Friday, November 9, 2012

ah sedap! ah sedap!


smlm aku order pavlova dan durian crepe dari sorang rakan opis juga seorang blogger. femes minah ni skang ngan hasil jualan dia. maka aku yg tidak pernah rasa lagi akn kehebatan pavlova yg orang lain dah naik muak kot mkn tapi aku mcm jakun seketika masa dpt order ni. hahaha... kesian kat aku kan!

amacam? nampak sedap kan... mmg sedap pong. pandai kau buat chichi! aku tabik sama kamuk! lepas ni boleh la aku order lagik. harus! lembut, lemak, masam, manis, gebus gebas secukup rasa.

doyan crepe ni ada la dlm dua kali kot aku dh try mkn. bila dapat tau chichi pandai buat, maka aku pun try gak la order. masa order ni igt nak bawak blk ngumah la. sekali aku teringat camner kekdahnya nak bawak balik sbb en. dedi kan mmg anti giler ngan doyan. mmg tak la kalu nak masuk doyan dalam kete walaupun doyan crepe cenggini. mmg betul, en. dedi tak boleh ngan doyan. penah kami mkn ramai² depan dia, muka dia dah merah menyala uols. dia mmg alah giler pd doyan ngan darah. sbb tu masa aku nak banak, dia lega giler bila aku kena c-zer. eh, tetiber selit pasal banak plak. hehehe... masa aku ngandung kan, aku selalu doa moga² en. dedi terliur nak makan doyan. aku doa mcm tu sbb mana la tau, masa bini ngandung kan suami kita mcm² pe'el juga. bila dia ada rasa terliur doyan masa tu, mana tahu selepas pada tu pun dia terus minat pada raja buah ni. tapi tak pun.... mmm...

smlm aku dah bedal 4 ketul tggal lagi dua. huh... tak sabar nak perabih lagi dua tu. geng aku lagi dua orang tekulat² muka bila aku ngan kak jah dok sedap menikmati benda ni. hahaha... kesian korang. pesanan pada chichi, aku nak kaler merah jambu plak tau! tak kira, nak jugak!

49 dok ngomen:

ct kektus said...Reply To This Comment

berazam nak buat pavlova ni. hohoo tapi tak tahulah menjadi ke tak nanti. :D

Kakcik Nur said...Reply To This Comment

Kakcik dah takde masalah nak makan pavlova sebab anak bujang kakcik dah pandai buat. Durian crepe tu kakcik belum pernah makan lagi. :)

atty's said...Reply To This Comment

terliur ni kty nengok gambar2 ni semua

Cikgu Ma said...Reply To This Comment

terliur jugak tengok,.....

Sue-Rya Qistina said...Reply To This Comment

saya teringin giler nak makan durian creepe ni kak. pandai betul chichi ni buat kan. ade gak tgk bahan2 dia, dah rase pitam nk buat. kahkah

Nens Collection said...Reply To This Comment

sy lg kesina bukan dutan crepe..pavlova pon x try lagik..xth nk cr mane!!!

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

ggaagagagaaa.....terliur!!!

e k i n ♥ y u s r i said...Reply To This Comment

nmpk sedap pavlova tue
ngeeee~
nak jugak

Ibu Lala said...Reply To This Comment

nak oder jugak lah. entry nieza ni buat akak meleleh air liur je..

~ yus ~ said...Reply To This Comment

dua2 akak tak pernah rasa, sedap ya niezza.

fiza said...Reply To This Comment

Ah!...kejam...kejam...aku tak pernah mkn lagi pavlova. Durian pancake pon dah lama tak makan. Ni yg rasa mcm nak order nih.

NM02 said...Reply To This Comment

sedap kak yusss!!!!

lieyalatif said...Reply To This Comment

skrangn mmg tgh demam durian crepe kan kooo..sane sini org dok buat durian crepe....kuning mate hitam ku sekejap heheeheh.....

oo en laki ko tak mkn durian rupenye.....jgn ko coba2 bawak drian dekat ngan die...kang pening pale tak ilang2 kang ko....

Dee said...Reply To This Comment

kesian kat somi kau kan..

aku ni makan lah jugak doyan tp taklah hantu doyan..kalau kak jah tu..perggh..mmg terpegun terpesonalah tgk dia makan doyan..hehehe..

Kakzakie said...Reply To This Comment

kakak belum pernah makan durian crepe tu...

JaSSNaNi said...Reply To This Comment

hari tu pun saya dah dapat makan DC tu.. sib baik mem belikan.. sbb dia yg rajin ke midvalley tu.. alhamdullillah.. dia siap kata, next time klu dia pegi lagi, dia belikan.. uwaaa.. best2.. dpt gak makan sblm bersalin ni..

Bicara Kak Noor said...Reply To This Comment

sedappp nya kedua2 tu belum terbuat lagi akak ni...

ct rahani said...Reply To This Comment

sedapnya durian crepe kak.. baru dpt makan seketul tu pun jiran yg kasi rasa.. huhu..

ieda said...Reply To This Comment

pav x pernah cube
crepe dah .. memang mantops nak2 kulit yg sedap kan .. ;)

redza said...Reply To This Comment

xpernah makan durian crepe..tgk gambar tu cam sedap

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

pavlova dah makan..mmg sedap walau manis...
durian crepe dah mkn juga he..he..

♥ dak pink said...Reply To This Comment

Alahai, durian crepe. Memang tengah dok mencari ni sebab nak merasa.

Cho Zila said...Reply To This Comment

sedap.. sedap... nampak cam bantal yerk.. memang kegilaan orang sekarangler...

Lya Colours said...Reply To This Comment

oh doyan memang ratu hatiku

Zura said...Reply To This Comment

byknye khazanah kat pavlova tue...blm rase lg durian crepe..

ieja amieja said...Reply To This Comment

es akk tgk mknan tu..doyan crepe x penah rasa lagik..

SURIA AMANDA said...Reply To This Comment

sesapa ak pujuk i kalau marah..sila la hulur durian crepe tuh..opps...hehehehe

munna said...Reply To This Comment

munna lagi lah... dua2 pun belum pernah rasa

Aju Mohit said...Reply To This Comment

wahh memang sedap la niezza, durian crepr tu lom pernah try lagik, teringinnya hehehe

wahida said...Reply To This Comment

aku bwk balik durian crepe tu, laki aku ngan anak2 aku tak reti mkn ko..padahal dorang hantu durian...bila dah di crepe kan, dorang mcm pelik lak...ekekek...

abah khalisha said...Reply To This Comment

Lain macam je bunyinya..hehehe tp enak

Cik Yatt said...Reply To This Comment

xprnh lgi mkn ddedua ni..huhu

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

adoiiii, petang2 masuk blog ni terhidang gmbr makanan sedappppppppp.. terliur la kak oiii..

nak suruh zana buat mmg berjanggut la nak tunggu.. so, zana pun order jer bila rasa nak makan.. huhuhu.. dasar pemalas kan??

Kesuma Angsana said...Reply To This Comment

sedap2 kecuali bab2 doyan tu!

~MommyAida~ said...Reply To This Comment

Wahh dua-dua nampak sedap..Pavlova tu nmpak melting sngattt..haih bilela nk merasa ni..hihihi..

Huby sy pon anti dgn darah jgk tp bile masuk dlm labor room, dia juz duduk kt sebelah saya je..so mmg tak nampak setitik darah pn..huhuhu

chichi said...Reply To This Comment

kak inaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............hahahahahahhahaaa

rahayu said...Reply To This Comment

Akak dua2 x pernah rasa..huhu

Nieda said...Reply To This Comment

bak sikit

norh said...Reply To This Comment

yummmyyy

ummiross said...Reply To This Comment

sedapnya, teringin doyan crepe tu.

mamawaiz said...Reply To This Comment

sedapnya durian crepe..x pernah mkn lg

wantie said...Reply To This Comment

Tak pernah mkn lagi ni. Cara ko citer tu memang sedap rasanya....

Haryati Faizal said...Reply To This Comment

sedapnye!

cheqna said...Reply To This Comment

sdap doh waser

محمد رازيق said...Reply To This Comment

kak. thakns lawat blog sy. huhu. bestnya pavlova. saya ni resepi dah ada. tapi tak terbuat2 lagi. hehe.yg crepe tu pun nmpk sedap sy nengok. hehe. kak, free2, jmput bc http://mrazqi88.blogspot.com/2012/11/terjemah.html

Zura@Iwan said...Reply To This Comment

dpt mkn durian crepe dh? bestnya..tingin nk try gak..hehe

Siti Asiah said...Reply To This Comment

durian crepe tu gebu sangat...tak pernah rasa...nak jugak...;)

beta kupu said...Reply To This Comment

aish, terliur tgk pavlova...hihi done follow awk!

saya gemuk saya comel..^^ said...Reply To This Comment

auwwww...derian crepeeeeeeee..tehehee