Tuesday, November 15, 2011

@ iKeA

kek daim yang mula menjadi feveretku

ini pertama kali aku try makan meatball yang aku rasa menjadi sebutan dikalangan blogger. tapi sangat tak kena ngan tekak aku. entah... wahida pun cakap mcm tu. aku tak tau tang mana yang sedap. ye la, tekak memasing kan... yang pasti aku ngan wahida tak habis makan meatball ni

chicken wing boleh la

mee kari ni mmg sedap. ini kawan kami punyer. selera sungguh aku tgk dia makan. tapi mee ni bukan menu tetap yang ada hari² kat ikea

inilah kawan kami, nor nama dia. kawan ngan dia boleh hilang stress. kepala mmg giler², kena la geng ngan kami berdua. wahida, kau kontrol ayu eh.. hehehe

bukti meatball bukan selera kami.. sayangkan tak habis, tapi mmg dah tak boleh nak telan dah

sementara nak sampai ke kete, kami posing dulu kat car park. perkara wajib ada perkataan ikea kat belakang biar orang kampung tau kami ke sini. hahaha.... ape² entah.. tapi kalu korang nak tau, ini kali ke dua aku sampai ikea. hubby aku mmg payah nak ajak dating kat area ikea sebab hubby cakap serabut kepala, sesak sangat kawasan situ. takde tujuan penting mmg kami takkan le ke situ.

dan aku beli kek daim ni sekotak dengan harga dua ploh lima hengget. hubby suker sangat. tau² dah habis. masa bila dia makan sorang pun aku tak tau. hahaha... nak pegi ikea semata² beli kek daim ni? oh tidak..


makin malas nak hapdet hari².. huh!

87 dok ngomen:

Anum said...Reply To This Comment

sedapnya kek nie sis

pnsusu said...Reply To This Comment

adoiii seleraaa betul tgk kek daim tu.......lama dah ngidammm nak mkn nie

Cho Zila said...Reply To This Comment

sedap yerk... nampaktu memang sedap... tp takkan nak gi ikea kalau nak carikan...

AYuNG said...Reply To This Comment

ramai yg kata m eatball tuh sedap...ayung pun xpenah try lagi kak :)

kakcik said...Reply To This Comment

Mahal juga harga kek tu, ya? Bilalah kakcik nak dapat rasa. :)

eB ezrin said...Reply To This Comment

eB suker meatball :)

ratusiput said...Reply To This Comment

sume2 pun tak pernah cuba sbb time g ikea je tgk tempat ni mesti penuh.nyampah.

miloais said...Reply To This Comment

nampak sedap banget kek tu...
bak kata uols lah... nak pi sana semata2 nak beli kek itewwww..... jangan harapa lah kan....

*Miss Geli^ said...Reply To This Comment

kek daim tu memagnsyedap amatt!!!

tetiba rasa nak pegi ikea

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...Reply To This Comment

mmg nmpk sedap giler kek daim tue....teringin nak rasa la uols ngeee

yan said...Reply To This Comment

love the cake.. tapi tak leh makan bebanyak..

ke mana melaut nya mood mengupdate tu?

Teratak Hami said...Reply To This Comment

Mahalnya kek Daim. Tapi harga cokelat Daim pun mahal. Janji sedap.

azam said...Reply To This Comment

:) sedap weh.....hehehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...Reply To This Comment

kek daim tu sedap tp manissss sgt..sy kalau makan kena sikit-sikit..


meatball tu kena nikmati perlahan-lahan br terasa sedapnya hehe

bujal X said...Reply To This Comment

apsal tak abis? sayang betul~~

Cik Rose Cute said...Reply To This Comment

Sedappppppppnnnnnyaaaaa.....Telan air liur nengoknya....

So Shy Lady said...Reply To This Comment

hb akk pon t.suka g area tu jnuh pujuk!

nk cuba try test gak lah kek sdap tu nnti

wan nurul hezrina said...Reply To This Comment

sedap nampak=)nurulpun taklah suka sangat ngan meatball.yang pasti kek tuh aii suka you=)

wardah @ fie shah said...Reply To This Comment

ciss Nor, suruh dia hapal lagu koir dulu kak! Hahahaha

mamasuri said...Reply To This Comment

mcm menarik je kek daim tu....
aku selalu gak g ikea tu...
tp tak pernah lak makan situ...
coz laki aku bukan kaki western food...
so takdoklah nak mkn2 situ....
selalu2 tapau karipap ikea jer...
sedap gak wei...ehhehe

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

aku lak meatball 10 bijik pun x cukup... daim tu lak yg aku mkn sikit jek sbb manis.. berbeza tul tekak kita..kalau kita kuar skali sure best..hg leh mkn kek daim aku, aku leh mkn meatball hg..hahahaha

eLLy said...Reply To This Comment

Kek Daim ... hurmm rasanye belum pernah cuba lagik nie

Diana @ bilakukatacinta said...Reply To This Comment

borong daim masa kat langkawi kak..best

qemaishak said...Reply To This Comment

gile ah besar2 udang lam mee kari tuh..sedap

wahida said...Reply To This Comment

Nor tu mmg giler..lupa lak nak tanya dia pasal gosip terbaru yg melanda diri dia tu....agagagaga....

misya said...Reply To This Comment

sedapnya kek daim

wida said...Reply To This Comment

kalau suami sis suka makan kek daim tu..mesti nnti dia yang ajak pergi ikea..hiks

norhidana said...Reply To This Comment

seronoknyer akak ke ikea tuh,dana nih tak penah lg gi mkn2 kt situ,penah pg ngn edy tp masa tu nk cpt...

tgk kek daim tu mcm menyelerakan je... ish harus mencube nih... mee kari tuh ish geramnyer tgk udang dia yg beso2

Ema said...Reply To This Comment

Kusss semangat udang.. hehehe

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Serius nmpk sedap kek daim tu..crunchy eh?

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

kak ina ku cayang yg gebus lgi menawan sudah lme kta xbersua d cni kn kn..gmbr last skali tu i sukeee..sbb ade smurf..kak nor pun ade kt cni..hihi..kek daim owes be my feveret..nyum nyum...

adarnadzmie said...Reply To This Comment

pos mai sket kek tu ..hehe..penang nan ado..huhu

kayzie said...Reply To This Comment

lamanya tak ke sana..huhu..

Pepel BoNda AmaNi said...Reply To This Comment

oohhh daim.......

lieyalatif said...Reply To This Comment

waaaaa tak abis!! kalo lieya mmg sampai licin bedal nie.....tapi takleh byk2 sebb daku cepat muak ekekeekek...

kek daim n karipap ikea mmg wajib tapau bawak balik....tersodaplah!!

Nens Collection said...Reply To This Comment

bestnye kek tu..sy br pernah g skali ikea tu..kalo xde hal @ sesuatu nk beli,baik xyah g..buat terliur aje..huhu

Rozita said...Reply To This Comment

Tak pernah cuba kek daim tu. Cam sedap jer

@cu SaYaNg said...Reply To This Comment

dah lama tak g ikea

Dee said...Reply To This Comment

lain org lain selera dia kan..dee kalo pegi mesti amik meatball ngan kek daim tu..yg lain kurang selera sket..

Anaa said...Reply To This Comment

kek memang mengancam...

baik le jangan cuba kalo tak nak meroyan mengidam.. hihi..

Hanis Azla said...Reply To This Comment

kek daim tu mmg buat akak menelan liur skrg ni.. he..he..

Puan tia said...Reply To This Comment

kek daim terrrbaikkkk...!


coklat dia pon kita suka makan..anak kita lagi sukaaaaa

fiza said...Reply To This Comment

Kek daim memang sedap. NI yg nak ajak hubby gi ikea nih ☺☺

Entry baru:

DOA SUPAYA SUAMI SETIA HINGGA KE AKHIR HAYATNYA

cheqna said...Reply To This Comment

kat trg mana ada ikea
jadi harrrrammmm cheqna tahu camana rasanya meatball tu...
pos r sket kak....
ngeeee

eLL said...Reply To This Comment

nak kena try meatball igauan semua orang nih

Kakzakie said...Reply To This Comment

Hari itu makan meat ball rumah Kak Yan masih tak puas lagi ke?....

Bui Junaidi said...Reply To This Comment

terus meleleh air liur bui..hihi

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

shedapnya kek daim... nak lah..

shida said...Reply To This Comment

daim dah ader kek??/... besh...besh...besh
tp kat alor star tak dak ikea

Sue-Rya AQ said...Reply To This Comment

aduh..tgh lapa ni, sedap plak tgk meatball n cake tu..tp saya suka sgt..sedap!!

Qhaifa Nur said...Reply To This Comment

meveles rasanya nak terbang ke sana juga sekarang..
aduh sedapnya...

C.M.A @ CikMoonAdnan said...Reply To This Comment

udang yg besar tu membuatkan moon terliurr..huhu

ajumohit said...Reply To This Comment

sedapnya nak ckit, di mana ada niezza da, di situlah ida hhahahaha

NM02 said...Reply To This Comment

kakzakie,

ini kejadian b4 umh kak yan... hehehe

Cik Bambam said...Reply To This Comment

heheheh kan kak..xde lar sedap mana pon meatball ikea tuh.. baik beli karipap telur dia.. kekekeke

Chik Att said...Reply To This Comment

kek daim satu keturunan dengan coklat daim ka...

munna said...Reply To This Comment

tak pernah jejak kaki pun kat IKEA... terliur tgk kek daim tu

PCL said...Reply To This Comment

tak sempat nak makan meatball aritu..dah balik dari Ikea baru teringat...ahaa kek daim, npk melazatkan lah !!

dwaty said...Reply To This Comment

chicken wing tu buat saya lapar....

AzeedA said...Reply To This Comment

mekanan ikea yg sedap di tekak akak :

meatball, hotdog, keripap, eskrem venila.. kek da'im lom cube tp ceklatnye suke, besor kemungkinan kek pon suke!

nk beli perabotnye byk2 kureng mampu, mekanan juge yg diborong akhirnye ;)

pena rozie said...Reply To This Comment

sedap....

Munnafendy said...Reply To This Comment

meatball tak sedap ke kak? ramai yg kate sedap...ingt nak g dgn tunang ari sabtu ni...btul ke tak sdp? hehe...kang rugi je pg.. =P

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...Reply To This Comment

dugaan!!! dh le ai pose rini.. ;-p

neway, sume gambo kat n3 tu blom try lagi..
aritu pi ikea x sempat merasa meatball yg jd sebutan ramai tu.. huhuuh.. kena repeat lg soping situ, heheheh..

kakngah said...Reply To This Comment

aku rasakan.. dah makan tahun gak la tak jejak kaki kt ikea tu...

ieda said...Reply To This Comment

ermmm yumx2 ...
kat mana selain IKEA ada jual nie dik huhuhu

chekna @ mama ziyad said...Reply To This Comment

situ mmg sesak skit, tu yg setahun skali je pegi tu...

tetiba rasa macam nak mengidam kek daim la pulak, mmg ada kat situ je ke?

Sakura said...Reply To This Comment

huhuhu syedapnyeee...dh lame tak mkn ni! nk kena pegi nii...hehehe

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

nak cikit kek daim tu kak.. cikit jer.. dlm 3,4 kotak.. boleh x? hihihi.. gurau jer..

zana pernah gie ikea sekali jer kak.. tu pun dah lama giler..

Ati Masrif said...Reply To This Comment

bebola tu suka sgt..

picca korang ber3 tu
unik dan cantik :)

Fatin Mraz said...Reply To This Comment

daim lagi? huhuu

tensen2.. naper lah jauh sgt kuantan ngan ikea.. ;I

Huda said...Reply To This Comment

sedapnye..nak sikit :)

absolutely emy said...Reply To This Comment

daimmm... oooo daimmm...

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

nak kene cari gak kek ni!!abg..jom ikea!!

Nazri Razra said...Reply To This Comment

Feveret ambo gok nii

Aku said...Reply To This Comment

kuah meatball tu.. semcam jek....

mama tims said...Reply To This Comment

meatball tu ramai yg mkn..nampak cam sedap..tp blm tentu ngan tekak kita...

KaK LimAh Si SupiR said...Reply To This Comment

homaigod!! syok habissssss :P

Ros said...Reply To This Comment

salam,
kak Ros tak pernah makan pun kek ni...nanti nak cuba jugak la...nampak sedap ja....

zOeY zAu YaH said...Reply To This Comment

meatball tu mmg pemes kan tp x tau apa rasanya ke semata2 dia glamer org ska mkn? hehe konpius.

sudipVSsenduk said...Reply To This Comment

rasa mcm nak jilat & gigit je screen depan i ini...

Mizz ErMa said...Reply To This Comment

sedapnnye..sy belum penah lagi makan meatball tu..tingin jugak nak rsa sebab meatball nih asyik sangat menjadi sebutan..hehehe

Dalila Hamid said...Reply To This Comment

tgok meatball dah boleh teka di mana...... :) sedap

idasm said...Reply To This Comment

sejak ikea berpindah tempat baru tu... mmg x pernah sampai lagi.

tp meat ball tu pernahlah makan anak buah tapaukan... ida suka.. hehe...

Daddylicious said...Reply To This Comment

ayam gorengnya mmg lazat!

Anonymous said...Reply To This Comment

Jika Anda bebas untuk menonton video komik di web maka saya sarankan Anda untuk mengunjungi halaman web ini , pada kenyataannya mengandung sehingga komik tidak hanya klip video tetapi juga bahan tambahan .

Anonymous said...Reply To This Comment

This site gives good quality YouTube videos; I always down load the dance contest show video lessons from this web site.

Anonymous said...Reply To This Comment

how's life ? my-niezzareena02.blogspot.com blogger discovered your website via Google but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have discovered site which offer to dramatically increase traffic to your blog http://mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my site. Hope this helps :) They offer best services to increase website traffic at this website http://mass-backlinks.com