Tuesday, March 26, 2013

random photos # 2



 aku suker sate ikan pasal mlm ari sabtu kat sri gombak. tapi akak yg jual ni byk songeh sikit.

 hari² lalu kat jalan genting klang nmpk tiang lampu yg dah condong ni. tunggu ada mangsa keadaan baru nak amek tindakan kot. haishhh

mak aku beriya nau nak pakai hp touch screen. dia kata semua family dh pakai, dia je blom. nah... menantu dah belikan. hadiah menjaga cucu yang semakin nakal itu. mengajar mak pakai, sejam pun tak cukup. dua tiga hari pakai ni, tiap pagi asyik call aku. bg tau perkembangan dia dah pandai buat 3G, dah pandai taip msg, dah pandai cari nama dalam contacts. hahaha... padahal benda yang sama jugak dia buat sebelum ni, tapi mungkin sebab b4 ni dia pakai nokia, so dia rasa kekok kot ek...

anak bujang aku skang dah tak mau mkn nasi lembek sangat. dh muak kot. kalau suap pun tak mau pakai sudu dah, nak pakai tangan. baru laju dia mkn. eh.. tok ayah kata smlm dia try rasa kat gusi qays, dh mcm rasa kasar. ada gigi nak tumbuh kot. aku try gak nak rasa gusi dia, mmm... melalak kan main tak kasik. pestaim mami buatkan qays sup pucuk utk qays manja. suker dia weh

masa balik banting ri tu, mami usaha cari benda ni kat farmasi. kat manjaku ada jual tapi yg biasa, gambar tak menarik. sekali ada kat guardian. punca mami leh beli benda ni sbb chekgu azrine up stori pasal ni. mmg berkesan beb. qays kan kulit sensetip, nyamuk suker ngan darah dia. umh mak metua aku byk nyamuk, mungkin sbb sebelah tu ada pokok sawit kot.. so bila pakai ni mmg takde nyamuk geget uols.. 

puting ni yang besau ke atau muka anak aku yg kecik ni? sampai tetutup lubang idong anak aku. hahaha... ni puting spare dia, saje try kasik dia isap.. tak mau dia weh... qays mmg tak suker puting yg keras camtu sbb melekat kat pp dia.

bekal dedi tapau utk aku mggu lepas. megi asam laksa tu je tak buat lagik

baba icha belikan sandle gangnam utk qays. maceh baba.. qays dah berjinak bediri sendiri tapi tak lama. asal je bediri kejap, badan dah goyang² pastu jatuh. kelakar. patot la demam kot, nak tumbuh gigi dan nak bejalan dah. skang ni peel dia suker angguk² kepala. entah ape pesen pun tk tau.



aku mimpi fasha sandha lagi smlm, ape kes?

38 dok ngomen:

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

uhhhh sedap nyer sup pucuk!!kalo dikawankan dgn sambal ikan bilis mek jah lagi mavelessss...

Puan Awin said...Reply To This Comment

tak pernah makan sate ikan, sedap ke kak?

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

selamat pagi ...
singgah pagi
apa khabar pagi nie.. dah makan ke?

norhidana miswan said...Reply To This Comment

nk cari gk lah aku mozzie patch tu kak, aiyan tu pun kalu kene ggt nyamuk abis merah2 kulit dia...

beso gabok puting tuh sian qays, cube beli puting MAM kak, lembut n comei je... sbb bujang aku pakai puting mam hehehe...

Hana Soffelia said...Reply To This Comment

lama xmkn lokcing (sate ikan) tu. hehe

Qays tetap encem walaupun pacifier menutupi bibirnya.. *tetibe*

Nory Zoulkefle said...Reply To This Comment

mak nory tak reti pakai henpon touch screen ni, sebab dia reti jawab call je..hehhee

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

c kakak cukup suka sate ikan tu. saya rasa cam biasa je, tekak ngengada x bole terima. hehehe. anak bujang saya pun suka dgn sayur yg akak buat tu, letak kentang bnyk2 pastu lenyek. kentang mmg feveret dia :)

bujal X said...Reply To This Comment

ubat nyamuk tu nak tampal mana??

AzeedA said...Reply To This Comment

2 soklan..
1 - cekelat bubbles tu dap ke?
2 - fasha dh branak?

wantie said...Reply To This Comment

nak cari gak menda mozie patch tu. badan Aleesya pun sensitip.

♥MAMASYAZA♥ said...Reply To This Comment

ertmmmm sup pucuk memang la sedapnye. lepas ni boleh ajar mak cara nak guna instagram. lagi mudah kan

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Hoh! Kena cari mende ni jugaklah utk aydin. Walau aydin dah bsr....tp kulit die pun sensitip. Klu nyamuk hinggap, bukan kecik2 bintat. Ni bintat smpi menggelembung. Sian die....

my all said...Reply To This Comment

hahaha...lawak la pulak tgk puting tu tutup lubang hidung qausar...ekekek...

eLLy said...Reply To This Comment

adakah ko bakal menjadi besan' si Fasha sanda?

Dkna Abza said...Reply To This Comment

terliur lak tengok sate ikan tu..

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

sama ngan mak kita gak.. teringin nak hp touch2 ni.. tapi dia pulak cakap kata dia tak pandai lah nak pakai.. erkkk..

nak tanya ni.. muzzie patch tu beli kat mana? nyamok suka benor ngan fiyya.. hari2 kena chop mohor.. sian dia... tolong bagi tau ye.. nak cari ni.. baru tau benda ni.. hihihi

Amy Sinar Raudah said...Reply To This Comment

sodap ke sis, x pernah lagi makan sate ikan....

Lya Colours said...Reply To This Comment

wah qays bergangnam la pasni

:: Cik Viva :: said...Reply To This Comment

yang first tu lokching kan? saya baru je post pic lokching ni kat fb..sebab rasa dah lama giler tak makan benda ni...sedapnya kuah manis & pedas..

adarnadzmie said...Reply To This Comment

qays dah besar la tu yg tak mo mkn nasi lembek dah... hehe...budak nak boley berjalan yer...:) cayang qaysss...

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

anak2 kalau beli sate ikan ni tak cukup 5 hinggit...

fazilzura said...Reply To This Comment

yehuu sate ikannn ...

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

nak ada pulak pe? kan ke fasha dok pregnant skang ni...hihi

Nurfaezah Abdullah said...Reply To This Comment

err blm pnh try sate ikan hehe. alahai qays makin besar da ^^

jom terjah: http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

Nurfaezah Abdullah said...Reply To This Comment
This comment has been removed by the author.
pinky said...Reply To This Comment

satey ikan...sedap!!!

Azian Elias said...Reply To This Comment

meriah tuuu.... macam2 ada..

lizz said...Reply To This Comment

terliur ngan sate ikan tu..
betulla tiangtu sikit lagi nak tumbang...

lina lilo said...Reply To This Comment

baru singgah n follow

jom join hadiah best
http://luvlina.blogspot.com/2013/03/1st-giveaway-by-linas-journey.html

Hanis Azla said...Reply To This Comment

sup pucuk tu auntie pun selera makan qays.. he..he..

KhaiRin : anies said...Reply To This Comment

mama sy kalu pakai hp gitu alamat nyer sebulan pon lom abis belajar hehehe

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

Mmg random sungguh entry ni...macam2 ada..tiang tu bahaya betul kan..

♥ Elin ♥ said...Reply To This Comment

x pernah pulk mkn sate ikan tuh...sedp ker? ikan apa dia guna?

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Hahaha...tak menahan tgk muka qays dgn outing besi tu.

Sate ukan memang sedap. Kat pasar mlm bangi ni dulu ada jual. Tapi skang dah tak der...huhuhu...

Ismaliana Sulaiman said...Reply To This Comment

x penah plak lagi jumpa sate ikan kat melaka nih... mesti sedap kan..

huk aloh...sian dak encem x blh benapas pakai puting basau tu..huhuu

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

ambpoi happy sungguh ler mak yer

Amanda Suria said...Reply To This Comment

apa kena mengena fasha sandha dalam hidup ko nok..eh..eh..bz body plak aku kan..

QasehnyaRania said...Reply To This Comment

a`aa sy pon suka sate ikan tu
tiang lampu tu dah makan org baru ada yg dtg..lau tak buat2 tak nampak
cayalah mak akak