Friday, April 12, 2013

salam jumaat


ini adalah bekpes kali kedua setelah pekena mihun goreng



smlm qausar tido awal, jam 9 dah lelap. selalunya dia tido tak lama. tapi smlm kejut byk kali pun dia tak mau bangun. sudahnya kami pun tido awal. jam 3 dia minta susu. tido balik dan jam 5 pagi tadi dia dah  bangun main sengsorang. biasanya masa kami bersiap nak p keje, dia masih tido tapi dah sedap tido lama, mengacau kami bersiap le pagi tadi. tgh leka aku bermake up, tak perasan dia dok main kat tepi iron board. cemana entah tetiber iron board tu jatuh tapi nasib baik aku sempat tahan dari iron board tu jatuh habis. aku tak perasan iron yang ada kt tepi iron board tu tekena kepala dia ke tak. tapi dia punyer melalak kuat giler. tekejut gamaknya. masa kejadian ni dia dalam walker. melopat² dia tak mau dok dalam walker, takot kot. dah la dahi tu tgh benjol terantuk meja kat umh mertua aku. terantuk pintu, jatuh katil, jatuh buai dan terantuk meja semua bengkak dan benjol kat tempat yang sama. lelama tulang dahi anak aku kekal bengkak. adoi la anak...

29 dok ngomen:

NinaAz said...Reply To This Comment

Cekodok pisang kea tuuu

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

ni akak beli kt traders cafe ke? alaaa..x sempat nak beli yg cekodok pisang tu. tadi saya turun xde pulak :(

atty's said...Reply To This Comment

lapar tau tgk bfast..niza..alor cian budak encem unty.

adarnadzmie said...Reply To This Comment

cengkodok2... lama x mkn ko..hehe..

siannnnya dak encem lg manis tu...dpt sakittt... huhu...cedih acik dgr...

Dee said...Reply To This Comment

boleh kau bfast dua kali? huh..dasat..

alahai qausar..tgh melasak tu..kena monitor selalu..

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

hei taknak nak besar pulak gambar cekodok tuuu..telan air liurrr....

wahida said...Reply To This Comment

lor...kesian anak aku tu..

lenkali hati2 nok...sian qausar..

qausar takmo notti2 sgt tau...

lizz said...Reply To This Comment

hamboi brekpes dier kemain sedap...terliur mak hencik tengok...

ololo kesian qays...banyaknyer superhero ni terantuk...

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

alaaaa mommy nii....sian qays tau!

dwaty said...Reply To This Comment

salam jumaat kak...

Kakzakie said...Reply To This Comment

Qausar tengah ligat sekarang ni apa lagi dah boleh merempit dlm walker kena ambil lebih perhatian Nieza..

wantie said...Reply To This Comment

kalau selalu kena kat tempat yang sama. memang benjol tu akan kekal.

cuba le demah ngan biji buak pala.
sian dia kang besar nanti benjol kat pala tu.

Chik Att said...Reply To This Comment

cookodokkkk peberet

ummiross said...Reply To This Comment

Jemput2 pisang, nak jugaaaaak!!!.

Kesiannya qausar, terkejut sangat agaknya dia. Moga Allah melindungi qausar setiap masa.

Cho Zila said...Reply To This Comment

cekodok pisang buatan sendiri lagi bestkan boleh buat pisang dia banyak sikit..
ala qausar terkejutlertu...

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

perghhhh sedap sgt tu!

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

alahai kesiannya Qausar ..dia terkejut tu kot..minta-minta takde ape yang serious..budak2 tgh melasak, mmg kita rasa cam tak selamat je ..huhuhu

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Itu adalah perkara biasa. Aydin pun cenggitu le ms kekecik dulu. Tapi takpelah. belajar dr experience. Pasni, brg2 seme kenalah diletakkan di tmpt yg slmt. Heeeeee~

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

biasala budak2 besar qays tu... klu tak kena kat mana2 mang tak sah...

Mia Kassim said...Reply To This Comment

alalal sian qays......nak kena rotan mummy ni....hehehe

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

lama tak makan jemput pisang, sedapnya..
lepas ni Qays kena hati-hati tau...

Kakcik said...Reply To This Comment

Alahaiiiii... kesian cucu nenek! :(

Khai♥Rin : anies said...Reply To This Comment

Ciannya dia...acu bg air dan selawatkn...moga hilang rs terperanjatnya tu...

norhidana miswan said...Reply To This Comment

aduhla kak... kalu aku ralat nyer.... nsb lah tak kene iron tu kt dia... kalu tak abis lah comot kulit putih qays tuh...

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

kesian qaisy..ko ni..takmo jaga kasi aku jaga..ngeeeee

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

Sedapnya jemput2 pisang...
Alo...ksiannya Qaisy....

seharum kasturi said...Reply To This Comment

assalamualaikum ... org kata ada anak jgn bagi tidur kat buaian , nanti otak gegar bila buai bergoyang . tapi x de lak org amik kisah bila baby tu sendiri terhantuk kepala / jatuh - gegar gak otak tuh ... sama cam anak buah saya . Tak kira part mana dia jatuh , lukanya mesti kat atas bibir ...

Batu Adventure said...Reply To This Comment

nice day:)
saya adalah saya hari ini karena pilihan-pilihan
yang saya kemarin..


bagi-bagi motivasi yaa.. :)


http://wisataoutboundmalang.com/

whitecappuccino said...Reply To This Comment

lasak tol anak jantan nih.