Thursday, November 22, 2012

black canyon again!


haku dah rasa ketageh ngan menu kat bc ni. kalu dah tak tau nak melantak kat maner bila operasi jalan² cari makan, haku dan kawan² akan terjah bc biarlah beribu kali lemon pun. sehinggakan haku dah letak bc sebagai labels dalam blog picisan haku ni. so cekidaut ape yang kami melantak beberapa minggu lepas.

aku order lime frost, RM7.50
sekali sedut terbuntang biji mata. piuwwwww menyegarkan!

kak jah order iced chocolate, RM 7.95
sedap gilerrrrrr

 korang kalu ke bc wajib coba bc coffee iced ni. terangkat beb!

kawan haku si khodi order bunjut ni. nama dia golden purse, RM15.90
hohoho..... rasa dia..... nikmat weh! isi dalam bunjut tu padat, puas makan.

haku order tomyam seafood, noor order tomyam ayam. rasa dia sama je cuma isi dalam je la yang lain
aku punyer siap ada ikan lagi hokey. mana nak cari tomyam ada isi ikan. hahaha... yang ini pun korang patot coba sbb tomyam dia mmg terangkat habes.
tomyam seafood, RM15.90
tomyam hayam, RM10.90

 kak jah order kepak hayam, RM10.90
pergghhhh.... korang try le kepak hayam kat bc ni. lagi sedap pada hayam madu pasar malam kot
ah, aku ni semuanya sedap... dasar kuat makan

 yang ini nama dia deep fried chicken mixed with lemongrass and spices. RM10.90
amacam... cantek tak susun atur bahan² sampingan yang ada dalam pinggan tu. menarik kan

 inilah 3 orang kawan sengal haku yang ada pada hari tu. lagi 3 orang tak join sekali. kami ber4 kalu bergabung bersatu, kompem jadi weng. kami mmg giler tapi kami tak kacau horang. hahahaha

pastu kami singgah butik kaklong yang ada dalam JJAU. lama dah haku usha dan bekenan ngan jubah yang ada kat situ. akhirnya haku dan kak jah rembat gak selai. punyer la kecoh kami masa tu sampai kaklong kata dapat seploh orang kastemer mcm korang bankrup aku. hahaha... nak wat camner, selagi haku tak dapat harga murah, aku akan sedaya upaya merayu kat kaklong soh kasi habes murah. dan mmg kami dapat murah giler!. diulang, murah giler. dah la murah, dapat free selendang lagik. tengkiu la kaklong. lep yu muah muah!!! kompem lepas ni kami singgah lagi hokey.

45 dok ngomen:

Anum said...Reply To This Comment

wah bestnya sis

mamawaiz said...Reply To This Comment

siap dpt selendang free lagikk? bestnya..murah rezeki kak long tu

Nens Collection said...Reply To This Comment

bestnyer makan2 ngn member camtu..makin berselera jadinyer..hehehe

syokknyer dpt harga murah giler..dh la murah dpt free lg..haishhh jeles2!

Dee said...Reply To This Comment

JJAU tu kat mana lak? BC aku dah cuba..sedap2..entry je tak up2 lagi..hahaha..

NM02 said...Reply To This Comment

kakdee,

JJ setiawangsa la kak. hehehe

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Tak pasal2 kakcik turut mengunyah melihat gambo2 makanan tu. :)

e k i n ♥ y u s r i said...Reply To This Comment

sedapnyeee

Lya Colours said...Reply To This Comment

lapaq. huhu

cho zila said...Reply To This Comment

sedap bebenoler makanantu semua..
kalau nak shopping kena ikut nieza mesti dapat mudah... baguih tau. akakni kalau shopping malas menawar...

faraherda.razalan said...Reply To This Comment

Awak! Tak pantang ais ke? Hehehehe....seloroh je! Wow! Sdp2 gak makanan sane ye?

NM02 said...Reply To This Comment

farah,

woooo.... bab ais mmg tak boleh nak pantang dik... hahahaha

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

nak hat bunjut tu.. boleh? sian makyong ni tengok.. hahahaha

Nieda said...Reply To This Comment

bestnya dpt makan2 dan dpat shopping lagi

Hanis Azla said...Reply To This Comment

terus rasa macam nak pi lunch kat bc th ni.. he..he... klu pasal makan selalu rasa mcm tak sempat2 akak ni ha..ha..

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

Wahh jalan-jalan sambil shopping2 lagi..BEST..dan makanan kat atas adalah sangat menyelerakan..heheee..

Amanda Suria said...Reply To This Comment

best keja cam korang...hahahah..siap leh shopping2 tu..

fiza said...Reply To This Comment

Arghhhh...lapar.

Hana Soffelia said...Reply To This Comment

BC always be favourite. terutama tang coffe ice tu, pergh! tomyam dia, double pergh! tak pernah jemu. ^_^

cheqna said...Reply To This Comment

terliur
sekian harap maklum

NM02 said...Reply To This Comment

AMANDA,

rehat ari jumaat kan lama... masa tu le kami pegi. hehehe

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

oiii..aku dh lame tak jejak situuu!!nak kene pegi niiii....

mamyharraz said...Reply To This Comment

adoilaa mmg tergugat imanku!
lazat2 semuanya mknan ituw.

Emy Omar said...Reply To This Comment

iced coffee dan tomyam seafood tu dah cukup buat saya rasa teringin nak terjah black canyon huhuhuh

my all said...Reply To This Comment

oh bestnya melepak di black canyon sambil bergosip....sambil bergosip hirup lak tomyam...wallah!!


kehkeh...

Zura Zue said...Reply To This Comment

meleleh tgk kepak ayam tue...

munna said...Reply To This Comment

sedap2 semuanya.... otomatik rasa lapar sudah

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

melelelelelelehhhhh tgk kepak ayam n tomyam tu. terliur dah ni. hahahaha

wan nurul hezrina said...Reply To This Comment

semua mkanan nampak sedap2 belaka

ummiross said...Reply To This Comment

bestnya..! kat mana ni NMO2? tak pernah pergi lagi ni, teringin juga ummi cuba, nampak mcm best sangat!

ejaMaria said...Reply To This Comment

lapar la pulak...

ieda said...Reply To This Comment

bunjut tuu terbaik lah dikk ..
sedapp nyee b.canyon nie ... dah lama x mai sini .. hurmm x leh jadi nie ;)

Nisah Mat Noh said...Reply To This Comment

x penah pulak mkn kat sini...
nampk cam sedap aje menunye :)

nizamsani said...Reply To This Comment

semput juga rasanya tengok harganya.

NM02 said...Reply To This Comment

ummiros,

kat JJAU, atau lebih dikenali JJ setiawangsa

wan nurul hezrina said...Reply To This Comment

tang kelambutuh mmg rasa jer kipas.kalau kat kampungkan malam2 sejuk mmg duk dlm2pun still sejuk.tak tahan bila nyamuk main kat telinga=)

lizz said...Reply To This Comment

boleh try makan kat sini nanti...memang nampak sangat sedap coffee ice tu

norhidana miswan said...Reply To This Comment

ko nih kak, cube klu nk pg jjau tuh bgtau aku ke emy, leh jmpa kami pun selalu gk lepak2 situ... tomyam kt BC mmg sedap n terbaik... kami selalu amik yg set 2 org tuh, harga kire ok la... berbaloi gk lah

rieda_ffya said...Reply To This Comment

kepak tu menyelerakan...

qemaishak said...Reply To This Comment

baca entri ko ni kak, rasa le-le ni gak nak terjah bc huhuhu

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

NM punya menu makan mmg terliur...seronoknya korang
dah tu shopping pula...
akak juga sedih...mslh sama macam blog wahida gmbr dah full.....

Encik Suami said...Reply To This Comment

sy yg tgk nie pun naik terbuntang mata.siap ngences lagi.jeles la mcm nie.

Qasey Honey said...Reply To This Comment

wah bestnya...makan2 pastu shopping pula yer..
lum penah lg mkn kt BC tu..nti nk cuba jugak..nmpk myelerakan menu2 kt stu..

Mrs Lurve said...Reply To This Comment

bunjut tue nmpk sedap dan crunchy..

CiKPuaNLawA said...Reply To This Comment

kita makan salad dgn kopi ja datang sini...
sbb tak tau nak pilih makan ape yg sedap...
tau dah pas ni klu makan nak pilih apa...

C'Jai said...Reply To This Comment

cam sedap jer air2 kat atas tu...:)