Thursday, March 7, 2013

murtabak maggi

assalamualaikum...
selasa ri tu, kami ke pasar mlm. igt nak repeat kepak ayam madu tapi bila dah nengok murtabak megi ni, terus ubah selera. bukan tak bleh beli kepak ayam tu, tapi dah banyak makanan kami beli, kang tak habes plak. disebabkan keinginan nak merasa sangat murtabak ni, kami beli 3, satu utk kami, dua utk umh mak. sebelum ni tak pernah nmpk pun ada jual murtabak megi kat psr mlm hari selasa. mana mungkin aku tak perasan sebab kami mmg suker tawaf satu pasar mlm.

ok, aku jakun pasal murtabak megi ni. mmg betul² buat kami terliur

 besar weh..seketul tiga hengget. mmg puas mkn... tak mkn nasik pun takpe. kenyang gilak

dah la besar, tebal plak tu... aku share ngan lakik, aku mkn sebelah dia mkn sebelah..lakik aku cicah sos cili, pelik heh aku tgk... aku cicah kuah kari mcm murtabak biasa tu. lenkali bleh repeat lagik. mmg sedap dan puas mkn. aku pernah mkn roti canai megi. korang pernah?



52 dok ngomen:

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

kalau saya pun akan cicah sos cili... hehe.. tak pelik pun...

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

aduiiiiiii pagi-pagi buat aku terliur!

♥MAMASYAZA♥ said...Reply To This Comment

betul tu pepagi dah buat akak terliur. errmmm mmg nampak sedap. yup betol, kalo akak pun sudah semestinya cicah ngan sos cili

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

nyum2

aizamia3 said...Reply To This Comment

fuh.. memang nampak ketebalannya.. cicah dengan sos mesti sedap..
eemm.. buat ai terliur.. ;)

Nens Collection said...Reply To This Comment

hehe..org ckap senang je nk buat kan..rebus megi pastu bancuh telur n masukkan megi then masuk dlm pemanggang ajaib..hehe

tp x pernah buat pon..huhu

Falsya said...Reply To This Comment

ayoooo...dh wat falsya pun terliur nieeeee.....

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Suma blog yg aku bukak pagi ni tunjuk makanan. Terliur....

fazilzura said...Reply To This Comment

kt cheras pun ado jual tp idok la tebai cmni ...

hok ni makan half pun knyg smp pgi

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Gebunya murtabak tu... :)

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Sy pnh bt sendirik tau, licin anak2 sapu...hehe

Sy bt gini, maggi 5 bgks, telur 10 bj, sayur2 sikit, udang ayam sikit, gaul semua pastu buat la cam murtabak tu letak atas kuali leper, trs jd, sedap gilak...hehe

pinky said...Reply To This Comment

wahhhhhhhh terliur sudah....

Hana Soffelia said...Reply To This Comment

selalu gak buat ni kat rumah. tp kena mkan laju2. kalo sejuk cepat muak.

Ena said...Reply To This Comment

a'a la.. nampak menarik sungguh.. besar dan murah.. syok la dapat makan kalau beli puas hati kan..

Ujie said...Reply To This Comment

belaja mkn ni masa kat hostel, ada mak kwn bawak. lps tu dah reti buat sendiri sbb bhnnya ringkas- maggi & telur. tapi takle tebal gitu, ala2 murtabak biasa tu. sdp mkn cicah sos cili.

:: Cik Viva :: said...Reply To This Comment

x penah makan murtabak megi..macam telur dadar gebu.. :)

Cik Puan Rara said...Reply To This Comment

wow,besar n nmpk sedap! nk buat lah nanti.hehehe

Amanda Suria said...Reply To This Comment

ya allah..faveret Dania ni..mama eh asyik failed jer buat..

Lya Colours said...Reply To This Comment

gebunya murtabak dia

atty's said...Reply To This Comment

kty sama ngn niza, cicah kuah kari, teringin gak ni.nampak shedap

~ yus ~ said...Reply To This Comment

kak yus pun kalau makan murtabak megi cicah sos. Tp serius ni baru perta kali tgk murtabak megi tebal mcm tu, sedap nampak.

norhidana miswan said...Reply To This Comment

selalu gk bt murtabak megi nih, tp tak penah jmpa ada jual kt psr mlm... udah la gebu, tebal lak tu... mmg berbaloi2 ngn harga nyer

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Tak pernah rasa lg....tebalnya murtabak tu....cepat kenyang...

Dee said...Reply To This Comment

dee buat sendiri je..tapi taklah setebal yg sis beli..nampak menyelerakan tu..

❤Kamsiah❤ said...Reply To This Comment

akak tak pernah buat...nak jugakkkkkkk..

wahida said...Reply To This Comment

dulu aku pernah buat...tapi sekarang mcm dah ingat2 lupa cara nak buat...hahaha....

tapi aku buat takde la tebal rupa gini...nipis je...

tenku butang said...Reply To This Comment

hubby saya pernah buatkan masa mula2 kawen dulu.. sedapppp.. hu3.. nk soh buat lagi dia bz dh punn.. tp yg sy suka entri ni.. sy dpt tengok camne nk bg mertabak ni bulat n tebal.. ho.. guna acuan 2 upenye.. hemm.. hubby sy buat empat segi mcm biasa 2 j.. =)

jom singgah sini lak.. n follow sekali yea.. =) http://tengkubutang.blogspot.com/2013/03/wordless-wednesday-i-hate-this-bagi-3.html?showComment=1362620836873#c8233176151603559504

Kakzakie said...Reply To This Comment

Boleh aje buat sendiri kalau teringin. Kalau kakak pun suka cecah sos. Nak cuba cecah kuah dalca lain kali.

Rozita said...Reply To This Comment

Pernah makan sekali murtabak megi ni. Memang sedappp...

Nory Zoulkefle said...Reply To This Comment

bulan puasa, abi nory rajin buat murtabak meggi ni..hee

adarnadzmie said...Reply To This Comment

ehh...dapnyer mutabak meegi ni... x pernah merasa lg..:)

bunga_rose said...Reply To This Comment

biasa murtabak megi buat sendiri je, tak penah lagi tengok orang jual... sama laa, suami pun mmg cicah dgn sos cili, lagi sedap katanyee

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

murtabak meggi?
Ini unik.

hahahaha..

tak pernah makan..
isi lain dia apa nok? telur?

sudipVSsenduk said...Reply To This Comment

boleh try ni...

akak hantu cili sos, dalam handbag ada simpan 3 sachet

eLLy said...Reply To This Comment

Mcm dah dorang meniaga kat pasar malam sekarang nie eh.. nanti aku nak skodeng kat ae umah aku ada tak dorang jual cam nie teringin gak nak merasanye :)

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

dtg singgah bila sakit sedikit kebah. tq doanye yer!

wantie said...Reply To This Comment

tak pernah rasa lagi ni. dulu masa time puasa ada la tengok kat pasar ramadhan. mcm sedap je.

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

tebalnya... seumur hdup blm pernah rasa lagi murtabak maggi..walaupun selalu jerk nmpk org jual :D

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

baru ni pergi pasar malam, ada nampak mutabak maggi...pandang sajalah belinya tak...

kena cuba juga ni, sedap tau tidak...acuannya memang sama

Sally Yatiey said...Reply To This Comment

Pasti sedapppppp ni ^_^

Cho Zila said...Reply To This Comment

akak lebih prefer makan begitu jer.. makan gini cam muak sikit... tapi sekali2 bolehler....

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

sedapnya!!
terliur mak buyung tgk tau. hehehe
mmg tebal giler kot.
x larat nk mkn sorg2.
x pernah lg beli kt kedai.
selalu buat sendiri je.
saya pun suka cicah ngan sos. sedap!

lizz said...Reply To This Comment

terliurnyer...kemain gedabak lagi mertabak ni...cecah karila bestkan...

whitecappuccino said...Reply To This Comment

sedapnyer!!!

ummiross said...Reply To This Comment

Tak pernah makan lagi. Kalau jumpa kena 'cuba try test' juga ni hehehe..

Tihara said...Reply To This Comment

wahh sedap nya apesai lah kat tempat akak takde jual benda ni..huhu

lieyalatif said...Reply To This Comment

Laaa baru aku tau dah ade jual pun ye...cantik sbb die pakai acuan so nampak gemok2 hah mutabaknye....wey kalo aku pun mkn mcm laki mu makan..cicah sos cili!!! Slurpppppp....

eynda said...Reply To This Comment

Tak pernah makan murtabak maggi...pernah pegi pasar malam tapi tak pernah jumpa pulak..

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

selalu gak buat sendiri....sedap...

AmyZana said...Reply To This Comment

AMBOI ROTI CANAI MEGI ??? First time dengar o_o Tak pernah nampak dan tak pernah makan. Murtabak megi pun first time dengar XD

Zura Zue said...Reply To This Comment

tebalnye..

ZZnoor said...Reply To This Comment

ok,sgt power murtabak ni..sgt power.sy mau 1.seriously!