Thursday, February 28, 2013

mee udang d'tanjung



assalamualaikum...
smlm kami terjah mee udang d'tanjung kat sunway batu cave. tau tak sunway batu kep celah maner? berdepan dengan giant batu kep, depan jalan besar ada banyak kedai jual lampu, belakang tu la lokasi mee udang ni. aku beriya sangat nak torai mee udang ni sbb kawan sengal opis aku si chichi tu asyik nau ke sini. mmm... menarikkah? jom layan...

aku suker tgk gambar kat belakang tu. ada jeti ada pekan kecil, ada gambar beca menunjukkan suasana di sebuah tempat mungkin sempena nama mee udang ni, d'tanjung. kat maner ek? penang la kan??

selain mee udang, ada lagi menu² lain mcm kat dinding tu. ada juga menu set hidangan nasi dan goreng²

kami order mee udang biasa. rasa dia... mmmm... boleh tahan la.. bagi tekak kami, mee udang kak jah lagi power. sori la chichi... kau mesti torai mee udang mak jah yang kat wangsa walk tu. mee udang ni pun ok, cuma kurang kick je kuah dia.

chichi cakap cucur udang dia sedap, so aku pun order. yessssss... yang ni mmg sedap. kuah dia pekat likat. sepinggan ni cukup la kami laki bini share sebab perot dah penuh ngan semangkok mee udang tadi. makan cucur udang ni teringat rojak kat kdn.. pehhh... terbaik. nnt aku up stori. sabar ye daddyZ, nnt aku cter pasal nak amek maid tu ye, mood tak mari lagi. hahaha... sila terima alasan aku noks. kikiki

 ni bukan jus epal biasa ye...ni adalah jus sihat

jus sihat yang dibuat daripada epal ijo, timun dan batang saderi. mak aku pun rajin buat epal blender ngan batang sadari tapi minum tanpa gula dan air batu, utk kesihatan katanya. aku sukar batang saderi yang ada dalam sup. layan beb! eh...jus sihat ni sedap weh... sejuk rasa tekak. lenkali kalu singgah sini nak torai laksa plak.



tetiber ngidam daging masak kurma. apehal?

43 dok ngomen:

Nurzakiah Hanum said...Reply To This Comment

sedap kan

Qashmere said...Reply To This Comment

Nampak macam sedap..selalu makan mee udang dekat penang je...

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Kuah mee udang dia nampak cair. Tapi mee udang kak jah memang terbaik.

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

ye kak, mee udang mmg sinonim dgn penang. hehehe. terliur ibu mengandung nengok!!! belanja plssss.. :P

nuyui a.k.a miss YUI said...Reply To This Comment

sedapnya tgk..nyum2..

Amanda Suria said...Reply To This Comment

ngidam?aik..lain mcm jer nok...

Lya Colours said...Reply To This Comment

haah kuah dia nampak cair. tapi udang tu nampak gojes !

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

ngidam lagi xde hal punyer!!! :)

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

besar-besar udangnya...
daging masak kurma my fev tau....

Dee said...Reply To This Comment

mee udang galah kat bandar sri permaisuri lagi sodap kot..hihihi..

C.M.A @ CikMoonAdnan said...Reply To This Comment

Ramai gak yg cakap mee udang kak jah kat wangsa walk tu sedap... moon jek xpenah terjah ke situ lagi..padahal selalu je merayap kat wangsa walk.. huhu

wahida said...Reply To This Comment

kenapa kuah dia nampak cair je nok? huhu...

Kakzakie said...Reply To This Comment

Oh.. epal hijau, timun dan batang saderi kakak nak cubalah apa rasa agaknya.

Hana Soffelia said...Reply To This Comment

Saya suka sgt... sdapnya.

mama maman aka yana said...Reply To This Comment

dap..dap.. jauh lak dr rumah.. kiki.. cam kena cr masa nak kesana nih.. :p

wantie said...Reply To This Comment

di aini mee udang sungai dua la sedap. hohoho...

cucoq udang kuah pekat tu memang terbaik!

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

kuah mee udang tu x brpa nak pekat sgtlag.. but air tu mmg terbaik !

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Laparnya tengo...sedap2 semua....

Riedaffya ibrahim said...Reply To This Comment

tgh hujan ni..tengok mee udang..tergoda i..

Bui Junaidi said...Reply To This Comment

SEDAPNYA..DH TGH LAPAR NI..HUHU

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Ha? mak dengar macam Qays nak dapat adik je.... hehehehe...

NM03 said...Reply To This Comment

kakcik,


tidak!!!!!!!!!!!!!!

Ema Blog said...Reply To This Comment

jumaat nak ke penang..bolehlah try mee udang kat sana kan...

Bulan Syurga Firdausi said...Reply To This Comment

nak makan udang je hee

whitecappuccino said...Reply To This Comment

qays nak dpt adik kot?

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

lapa cucur udang pulak la tgahari2 ni...

ummiross said...Reply To This Comment

teringin nak cuba jus sihat tu,mesti sedap kan!

munna said...Reply To This Comment

sedapnya..... pernah minum air sihat tu... tapi takleh telan kat tekak munna

ieda immi said...Reply To This Comment

mak aihhh sedap nyeeee ! ;)

Sally Yatiey said...Reply To This Comment

Sedapnyaaaaa :D

atty's said...Reply To This Comment

kalau balik kg kt pantai BNO..ada mee udang..tp kty selalu order nasi goreng udang.. :)

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

cucur udang tu mmg nampak sedap! Mee udang mak Jah kat kuala sepetang tu saya dah try, yg cawangannya kat KL ni belum sempat gi lagi...

okehhhh...menanti dengan penuh sabar entri maid...wakakakaka

Zura Zue said...Reply To This Comment

alahan pd udanglah...so reject mee udang..kalau x pun ketepikan udang...:D

Nurfaezah Abdullah said...Reply To This Comment

haloo sis sy follower baru #1100 hehehe.

Azian Elias said...Reply To This Comment

adui mek. porut akak ni lapo ni hahh.. tolen air liur je lah..

Nory Zoulkefle said...Reply To This Comment

wow...besar2 udangnyer...hehe

norhidana miswan said...Reply To This Comment

saat2 dlm induction week nih mmg menyeksakan, terliur nengok ko nyer mee udang tu kak... aduh la

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

selalu gak aku ke giant sini tp x perasan plak kewujudan kedai nie :P

MulutPayau said...Reply To This Comment

Kalau bab udang..akak tak boleh join coz akak tak makan udang...huhuhu....
Tapi jus epal hijau ngan batang sadri tu mmng Peberet akak...hari2 minum....

lieyalatif said...Reply To This Comment

aduh..terliur tgk udang tu...tapi tu la kan, org kate mee udang mak jah gak tu sedap...bile aku nak sampai sane nieh weyyyy huhuhuhu

Rinna said...Reply To This Comment

Sedapnyaa tgk jus epal sihat tuh.. :)

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

kuah dia nmpkm cair jek, tul tak mata aku..??

ngape ngidan masak kurma tu, qay nak dpt adik lg kah..?? hehehe

aizamia3 said...Reply To This Comment

udang dah ok.. tang kuah nampak tak berapa kickler..