Friday, December 21, 2012

hidup mmg sedap!


 pau mini, dapat masa exhibition intrade kat opis mami. dah nama pun pau mini, dua kali ngap ... habes :)

 kambing golek masa kenduri aqiqah dan cukur jambul anak buah mami, muhammad rayqal aryan shah. ini pusingan ke 3 okeh. mami ok je... nasib baik tak pitam. hehehe

 breakfast merangkap lunch sebab anak wat perangai masa dia tak sihat baru² ni. 

balut ketam frozen ngan kulit popia goreng sendiri. ralit susun barang dalam peti ais, sampai meletop isi ketam tu, tesembur keluar melompat ke lantai. haishh... nasib baik tak kena muka mak jemah tau. mak jemah mengelak sampai masukkan muka dalam peti ais. dedilah penyelamat keadaan. kelakar!

 mee bandung kat food court tesco terbaik! dah repeat 3 kali. 

 dengan sepantas kilat mami cuba siapkan nasi goreng kunyit pedas berapi kaw kaw bersama ikan masin gelama dan ayam goreng sebelum mulanya bola mesia vs thailand. 

 breakfast in bed b4 p kenduri kawen kazen dedi. takde dulang takde kopi atau oreng segar. haus??? tak reti² bangun dari katil p minum kat dapor. hahaha

mkn yee mee kuah takde cili api tak mantop la kan. pastu ceri beri pepagi hari. hahaha

 roti bakar kapit kaya makanan sampingan sebelum tggu lunch. eh, tak selalu tau... jarang² pak kata p.ramlee

 ketam gulai nenas, air tangan ibunda. pas mkn gatal idong

ikan bilis goreng garing yg hari² ada di rumah ibunda. kesukaan anak menantu dan cucu. eh, ayahanda sama.

 kak jah kalu buat ikan bilis goreng garing mmg tak lupa tapau utk mami sekali. mami suker kapit ngan roti atau ratah begitu saje. boleh terpejam mata semasa menikmatinya. hehehe....tengkiu kak jah! lain kali buat, ingat mami lagi tau...

ada orang baru balik dari penang. kalu takde buahmulot, mmg mak sentap! hahaha... tengkiu nor sbb ingat pak ali ingat aku. eh.... hahahahaha






lapar lokan bakar la pulak! jah, jom repeat sabah! 

44 dok ngomen:

zoora qushairi said...Reply To This Comment

ya allah mami...nikmatnye semua2 makanan ni............

Aisy Nasiha said...Reply To This Comment

sedapnya makan semua tu...tak tahan 1 je, jeruk..saya mmg mudah batuk klau makan jeruk..

cantiknya nama ank buah...

Fiza Rahman said...Reply To This Comment

KO memang kejam tau nok. Buat org terliur. Nasib tak ngandung ☺☺

Anum said...Reply To This Comment

semuanya sedap

N i e Z a said...Reply To This Comment

tersangat2 sedap sume mknan ni...ketam gulai nenas tu mmg sgt2 mengiurkan..heheheh..

lieyalatif said...Reply To This Comment

HOOIII KEJAM KOO!! meleleh2 aku scroll entry ko ni tau tak...lepas satu menu ke satu menu semua buat aku ngences hohohoho....

popia ketam tu ko kalo goreng kena jaga depan kuali ko...jgn tgl...balik2 pastu cepat2 angkat...aku penah kene koooo..seb baik tak kenen muke...kalo tak meraung mak tgk muke berparut2 hahhahahah

atty's said...Reply To This Comment

fuh, tergugat iman kty..semua nya sedap2 belako..

Sharifah Nadzarah said...Reply To This Comment

hadohaiii...sodap2 bolako....
teringin nak rasa ikan bilis kakjah tu...

shida said...Reply To This Comment

aduii.. entry kejam pagi2 mcm ni... membuak2 je rasa perut ni..

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

mak aiii mengodanya makanan ni..lapar !

Lynn Hamzah said...Reply To This Comment

sabar jer la...semuanya gambar makanan...huhuhuhu...kelaparan mak yong lynn...

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

banyaknye menu.. rambang mata semua sedap belaka..

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

Haihla kenapa makanan kat atas nampak sedapp sangat..tetiba terliur..hikhikhik..

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Weh... pehal lepas geram tayang gambo makanan semua ni??? :)

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

Ya Allah Ya Allah terliur la nok!!!!!!!!!!!

Ratu Hatiku said...Reply To This Comment

Wah.....sedap2 semuanya... lapar terus perut nie :P

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

mang besh lah!
sedap!
done klik genting resort!

Rinna said...Reply To This Comment

Amboi makanan semuanyaa sedap2 belaka..

ummiross said...Reply To This Comment

hehhe..memang betul2 sedap, memukau selera dari A to Z..
yum...yum!!,sambil bayangkan bilis goreng.

Ena's Palace said...Reply To This Comment

sedappppp nye sumer tuh..
nape la sumer blog tunjuk makanan je arini....terliur tau!...

Wak Gelas™ said...Reply To This Comment

wak tengok pon sedapp tuu.. ehHHe

Daddy Ziyyad said...Reply To This Comment

Hmmm..dapat idea baru ni..ketam frozen balut kulit popia! wakakakaka, masukkan muka dlm esbok....

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

mmg meleleh tgk menu2 ni NM...
jeruk asam syoknya dpt makan......

ieda said...Reply To This Comment

ya allah dikk
ko memang kijamm lahhhhhhhhhhhhhhh

duk merana aku scroool sampai kebawah ! ... huwaaaaaaaaaaaaaaaaa

SURIA AMANDA said...Reply To This Comment

menangis aku meratap hiba tgok lauk2 ni mami oiiiiii....ko memang kejam mamiiiii....lapar ni..lambat kul 1...

Chekgu Azrine said...Reply To This Comment

gilerlah ko na..sedap tu semua..ai is bengang tgok sbb ada lg yg xdpt nk mkn..huhu..100 hari..cptla dtg!!

Aida Awie said...Reply To This Comment

arkhhhhhhhh!
terliuq. abes dah meleleh kat tudung

norhidana miswan said...Reply To This Comment

perkh perkhhhh nsb lah kt opis aku ada bt pot luck mkn mcm2 kak, klau tak ngences aku... tp sume makanan mmg mabeles2...

aku bt popia crab stik tak meletup pun kak... melampo ko

Kakzakie said...Reply To This Comment

Ya Allah!! punyalah banyak makanan. Teringin resepi agak-agak sendiri. Sementera ini telan air liur ajelah.

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Meleleh air liur tengo sume makanan tu.....:P

Chik Att said...Reply To This Comment

haha makan jangan tak makan...

wahida said...Reply To This Comment

jah, kenapa mkn ketam gulai nenas gatal hidung?

whitecappuccino said...Reply To This Comment

dah abis dh list? hahahs..buat org teliur je lah!

wantie said...Reply To This Comment

uih.. kat penang ni famous tau jeruk pak ali. Tapi kan..setiap kali tengok gambar pak ali tu kita teringat kat alahyarham ustaz Asri. ( kumpulan Rabani). tersentuh kita tau.

Aduhai.. makanan kat atas tu semua best . di tambah ngan lepas makan ketam garu hidung. hahaha..

NM02 said...Reply To This Comment

jah, aku sebenarnya elegik ketam. hehehe

abah khalisha said...Reply To This Comment

Kenapa!!!Kenapa@!!!!!!Kenapa!!!!!Kenapa ptg-ptg mcm ni tunjuk makanan yg lazat ni..ahhhhhhhhh..tidak

Dee said...Reply To This Comment

aku pun kalau makan xde cili api mmg tak sedaplah...tp part kau kena sorok muka dlm peti ais tu mmg kelakar..kakahkah...

Ibu Lala said...Reply To This Comment

Sumenye sedap sedap belaka

mamawaiz said...Reply To This Comment

ketam mmg sedap..tapi lepas makan memang menenyeh hidung je lah!
bisa sgt..makan udang n sotong x jadi gitu pon.

Nens Collection said...Reply To This Comment

syokkkknyerrr..mmg sedap lah!

Riedaffya ibrahim said...Reply To This Comment

sedapnye..hujan begini menjamu mata dgn pic makanan..

ct kektus said...Reply To This Comment

huuaaa ! kenapa semua makanan ni. terliur sudah.

nik ros said...Reply To This Comment

semua makanan sedap2 ni. dah la tak sarapan lagi ni..hehe

QasehnyaRania said...Reply To This Comment

semuanya nikmat tau..
deakt jeruk tu ;)