Thursday, November 17, 2011

johnnys kali ke dua

dari bulan puasa dok teringin, asyik tak mendapat sebab memanjanglah penuh dibulan ramadhan

pencicah pelbagai rasa

kami bertiga

nasi ayam yg tak boleh langsung nak masuk tekak aku. tapi tekak budak tu laju je... 

nasi goreng hot & spicy.. tak sama mcm aku makan pertama kali dulu

nasi goreng belacan. hubby cakap sedap

tomyam ni pun aku rasa lain dari pertama kali mkn dulu. hubby cakap sama je.. huh

5 ketul chicken wing, aku belasah dua, hubby belasah tiga. hebak!

budak tu panggil eskim sampan. belasah je la... yang ini jugak rasa takkan berubah. hehehe

inilah budak itu. yang selalu bersama kami kemana saje. takleh langsung berenggang ngan paklong dia. oiitt... paklong rambut mawi la... bertambah tembambom raut wajahmu laling... ai loike!

 kesimpulan makan kali kedua disini bukan satu kepuasan yang sangat berbaloi seperti pertama kali dulu
huh
kualiti gambar juga buat aku rasa sakit hati
mmm

tekak rasa nak makan mee kari kat maju junction
kari kepala ikan pun iye
daging masak kurma pun sodap
aiyak...

64 dok ngomen:

luahfikiran said...Reply To This Comment

SALAM,
LF PUN DAH LAMA TERINGIN ! LAIN KALI, KITA PEGI SAMA2

wan habibah said...Reply To This Comment

huwaaaa..... godaan di pagi hari...

Anum said...Reply To This Comment

la rasa beza-beza ek
anum pun selalu kena cm tue.. kali pertama best.. kali kedua biasa je

jedi said...Reply To This Comment

cam best je...

mamasuri said...Reply To This Comment

aku dah lama tak makan kat johnys ni...ingat gaji ni nak bedal steambot kat situ lah....tomyam dia sedap tp ikut branch lah kot...hehehe....

wida said...Reply To This Comment

mawi versi sihat & comel..hehehe

lieyalatif said...Reply To This Comment

lieya kalo mkn kat johnys ni mmg mkn steamboat die jek...ala carte tu jarang2 mkn sbb anak2 sibuk nak mkn steambot...huhuhu....

bujal X said...Reply To This Comment

cikenwing dia terbest!

♥ dak pink said...Reply To This Comment

Dah lama tak pergi Johnny. Rindu!

Cik Rose Cute said...Reply To This Comment

mawi comel....sedapnya...ayam tue..

NM02 said...Reply To This Comment

dato LF,

wah... jemputan tehormat ni.. hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

cik rose,

mmm... kembang le tuan badan baca komen ni

hehehe

misya said...Reply To This Comment

sedapnya pg2 ngadap gambo makanan

Bui Junaidi said...Reply To This Comment

terliur tengok eskem..nyam2..

♥MAMASYAZA♥ said...Reply To This Comment

dah lama tak makan ais krim sampan tu...hehehehehe

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

mama sherry nak makan mcm² ye..mmg gitulah..tapi menu last sekali buat kite terliur.. :P

eLL said...Reply To This Comment

tak pernah makan benda lain selain stimboat dekat Johnnys ni

Nens Collection said...Reply To This Comment

pernah mkn skali waktu bercinta..tp x kene dgn tekak..pastu asal lalu je depan jony ni..kitorg nyanyi lagu " john jonny jonathan..param pa pa pa pa"..haha..

NM02 said...Reply To This Comment

nens,

sama la... hubby pun suker nyanyi lagu tu... kelakar kan...

Sue-Rya AQ said...Reply To This Comment

tukang masak lain kot..tp mane2 restoran pn camtu la kak..1st time sedap sgt..next next time, kureng skit..

azam said...Reply To This Comment

sedap....
tomyam dia nampak sgt² menarik..

cheqna said...Reply To This Comment

kak..
ko mengidam semacam je ni...
ada pape ke??
hehehehe

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

zana x pernah pun mkn kat johnnys tu kak.. tp setiap kali lalu johnnys tu manjang penuh jer orgnya..

Cik Bambam said...Reply To This Comment

sedapnya kakkk.. =.='

wardah @ fie shah said...Reply To This Comment

Tak pernah makan selalu lalu jeee

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...Reply To This Comment

meleleh ayaq lioq ngeee
hamboi mengidam ke hapa ni
byk benda nk mkn jer

Rinna said...Reply To This Comment

Nampak sedap tgk hidangan tuh.. :)

fiza said...Reply To This Comment

Dah lama tak makan kat johnnys. Suka mkn pineapple fried rice ☺☺

Jom baca:

Wordless Picture yang membuatkan Air Mataku Bergenang

Cash-Out Pertama NUFFNANG...Akhirnyaaaaa...

Wordless Wednesday #8: Hobi Saya....

DOA SUPAYA SUAMI SETIA HINGGA KE AKHIR HAYATNYA

ejaMaria said...Reply To This Comment

tetiba rasa nak makan aiskrim... ergghhh...

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

nyum nyum...blog akak ni slalu wat tgoda..lps bce n3 @ikea tghri trs lunch kt sna dating wit hubby..haha..

akak jgn lpe link sye bg tu..slamat mjamu mata..jom skodeng!!

azzey said...Reply To This Comment

aiskrim tu cam sedap..:)

atty's said...Reply To This Comment

kty terliur nengok eskerem sampan tuh

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...Reply To This Comment

wahhh, sedap ni..
tp area ktrg mane ada la..
kena pi kuantan br leh merasa.. ;-p

saya pi johny mesti kena steamboat die! besshhh!

qemaishak said...Reply To This Comment

tengok pencicah cam sedap..tu pencicah apa tu kak? lau cicah ikan bakar best gak nih hehe

NM02 said...Reply To This Comment

qemai,

cicoh utk ayam tu... mmg sedak weh

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

tak fernha makan disitu... huhuhu..

tapi chicken wing tu menarik betullah

kayzie said...Reply To This Comment

sll tak dapat msuk jhonny coz hb tak bpe suka steamboat.. rupanya menu len pun bnyk yg sdp ek?

eB ezrin said...Reply To This Comment

walopn br mkn ttp lapor.hu3

Fara said...Reply To This Comment

Makanan kat Joni byk MSG. Tal rt nak makan...

=(

Mrs Nazar said...Reply To This Comment

mcm sedap kan tomyam style mcm tu..tak pernah try..melihatkanya saja..dah mengugat jiwa raga saya...silap2 kena stim rice 2 pinggan lau gini tomyam nyer

elise said...Reply To This Comment

beshnya mamam kat jonis...ai loike! kalau sup tu ai suka sup ayam je, mmg besh kena ngan sos dia...

tapi pas mamam kat jonis, sure hausssssss manjang, byk guna pak aji kut jonis neh

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

hii comel...
hg mmg comel larr.. geram aku tgk..
aku masa balik ritu mcm nyesal lak x tangkap gmbr ngan hg...hehehe


aku vote for eskrim yg last skali tu...

wahida said...Reply To This Comment

hehe...along sikit punya comel buat rambut rupa gitu...terserlah kebulatannya...hehe...

NM02 said...Reply To This Comment

belinda,

kau mmg gataiiii

Eye_nee said...Reply To This Comment

Lain mcm jer selera makan mu ni noks...

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

suka makan steambootnya sedap...
kalau datang sini hari bekerja je, sabtu ahad sure penuh...

ratusiput said...Reply To This Comment

tak pernah masuk ratu kat johnnys's ni... :) tp presentation food dia menyelerakan.

munna said...Reply To This Comment

wah!... lapor2 dah ni

ajumohit said...Reply To This Comment

sedapnya, terus lapar, tak sbar nk g lunch ehhehe

Ati Masrif said...Reply To This Comment

tak pernah pun pi sini

tapi ais krim tu ...yummmm

syariza09 said...Reply To This Comment

ramai kata johny sedap, tp x nah rasa pun

miloais said...Reply To This Comment

few times pegi
tak oder goreng2an ni
sokmo makan steambot aje...

miloais said...Reply To This Comment

few times pegi
tak oder goreng2an ni
sokmo makan steambot aje...

Abg Bear said...Reply To This Comment

Lahhhhh pesal muka Along macam muka Abg Bear... bulat ada misai janggut rambut cutting askar... ishhhhh.....

Yan said...Reply To This Comment

akak dah lama sangat2 ke sini.. pernah sampai agaknya 4 5 tahun lalu..hee..

Azekzk said...Reply To This Comment

sedapnyer

idasm said...Reply To This Comment

pernah makan steamboat dia kat alamanda, putrajaya...

nasi ayam tu nape x lalu.. tak sedap ke?

rahman said...Reply To This Comment

wahhh.... mmg sedap. slalu pegi makan sana ke?

cik enul said...Reply To This Comment

hye..jalan2 trus singgah kat sini..
salam p'kenalan...

meh jalan2 kat sini plak
http://tiketcinta.blogspot.com/

heheheh...

fieda said...Reply To This Comment

sedap..50 kali sedap..

aTy _faRed~ said...Reply To This Comment

alamak..salah timming ar saye bace n3 ni..sebab..tengah lapar sangat2...!!! semua nampak sedap giler...!!!

NM02 said...Reply To This Comment

abg bear,

bayar niat le bang. hehehehe

Pepel BoNda AmaNi said...Reply To This Comment

lama xpekena steamboat kat johhny's

Daddylicious said...Reply To This Comment

feveret ni...:)