Friday, November 18, 2011

@ pizza hut

semalam aku time off, ada urusan peribadi yang perlu diuruskan. selesai perkara tersebut, kami ke pizza hut wangsa maju. ikut selera aku semalam, terasa nak makan mee kari kat MJ, tapi disebabkan ada lagi urusan di wangsa maju, maka kami singgah aje di pizza hut ni.

sape lagi tembam? yang penting, aku berjaya membulatkan muka hubby. muahahahaha... org kampung mesti bertambah tekejut tgk dia skang ni nak² lagi bila rambut separuh botak tu. nenek dia mesti tak puas memandang muka dia yang demuk itu. hehehe..

pizza kat wangsa maju ni baru lepas bertukar wajah. nampak lebih cool

kami order set utk dua orang. cara persembahan hidangan pun dah lain. dulu garlic bread letak dalam pinggan je, skang dah letak dalam bekas cenggini. ish... nampak sangat udah lama tak mkn pizza. mmg pun sbb b4 ni asyik dominos aje.

dan dulu garlic breadstix jenis memanjang, skang dan tukar ke tiga segi

nam ketol smoked deli wing, sorang 3 ketul

mashroom soup kali ni sangat banyak isi di dalamnya. pergghh.... habis satu cawan besar tu utk aku sorang dan aku curi hubby punyer sikit. dia bukan mkn sangat pun..

pepsi utk hubby dan eslemontea utk aku.. erkkkkkkkk

aku panggil menu ni kueh teow masak lemak putih. hahahahaha... sedap gilerssss..

ala... luper la pizza ni tajuk ape. aku main belasah je order pastu tak igt. hehehe... yang penting ada xtra cheese.

yey.... hubby dah pandai makan mashroom soup. hahahaha... dia mmg kureng menu cenggini, tapi hari tu bila dia try dia kata boleh la kalu cicah roti, nak makan begitu saje belom boleh lagi. ala.. budu pun camtu jugak. tak makan kunun, sekali rasa..dia lagi hantu budu dari aku. hehehe

hubby tanya ape budak amek order tu tulis.. aku jawab 2 rim lawa, sepul rindu ani. gelak besar hubby... muahahaha...

korang, jgn kecik ati ye sebab skang ni aku ada skodeng umh korang tapi jarang tinggal komen. ada masalah skit... harap masalah ni cepat pulih. jgn marah ok... aku cuba utk tinggal komen seperti selalu. hohoho... insyaAllah...

aku ada jumpa sorang blogger ni, tapi dia tak mau amek gambar ngan aku sbb dia tak ready masa tu. mencik tahu.... skang kau nyesal kan.. hahahaha... jumpa kat pasar malam selasa depan, kita amek gambar depan makcik jual eskim goreng. mahu? hehehe

63 dok ngomen:

lieyalatif said...Reply To This Comment

e'eh ye laa ..dah berwajah baru...makin canggih plak food presentation die...lieya pun dah lame tak gi PH..asek2 dominoz jek huhuhu

gadisBunga said...Reply To This Comment

dia punye garlic bread basket macam bekas udang kat bubba gump. saya pun dah lama tak gi pizza hut sebab asyik berdominos jugak. hehe~

♥ dak pink said...Reply To This Comment

Pssst, psst,
Suami bam bam tanda isteri pandai jaga kan? =p

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...Reply To This Comment

isssyyyy n3 uols selalu letak menu best2 ni ngeee

Anum said...Reply To This Comment

bestnya nak try la.. menu2 nie

Diana @ bilakukatacinta said...Reply To This Comment

sungguh menyelerakan pizza..dah lame tak eprgi..sy suke bolognaise meatball..sedap

Sue-Rya AQ said...Reply To This Comment

aritu pegi mkn kt pizza hut the mall same je food presentation dia..maybe baru nk buat kot kt c2..akak ni buat org terliur je tau..hahaha...diet diet diet..jgn menggugat imanku.. :)

azam said...Reply To This Comment

:) kaki makan hehehe.....
seronoknya....sedap nih

fieda said...Reply To This Comment

ala..lapor la perut kite tgk makanan2 yg sodap ni...

Cho Zila said...Reply To This Comment

akakpun dah lama gak tak gi pizza hut juga ker, nampak lebih menyelerakan kalau presentation gitu...

eMMe said...Reply To This Comment

Sis tak try Ultimate Cheese 7 tu? saya gile cheese....nyummy, yg lava cheese pun saya sukaaa....terliur la tgk!

Hanis Azla said...Reply To This Comment

he..he.. betullah, akak pun nmpk mcm tu tulisan budak amek order tu..

pena rozie said...Reply To This Comment

Memang suka pizza hut...

Nazri Razra said...Reply To This Comment

Dan-dan tu terliur tengok ... raya cam dah ada dalam mulut ni...

Musang said...Reply To This Comment

sedap tuuuu...dekat 5bulan gak x melantak pizza nih huhuh

eB ezrin said...Reply To This Comment

betol, deco tuh yg paling best kan? cantek :)

chichi said...Reply To This Comment

makcikkkk..kak ina minum air coke...

Nens Collection said...Reply To This Comment

pizza..sy sgt jarang masuk..kalo masuk reti order jenis pizza aje..menu mcm kue tiow masak lemak tu x pernah order,nmpk best!

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

Pizza sini masih style lama, dlm pinggan putih cap pizza tu aje...huhu

hubby bambam tanda istri pandai jaga..ekekekek

kakngah said...Reply To This Comment

dah lama tak masuk pizza hut gak.
kelmarin layan dominos.. choc cake dominos sedap wey.. pes taim aku rasa kehkehkeh!!

NM02 said...Reply To This Comment

chichi... mana ada... kau baca betul2 balik...

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

hehehhe..takpe mama sherry..ana ada paham ente punya masalah..tapi..mmy hubby mama sherry nampak bambam skang ni..heheh

wan nurul hezrina said...Reply To This Comment

belum pernah trylah menu kueh tiaw masak lemak putih2.mcm mana rasanya?kalau g pizza tak makan sangat roti dier mkn speggiti n benda2 lain.moshroon soup sedaplah=)

-oP_ida- said...Reply To This Comment

ya allah kak....rasa mcm nak serlum mulut masuk dlm pic nieh....kepingin tahap gaban nie

bujal X said...Reply To This Comment

da hilang da sorang geng rambut pacak saya~~keh keh~

kayzie said...Reply To This Comment

pndai akak tembamkan somi..good2..hehe

C.M.A @ CikMoonAdnan said...Reply To This Comment

tetiba jerkk tekak nie nak mkn pizza hehehe~ xpadan ngan demam plak moon nie.. haha

ct rahani said...Reply To This Comment

sy pun lama x jejak pizza.. hubby jenis tekak kg.. kalau ajak pun sure x mo.. lg sng gi mkn sndri.. hehe..

wahida said...Reply To This Comment

kalau aku ke pizza pas ni, harus aku try ultimate 7 cheese tu...dah namanya aku ni hantu cheese kan...

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

takpe nok..harap setel masalah ko tu...

aku tetap sabar menanti ko..ewaahh..!!

adarnadzmie said...Reply To This Comment

lama x layan pizza... tgk pizza ko ni dik teruss nak terjah pizaa ini weekend..hehe

Bui Junaidi said...Reply To This Comment

walaweh..pizza..sedap hingga menggigit jari..hihihi

bui pun suka pizza xtra cis...

luahfikiran said...Reply To This Comment

SALAM,
CHEESE PIZZA, BEST ! LAIN KALI KITA PERGI SAMA

whitecappuccino said...Reply To This Comment

minggu lepas akak makan 2 bowl mushroom soup tu hahaha!

Yan said...Reply To This Comment

pizza hut mmg dah lama tak jengah.. sedap nya kauuu..

gamabr2 pun dah buat perut bunyi2..

Aku said...Reply To This Comment

aku tengah merajuk kat cheese...

Pepel BoNda AmaNi said...Reply To This Comment

sodapnya makan....

Rai said...Reply To This Comment

haihh..lambatnya masuk waktu lunch! kelapaq!

Mamamya said...Reply To This Comment

dah lama x pi makan pizza hut ni sbb beberapa t'kene service yg sgt 'out' huh..!! tp bila tgk menu ni cam ptg ni zasssssssss pi pizza...ngeee

translate order tu klakau lah..ekekeee...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...Reply To This Comment

aritu aku gi tgk renovate..tutup.. sejak wajah baru nih x penah terjah lg..

ILA HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

ayam tu.....

nak seketolll la kak...ehhehhe

ajumohit said...Reply To This Comment

Nak skit!!! Lama dah x pekena pizza ni

miloais said...Reply To This Comment

nak pizza beb!
hehehehe

gambo2 kat blog uols ni
terang2 belaka...
jeles iols tengok!

eLL said...Reply To This Comment

kuetiau masak lemak macam sedap.
sepul rindu ani, macam kena je
:D

ina said...Reply To This Comment

entri makanan lagiii...mencabar tull

jedi said...Reply To This Comment

cantik tulisan budak tue...ekekekek

ZSqueenbee said...Reply To This Comment

sodapnyeee...pia mkn w/end lps..sukee pizza..auw auw...

~izan~ said...Reply To This Comment

smlm ada kat wangsa maju yer?izan pun ada kat sana mkn kat jom bali carrefour wangsa maju hehe...

~izan~ said...Reply To This Comment

smlm ada kat wangsa maju yer?izan pun ada kat sana mkn kat jom bali carrefour wangsa maju hehe...

NM02 said...Reply To This Comment

ye ke izan....

adoila...

Dee said...Reply To This Comment

dee pun dah lama tak makan pizza hut..last makan pizza pun papa john..

ratusiput said...Reply To This Comment

aduh tgh bulan ni dok tepek pizza hut.sgt terliur air liur.awal bulan lepas makan pizza still food presentation yg lama lg.

Acik Erna said...Reply To This Comment

Niezza..acik pun lama dah tak makan pizza..dah macam2 ada pulak ye..

Fatin Mraz said...Reply To This Comment

me too!!! lama gak x lepak pizza hut..

Daddylicious said...Reply To This Comment

pizza lazat!

idasm said...Reply To This Comment

Samalh ida pun dh lama giler x masuk pizza hut. Mmg byk tul perubahan skang ni ye

mamyharraz said...Reply To This Comment

dah lawa pizza hut skrg..lama tak masuk sini sbb dok berpaling tadah kt dominos yg lazat itu hehe..

gambar kt sini mmg lawa2 jelas suka tgk ;)

POSH76 said...Reply To This Comment

Aduiii teruja nak cuba PIZZA HUT ni

Cikgu Tie said...Reply To This Comment

Lihat gambar pizza...tiba-tiba ajer terasa lapar. Sah-sah malam nie kena p makan pizza kat Tesco Mergong.

norhidana said...Reply To This Comment

wahaaa udah berwajah baru pizzahut ek,nmpak sgt dana lg lama tak mkn kt pizzahut ni kak oi... tgk akak nyer fettucini carbonara tuh alahai terliur nyer lama beno tak layan pizzhut sejak pas bersalin tau...

dh berapa bulan dh...masa peknen pun jarang mkn situ...sedih

@xiiinam said...Reply To This Comment

Tulisan budak tu...memang unik...

Fara said...Reply To This Comment

Nmpk sdp fetucine tu. Dah lama tak makan mewah mcm nie. Tunggu gaji blb dpn. Hiks!

Suara Kalbu said...Reply To This Comment

Adehhhhhh... masalah betul saya kalau masuk blog ni tau. Gambar-gambar kat sini memang meracun kalbu betul