Friday, February 15, 2013

alahai qays


masa ni dia 6 bulan. puncanya kak icha mengamuk tak dapat ikot baba dia, dengan tak sengaja dia p tolak qays yg tengah dok dalam walker. bila qays dah tertonggeng, kak icha seaakan terkedu dengan perbuatan dia. mesti dalam hati dia dok ckp "alamak... ape aku dah buat ni" sebab pengasuh cakap mmg muka icha tekejut dan cuak giler. dia kalu mengamuk mmg akn melakukan tindakan diluar kawalan. dia penah cakar muka adik aku dengan sikat. bayangkan sakit ke tak... 

badan qays jadi merah² dan timbul biji² merah seakan mcm campak air lepas dia berendam dalam pool kat gold coast. doktor kata qays alah dengan klorin. sampai dalam mulut dan bibir dia pun jadi mengelupas. nmpk sgt qays ikot mami dia yang senang dapat alahan.

 sabtu lepas qays tido ngan mak tok dia. bangun tido mak tok perasan tangan qays merah dan bengkak. mak tok cuak, tak tau serangga ape yang dah geget tangan montok cucu dia.

bila semakin bengkak dan keras, kami terus bawak dia p klinik takut ada biasa. bila doktor cek, dia kata tak memudaratkan. tapi..kalu qays dok diam, tak mau susu atau muntah² cepat² bawak ke klinik balik. nasib baik qays xtif mcm biasa, minum susu mcm selalu dan yang pasti makan tak pernah tak habes. lega...

masa dktr cek tangan qays, doktor cek sekali suhu badan dia, ada naik sikit. sikit je pun... tapi dedi dia bukan boleh dktr cakap anak dia mcm nak demam, terus beli koolfever dan tampal masa qays tido. aduhai la dedi..

balik banting minggu lepas, qays cukup lasak. sonok gamaknya sebab umh wan dia luas. nak walker dok main kejar² ngan dedi dia. dedi pun melayan... tengah tekekek² dua banak tu tiber qays jadi superman depan aku. elok je jatuh pun betul² depan aku. nasib baik tak kena bucu meja. nangis tak payah cakap la... bergema umh wan dia. tgk² pipi lebam. dedi cuak le... hahaha... baru la anak jantan kan qays...

tu la dia anak manja sorang ni.. skang ni semakin lasak, lasak budak laki, tau je la cemana... tapi mami dia tak jugak kurus. hahahaha... eh, kami kat ngumah panggil dia qausar tau. jarang sekali panggil qays. minggu depan dah masuk 8 bulan, ishhh... tak sabar nak tgk dia pandai jalan, mesti kementot je ngupa dia. kahkahkah...



45 dok ngomen:

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

gebu!!!

Fauziah Mohamad said...Reply To This Comment

meh nak gomol budak yang berketaq2(ketul2) tu ha tangan dia

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

alahai kesiannya....huhuhu
geram tgk tgn n kaki qays berketak2 berotot2 sana sini.
nak geget sikit!

Cikgu Ma said...Reply To This Comment

siannya...moga qays sihat gebu ^_^

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

Alolo..gmbr first tu ma mu ada citer kt aku..teruk plak aku tgk lebam dia..huhu

adarnadzmie said...Reply To This Comment

alahai sian qays dpt sakit... meh acik gomol sekali pasti ilang sakit tu... hehe... gerammm tgk tgn montok qays...:)

Cho Zila said...Reply To This Comment

nasib anak yang der kakak.. dulu anak akak yang keduapun sama kena gigit sampai sekarang nampak bekasnya...
takper qays budak hebat memang gitukan.. tapi yang penting tetap comel dan gebusssss .. kalau dekat dah auntie picit2....

sudipVSsenduk said...Reply To This Comment

bila belum pandai berjalan, semua org suruh dia berjalan... bila dah dapat kaki nanti, semua org suruh dia duduk diam pulak.. hihihi percayalah

NM03 said...Reply To This Comment

sudipvssenduk,


mmg betul pun... hehehe...

ummiross said...Reply To This Comment

kesian qays, tangan yang sebelah tu memang ketara bengkaknya, tapi ummi pun geram juga tengok tangan qays yang berketak tuu..tomei!

lizz said...Reply To This Comment

ololo geram tengok qays ni...montelnyer...

AYuNG said...Reply To This Comment

okeh dah ker kak?

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Alalala....gebussnya...cian tangan dia bengkak...cepat sembuh yek.....

Rinna said...Reply To This Comment

Alaa ciannya qausar.. Tapi qausar kuatkan.. lelaki mesti kuat jgn nangis2 tau.. :)

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

nasib baik Qays tak apa2...geram kot orang tengok Qays ni...comel, montel...

fazilzura said...Reply To This Comment

dak montelll.. sdp gomol2 ni

then doc ckp pe tgn dia bengkak tu ?

Amanda Suria said...Reply To This Comment

ciyannya Qays...bertamda dah muka...harap2 dah ok la dia..

Lya Colours said...Reply To This Comment

qays ni kalau saya dpt dia habis kene gomol2. geram !

Dee said...Reply To This Comment

alahai..sian dia..tp kalau kita kawal dia tak aktif..budak2 mmg suka explore..tinggal kita monitor jelah..x tanda sana sini, x macholah kan qays..hihihi...

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Makin montel.

NM03 said...Reply To This Comment

hadoi... mmg patut le kasik surat cinta kat cekgu

Cik Puan Rara said...Reply To This Comment

ala syiannya,cepat sembuh baby.akk,anak akk minum susu apa? tembam sgt,

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Tak lasak, tak macho la... Kan Qays kannnnn... :)

wantie said...Reply To This Comment

alolo siannya qays... lebam sana sini.

tak pe, biar rasa semuanya, lebam, bengkak, biji bagai. baru boleh jadi macho boy. cayalah qays.

tengok tangan dia bengkak tu. apakah serangga itu ye..

Huda said...Reply To This Comment

alahai kak, comelnye dia..bam2 lak tu..sian dia alah klorin gak ek..

wahida said...Reply To This Comment

sian qays...gambar first tu dah sebijik giler muka along weh....

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

geramnyer.... rasa nak picit2 pipi dia.

Kakzakie said...Reply To This Comment

Kakak kalau dapat tengok gambar Qays/Qausar (tak kisahlah nak panggil apa) macam puas gitu. Montel sesangat. Gerammm.

:: Cik Viva :: said...Reply To This Comment

tembamnye diaa...cubit bleh?? :)

Ainim Suju said...Reply To This Comment

alahai la qays...nasib tahan lasak..kalo x mau meraung je keje..
geram tgk pipi dia

Bui Junaidi said...Reply To This Comment

LAMA X SINGGAH SINI..SEMAKIN MEMBESAR QAYS..GERAM TENGOK

KALAU DH PANDAI BERJLN NNT KAN,LAGI LAH BYK LEBAM2..KENA PERHATIKAN SLL..

NM03 said...Reply To This Comment

cik puan rara,

susu dutch lady jek dik... tapi dia byk mkn dan kerap susu + nestum

Anonymous said...Reply To This Comment

Оh my goodness! Aωesоmе article ԁude!
Τhanks, However I am goіng thгough troubleѕ with уour RSЅ.
І don't understand why I cannot join it. Is there anyone else getting identical RSS problems? Anyone who knows the solution will you kindly respond? Thanks!!

Also visit my blog - buying cars With Bad credit

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

dah la gebu, bengkak pulak tu..bertambah gebu! hahaha..

awak tgk perkembangan Qays..kot2 selalu naik ruam di celah pelipat lengan/belakang lutut/sekitar leher...itu Eczema...

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

semoga budak boolat ni sentiasa sihat dan membesar yeee..

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

Geramnya aku tgk si qays nie...

Eye_nee said...Reply To This Comment

semua gambar ni akk suka..tak kira lah demam ker..kepala benjol ker..badan ruam ker...ttp maintain comellllllllllllll.....hatta tangan yg kene gigit serangga tu pun comellll jugakkk....

whitecappuccino said...Reply To This Comment

alahai..sian qays..takpe budak laki kena lasak.

Anonymous said...Reply To This Comment

What a stuff of un-ambiguity and preserveness of valuable knowledge concerning unpredicted feelings.



Check out my webpage ... buy a car with bad credit
Also see my site - buying a car with bad credit,buy a car with bad credit,how to buy a car with bad credit,buying a car,buy a car,how to buy a car

Anonymous said...Reply To This Comment

Hi there! I'm at work surfing around your blog from my new iphone! Just wanted to say I love reading your blog and look forward to all your posts! Carry on the great work!

Here is my weblog :: click here

Fieda Zan said...Reply To This Comment

salam perkenalan.. jemput ke blog saya yer.. dan jangan lupa follow saya yer..

NM03 said...Reply To This Comment

daddyz,

setakat ni takde doktor...

N i e Z a said...Reply To This Comment

alahai..cian nye qays...

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

geramnyer tegk ! hehehe

Ena's Palace said...Reply To This Comment

kesiannye...lebam kepala dia...mesti nagis sebab sakit kan...