Wednesday, November 7, 2012

sate kajang haji samuri


aku tak pasti bila last aku mkn sate kajang HS ni. keluarga aku lebih suker pada sate sri melaka yg ada kat melawati tu. smlm balik dari keje, kami singgah platinum walk, hubby nak amek cop yg dia tempah mggu lepas, lalu plak depan res sate kajang ni. dah tu dia cakap teringin lak nak rasa sate kajang, masih sedap lagi ke idak. ok kita try, nnt kalu sedap, lain kali kite belanja  family mkn kat sini plak.


 sepinggan nasi impit dan timun, RM1.50

 yang buat sedap utk kuah dia bila dah campo ngan sambal kacang ni. baru rasa nikmat. kalu tak campo, kosong... mkn takde nikmat gitu. tapi kuah kacang tu, byk nau minyak

 sate dia, mmm... puas hati. isi mantop! daging dia pun lembut

tak sempat nak snap menu harga terkini. yg aku igt...

ayam : 70sen
daging 70sen
hati : 70sen
perut : 80sen
kambing : 1.40

kesimpulan : boleh datang lagi. memandangkan dah dua cawangan bukak kat area umh aku, satu kat platinum walk, satu lagi kat melati utama, so lepas ni nak bawak family rasa kat melati utama plak. sate yang kami order smlm 20 cucuk. aku mkn 8 cucuk, hubby mkn 12 cucuk. sampai umh, tersandar mcm panda bear tertelan anak gajah. muahahaha....





ahad ni nak terjah cendol bakar drive thru yg pemes tu. sape nak ikot kenyit mate! >_<

36 dok ngomen:

Anum said...Reply To This Comment

nyum2
lama x makan

Nieyl said...Reply To This Comment

kat area bangi pun ade yang sedap2...hihihi~

ejaMaria said...Reply To This Comment

>_<

itutttt...

alien said...Reply To This Comment

try carik satay padang pulak!

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Kakcik lebih suka sate di Satay Station. :)

Lya Colours said...Reply To This Comment

susah nak dapat makan sate kajang. kat melaka takde huhu

Nens Collection said...Reply To This Comment

kenapa perut mahal..sedapp sgt ke perut..sy x suka..ekeke

atty's said...Reply To This Comment

kty duk kajang..tp lama dah tak makan satay samuri..
kat bangi kajang ni dah ada banyak choice satay..antaranya satay UK,satay willy,satay anugerah

lieyalatif said...Reply To This Comment

aku kureng sikit sate samuri ni niezza....sebab dah pekena sate willy ngan sate uk yg super duper lazat tu hhaahahahaha.....

wey nak ikut! nak ikut! (sambil singkap kain belari2 mengejar ko haahahaahah)

norhidana said...Reply To This Comment

sejak kenal satay station tak penah lg mkn sate kajang... tp baru2 ni gi beli satay station, harga secucuk ayam rm1.20 daging rm1.30 gile mahal... pasni nk try balik lah sate kajang tuh... huuhui

dh knyit mata nih, nampak tak?

NM02 said...Reply To This Comment

dana,

ha???? giler mahal noks!

NM02 said...Reply To This Comment

lieya,

pemes lak sate uk ngan willy. harus carik satu hari nnt

Zura said...Reply To This Comment

kuah sambal tue yg buat sedap tue...daging dia pun lembut...

*insyaallah ptg nie nk g makan sate..nti baca entry sate kite plak tau...hehe..

ct rahani said...Reply To This Comment

terus rasa lapo tgk gambo sate nih kak.. huhu..

Dee said...Reply To This Comment

beb..bila2 balik keje..jomlah dating kat platinum walk..aku selalu gi situ..nampak dah sate kajang ni..tp tak penah try lagi..kat kajang penahlah..biasa2 je aku rasa..hehehe..

azam said...Reply To This Comment

Hari tu ada beli... Kureng dah la

azam said...Reply To This Comment

Hari tu buat mkn beli 1000 cucuk... Kecewa je
Kureng gile

mamawaiz said...Reply To This Comment

kalau balik kg, wajib singgah mkn sate kajang ni.

cendol bakar tu pon kena try klau balik sabak bernam nnti:)

SURIA AMANDA said...Reply To This Comment

SA suka makan sate SUbang kat Kuang

wahida said...Reply To This Comment

aku paling tak suka sate samuri ni lah...aku dah pernah buat n3 pasal sate dia ni...mmg hampeh...

aku tak tau tang mana yg org kata sedap sgt tu...aku tak rasa perapan sate dia tu...kuah pun rasa kosong je...kalau tak letak sambal, mmg hampeh giler la...

kecewa dan tak mungkin pergi lagi...

aku lagi prefer sate tepi jalan je nok...seribu kali lagi sedap...haha...murah pun murah...

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

tak suka sangat Sate HS ni..sbb kat hentian Awan Besar tu, ade certain sate dh sejuk n tak garing sangat...Suka lagi sate pakcik kyuh naik basikal lalu depan rumah..hurmm nyummy..heheee

Bicara Kak Noor said...Reply To This Comment

nampak macma sedpa je tapi tk sedap ke saayang ekk..buat sendiri lah dik heee

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Sy dah ignore satay samuri ni. Skg ni, tgh gile dgn satay station. Yummeh!

wantie said...Reply To This Comment

tak minat sangat satay samuri sebab satay tu bersaiz besar. lebih suka satay yang kecik molek yang di jual di pekan hari kampungku.

hahaha... cendol bakar. teringat pulak perbualan lucu kami suami isteri tentang cendol bakar ni.

NM02 said...Reply To This Comment

wahida,

tu la noks, aku pun dgr ramia kata tak sedap. tapi smlm aku mkn mcm ok plak. tak tau le kot2 depa dah hapdet rasa sate tu sbb ramai kastemer larik kot ek

Mila Ahmad said...Reply To This Comment

sate kajang memg sedap
mila pernah sekali makan kat platinum walk tu, walau mahal tapi berbaloilah sate tu.

Mia Kassim said...Reply To This Comment

Terliur nengo....sedapnya....

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

paling dekat dgn umah tmn melati.....
ikut nasib, ramai kena tungguuu....

fiza said...Reply To This Comment

Sate HS bagi tekaku dah tak berapa sedap sgt. Cer try sate UK kat bangi nih. Sup urat ketin pon sedap ☺☺

noorbaybie said...Reply To This Comment

eh jah ko jgn nk cendol bakar sgt eh... janji kite mcm mane???????? ada yg terbakar ni kang!!

NM02 said...Reply To This Comment

ala bbnoor, jgn le marah. nnt kita bincang sambil layan chatime eh... sabar eh... esok okeh kita bincang. hehehe

p tesco tu bawak kete elok2 ye. lep u bebeh

Nizam.Ariff said...Reply To This Comment

dah lama aku tak pekena satay nih...

Cho Zila said...Reply To This Comment

sate melakatu sedap gak yerk... tuler sate kajang samurini memang dah lama gak tak makan.. dua tiga kali terkena tak sedap terus insaf..tapi tuler kena gak rasa balik kan mana tau masatu jerkan...

UNIT BESTARI & ICT said...Reply To This Comment

Lama tak makan sate kajang HS ni. Cuti nanti... kalooo sampai kot sana... mau nak terjah laahhh ...

Chik Att

Lynn Hamzah said...Reply To This Comment

dah lama x makan sate kajang...sedapnya...

ieda said...Reply To This Comment

aduhh teringat abang ipar akak bawak balik ke pekan .. kbtln dia ke satay kajang nie ..
sedappp ;)