Monday, January 14, 2013

hidup biar sedap # 2

mood nak stori mori ke laut. jadiknya moh layan perkara yang sedap² dalam idop aku. hahaha

tako tao kat tesco kepong. festaim mkn terus jatuh cinta

 bawang goreng ranggup yang boleh jadik kerepek tatkala kebosanan melanda. korang pernah ratah bawang goreng? aku ngan geng² aku boleh... inilah kudapan semasa di gym. hahaha

 last lepak kat black canyon bersama kawan², aku ada try fettuccini with chicken green curry. tapi takleh nak abes sbb kuah dia bila mkn byk rasa lain mcm. nasib baik share ngan kekawan

 lepak KR bersama suami tercenta.

 last kami ke KR masa bukak posa tahun lepas. ni set baru ke tetiber ada spaghetti

 set wajib en suami

ikn masak lemak cili api dan tempoyak pucuk kayu feveret aku kalu ke kedai mkn raso omak den

 ni plak hidangan wajib en. suami kalu ke raso omak den. nak tahu raso omak den di mano? nnt aku citer okeh

cekodok doyan air tangan mak tersayang. goreng seround, angkat letak dalam pinggan, habes.. round ke 2 letak dalam pinggan habes... mmg tak boleh tunggu mak goreng sampai habes sbb anak² mmg kuat melantak. hahaha

 pekena lontong kat IJN. naper ke IJN? nnt aku stori jugak eh

 sandwich teloq dan puff sardin kat IJN jugak

 roti bakar cicah teloq separuh masak pilihan wajib en. suami. qays pun dah pandai mkn teloq separuh masak. daddyZ, boleh ker qays yg nak masuk 7 bln mkn teloq separuh masak ek? sila komen...

 pekena megi pepagi hari di opis adalah oooooooosem!

 ke k4 wangsa maju wajib singgah food court utk menikmati sizzling yee mee yg oh sedapnyer!

 en. suami suker benau ngan cucur udang dan goreng pisang panas tepi jalan area ngumah kami

ari tu kan en. suami nak mkn sup kambing kat pelita, tapi dah habes, so kami repeat pelita lagik dan mendapat jugak la sup kambing yang diidamkan. ah... pelita tu tiap minggu pegi kot. hahaha

nasi kerabu bersama daging bakar kesukaan en. suami kalu ke pasar mlm. yang ni kami beli kat pasar mlm taman melati hari jumaat. dah lama tak beli kat pasar mlm ni. dah skang makin sikit plak nasiknya... lagi better kat pasar mlm hari selasa. 

aku beli laksam ni tempat yang sama ngan nasi kerabu tadi. mula² mkn ok... lelama jadik muak sebab kuah dia manis. sedap lagi laksam kat psr mlm hari selasa. hahaha.... mmg psr mlm selasa la pilihan kalbu! aku kalu mkn laksam mmg tak reti nak letak ulam yang mcm² tu. kosong mcm ni pun dah cukup.

kat opis aku skang ni ada babu roti. rasanya skang ni hari² wajib beli pizza dan cheese stik. suami aku kalu blk keje amek aku, mesti selak handbag aku carik roti ni. mggu lepas babu roti coti, hari ni pun stok pizza stik takde. esk ye sayang...eh... korang nak tau ke saper babu roti tu? sape lagik kalu bukan dia ni.... tokei roti dah skang ni uolss.. dah boleh sponser aku p krabi la nnt. hahaha.... larik!!!!!!!!!!!!!!

 ayam uncle bob yg femes amos skang ni mmg kesukaan aku. syok mkn panas². kalu boleh habeskan semasa tawaf pasar mlm... kalu dah sampai umh terus jadik tak sedap

 pekena roti nan tiap ujung minggu dah jadi mcm wajib plak dalam idop aku

mkn roti nan harus lah bersama ayam tandoori skalik kan. perah limau, cicah sambal ijau yg ape nama entah. pastu cicah lagik ngan kari ikan. huhhhhhh.... terpejam mata! hihihi








tak sabar nak grab free seats AA..nak terbang bersama qays qausar shah.

44 dok ngomen:

mama tisya said...Reply To This Comment

lprrrr tgk smua gmbr makanan..yum222

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

hoiiii....terliur habis dah ni!!!sape nak jawabbbbbb????

Hana Soffelia said...Reply To This Comment

Ya allah, tersangat nikmat dunia hokei!

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Kijam kijam kijammmmmm...

lapo perut ni tawwww...

;-)

elise eijal said...Reply To This Comment

sedapnya semua tuh! tapi seriously ratah bawang goreng? ai kennot go with fried shallots...kalau order kat restoren pun sesiap pesan, tayah buh bawang goreng...tihihihihihi

Kakzakie said...Reply To This Comment

Wow!! Banyaknya makanan buat kakak tak kelip mata...

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

Menggodanya, mcm dah sampai anak tekak ni :p

Rai Ourkizuna said...Reply To This Comment

aik..kenapa tako tao tu toppingnya pelik..diorang ubah sbb nak jimat la tu..sayangnya..bayar makin mahal, tapi compromise kan rasa.. dah tak ori la..

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

Owh..kejamnya kamu.

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Aduh mak! Seme makanan fav. Aduhai!!! Kejam kamu ya? Huuuuu~

Nens Collection said...Reply To This Comment

waduhh..tergodanyaaa..x menahan diet i..huhu

Eye_nee said...Reply To This Comment

ko memang kannnnnnn.....bila masanya ko stat menjadi tersgt kejamnya ni beb..laparrrrrrrrrrr.....

mamawaiz said...Reply To This Comment

bersusun gmbr makanan..fuh. lap air liur laju2

iduraz said...Reply To This Comment

mak aihhh...rugi sape tk suka makan kan kan kan..eh, kita tau rest selero omak den ngan nasi kerabusedap tu kat sapa..kita kan sejiran..muahahaha

ieda said...Reply To This Comment

subhanallahhh ..

astarqfirullahhhhhhh ...

larikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

kecur2 dah nieeeeeeeeeeeee !!!!

eLLy said...Reply To This Comment

betul la nok.. kunyah bawang goreng pun layan gak kan

norhidana miswan said...Reply To This Comment

perkh sume sedap2 belaka, lapo terus perut aku dh la lum lunch lg nih... tp kan tako tao tuh mmg feveret aku lah kak... terbaik sgt

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

lapa...lapa...lapa... nk makan hihi...

ummiross said...Reply To This Comment

MasyaAllah, memang sah semuanya sodap2, terliur ni.

Mia Kassim said...Reply To This Comment

paling terliur tengo ikan masak lemak cili padi dengan tempoyak pucuk ubi tu...perghhhh

ieja amieja said...Reply To This Comment

kejam u ni weiii..terliur tgk sume mknan tuh..x pe nnt ptg nak g tesco jg..nak jenjalan cr mkn sekali lah..hehe
adk akk pun seyes suka meratah bawang grg mcm kopok je,,akk x lalu weh..huhu

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

semua sedap2 belaka, jenuh nak pilih ni he..he..

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

Ya Allah...semuanya gmbr mknan.... terliur d buatnya... uhuhuhu

bujal X said...Reply To This Comment

pasar malam pun sekarang ada jual tako tao~tapi isi dia secoet~~

Dee said...Reply To This Comment

ni camana nak suruh org gi gym ni..ni sebenarnya nak suruh org melantak..hehehe..

setau dee baby bwh umur 1 tahun xleh mkn telur separuh masak..tp biar yg arif jelah yg jawab..hehehe..

Amanda Suria said...Reply To This Comment

ya allah terus naik berat badan tgok makanan ni semua...yummy.....

whitecappuccino said...Reply To This Comment

dah la akak ni tgh lapar..huhu

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

semua menu2 sedap2 tu.. buat lapar je

eKa said...Reply To This Comment

hahha.. bawang goreng as kudapan.. phew.. saya ni kalu org letak ats bihun goreng pun saya letak tepi...cannot go... :)


tp yg lain sume menyelerakan specially yg kenny rogers tu.adeh terliur pulak

BlueiceButterfly said...Reply To This Comment

sedapnya..tetiba lapar terus baca entry nie :)

norh said...Reply To This Comment

kena dengan tajuk..he he

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

adoiaiia..sonok klu aky dok ngn mu nih..make je kejo..haha

Mimie said...Reply To This Comment

nih yg buat nk masak megi jap lg pasni

Golden Rose said...Reply To This Comment

alahai...dah tgk gambar foods ni trus lapar balik

Cho Zila said...Reply To This Comment

godaan di pagi hari.. isyh semuanya kegemaran akak juga.. memang terus lapo padahal lambat lagi rehatni...

Cik Yatt said...Reply To This Comment

kak...sedapnyeeeeeeeeeeeeeeee

wahida said...Reply To This Comment

aik, roti mak jemah pun masuk?

bunga_rose said...Reply To This Comment

aduuuu.. dah la tak lunch tadi.. sedapnyeee.. aduuuui

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

tgk mkanan2 kat atas terus perut jadi kenyang..mmg terbaik lah..hihihi

~ yus ~ said...Reply To This Comment

mak aii!! Semua makanan sedap2 belaka. N akak pun suka ratah bawang goreng rangup niezza, husband akak selalu kata, pelik je ratah bawang goreng, rupanya akak ada geng ya...hihi.

wantie said...Reply To This Comment

ah..sedap. ah sedap.. memang sedap..
leleh leleh air liur ni ha

:: Riri-Fatieha ::~ said...Reply To This Comment

kak, tako tao kat tesco kepong tu area mana eh?

~Cik Viva~ said...Reply To This Comment

sumenya sedap... pilihan saya..takotao,ayam gunting,nasik kerabu & laksam...

QasehnyaRania said...Reply To This Comment

sodap2 belako :D

paling suka laksam, nasik kerabu, tandoori n yee mee :D

laksam selalu buat sendirik je..
asi kerabu ada satu kedai dekat area AU3 sedap.. oghe klate buat..

pasar malam kejap ok kejap tak ok..huhu