Tuesday, November 6, 2012

orang baru

tahniah diucapkan kepada adik bongsu aku, shaheedayu dan pasangannya razeef yang baru 10 hari menimang cahaya mata sulung mereka pada hari raya haji jam 5.46ptg. dengan ini memperkenalkan.....


rayqal aryan shah bin mohamed razeef
2.96kg

bagi cucu lelaki, ayah dah pesan harus dan wajib letak nama shah di belakang nama yg kami pilih sendiri. macam qays lah... qays qausar SHAH. ayah kata baru la ikut keturunan. adik badek aku pun semua sha.. ok tok ayah, kami menurut perintah, kalu tidak tak dapat harta pusaka nnt.. hahaha... ampon tok ayah! :)

masa adik bongsu aku kawen, aku tgh ngandung 3 bulan. masa tu mood nak hapdet blog mmg jauh ke laut cina selatan, so hari ni baru nak tayang gambar dia kawen. hehehe... ni masa lepas nikah, aku suker baju ayu, syantek giler design dia. jenuh aku cari dlm pesbuk ayu gambar penuh baju ni, takde plak. nak tunggu dia send mmg tak le, bz ngan anak kecik yg tgh dok pantang di umh mak aku...

ni masa sanding. baju ni pun aku suker. adoi... teringat plak zaman naik pelamin dulu. tema aku merah putih. owh... bestnyer naik pelamin. rasa mcm retis glakmer kan... hehehe... ada masa nnt aku nak masukkan gambar aku kawen la. maklum, zaman aku pakai kodak, kalu nak tgk kena la bukak album klasik aku tu dan scan gitu...

adik aku yg dok depan ngan pasangan dia tu masa ni lom kawen lagi. dorg baru kawen bulan 6 lepas, aku ada masuk n3 pasal depa. masa depa kawen, aku dah betul² sarat. depa kawen 1 jun, aku banak 20 jun. masa tu aku jalan pun dah mcm panda bear. hahaha... depa bua badek ni keje satu tempat. masa intebiu sama²... tp adik aku yg kawen ni masuk lu sbb management igt dia kakak, so bagi kakak masuk dulu la kononnya.. hehehe... nmpk sangat kau tua ayu... buwekk!!!! muahahaha....

ini keluarga belah razeef. boliwud kau... tgk abang sulung dia belah kanan, adik ke 3 dia dok depan, adik bongsu dia belah kiri. kuch² hota hai la kekdahnye... mak depa sebelah pengantin laki tu la.. depa anak branak mmg best giler... paling aku suker nyakat adik bongsu razeef si adik. aku panggil dia salman khan. dia adalah trainer gym. ade ke dia nak angkat aku.. haishhh... aci giler kau dik! badan gagah tapi mkn mak suap, hahahaha... anak mak ni kalu korang nak tau. hehehe... mampos aku kalu dia tau aku ngata dia kat sini. lagi satu, depa ni semua bulu mata lentik, si rayqal pun sama. geram aku tgk... nampak manja gitu. auchh!



dah, sekian berita utk hari ini. huh, dapat gak aku habeskan citer ni setelah banyak kali aku save dalam draft.

27 dok ngomen:

Nieyl said...Reply To This Comment

Tahniah... :)

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

TAHNIAH To ADIK BONGSU.. :)

Anum said...Reply To This Comment

Tahniah

SURIA AMANDA said...Reply To This Comment

tahniah..confirm baby besar ghuper bollywood..

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

suka bau2 baby ni!

Bicara Kak Noor said...Reply To This Comment

tahniah jugak dari kak noor utk adik bungsu tu ya..

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Tema kelabu macam majlis kahwin anak kakcik. :)

Selamat datang SHAH. :)

Sharifah Nadzarah said...Reply To This Comment

tahniah...senang la wat besday..pakej ngan raye haji..hehehe...apepun comey baby tu...QQS pun comey jugakkkkkk

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Tahniah..... =D

zulhilmi tempoyak said...Reply To This Comment

tahniah..selamat hadir ke dunia.. :)

wantie said...Reply To This Comment

Tahniah.. hai.. geramnya bau baby.

wangi tau bau baby yang lepas lahir.sebab tu la asal anak besar sikit nak banak je kekdahnya.

Ibu Lala said...Reply To This Comment

jeles tengok orang ada bb...bb akak sume dah besar dan sekolah. tinggal yg no 3 tu baru 3 thn.

mamawaiz said...Reply To This Comment

comeinya...ala-ala mix lah yer

Teratak Hami said...Reply To This Comment

Tahniah to adik bongsu.

Kim salam kat trainer gym tu. Masa bdn Niza macam panda bear ke dia nak angkat tu?

Chik Att said...Reply To This Comment

Qays .... dpt kawan..... bleh masuk sekolah sekali.....

wahida said...Reply To This Comment

welcome on board rayqal!!

comelnya awak!!

Sharifah Nadzarah said...Reply To This Comment

niza lupa nak taip..btullah mcm salman khan trainer gym tu..hehehe

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

nok..aku suka ko punyer header!!

NM02 said...Reply To This Comment

haah chik att, nnt mereka sekolah sekali, sunat sekali, kawen sekali... eh... hehehe

Cho Zila said...Reply To This Comment

bertambah lagi cucu yerk.. tahniah meriah rumah kalau hari raya nanti..
memang cantikler baju kawen dia esp yang kawentu...

Nur Ezqy said...Reply To This Comment

blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com
HANYA RM1/pcs strip ujian kehamilan(pregnancy) dan ovulasi (kesuburan)
Syarat pembelian:
min 10pcs
Juga menerima pembelian pukal (100pcs keatas + potongan diskaun)
Boleh campur pregnancy + ovulation
kos penghantaran mula dari RM 3.50 ~ ke atas (ikut berat barang)
Kami akan cuba yang terbaik untuk meminimumkan kos penghantaran anda :)
sms:0122429082 (puan nor)
email: lovidoobidoo@gmail.com

lieyalatif said...Reply To This Comment

TAHNIAH! TAHNIAH!...comel gile baby ....eiii rindu la plak ngan newborn baby....dari gambar nampak mcm ade kuning tu niezza...hope cepat la ilang kuningnye yeak....

qays ade geng laa main bola...yipiiiii!!

qemaishak said...Reply To This Comment

Tahniah..konfom besar ni hensem ala2 nustan gak ni:)

ct rahani said...Reply To This Comment

tahniah utk adik akak.. comel baby.. nama pun comel gak.. :)

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

tahniah...beshnye dpt baby...

Yati Omar said...Reply To This Comment

salam kenal. blogwalking sini.

tahniah...comel baby. hidung mancung :-)

jemput singgah blog saya :-)

Nens Collection said...Reply To This Comment

tahniah!..comelnyer..;)