sgtlah tu !

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

sib baik enjin tak jem ye...