Friday, October 21, 2011

bali ; tanaya bed&breakfast hotel ~ kuta

b4 korang terus layan aksi romatika ditampoi kami, meh ai nak tanya skit. sejak ai tukar layout ni adakah uols susah nak bukak blogku ini? lambat atau seperti biasa aje? dan uols suker style lama atau suker yg skang ni? sila beri jawapan dengan ikhlas ye nnt ai nak buat pertimbangan. buat masa sekarang ramai jek yg suker style yg baru ni sebab gambar lebih besar dan jelas. puas nak tatap aksi ganas kami... hehehe... ok, jgn luper komen ye!

hari ini jom layan koleksi gambar tempat penginapan kami di kuta pulak.

kami saje utk stay di kuta, berubah angin orang kata. tapi yg tak best bagi diri ai adalah kesibukan suasana dengan kenderaan, disko yg banyak, ruang jalanraya yg sempit dan sentiasa sesak. tapi hubby ai suker plak. dia kata baru la havok. haah... havok la sesangat.

muka ngantuk giler sebenarnya ni

posing jap sementa pak isme sampai 

suker dengan dinding hotel ni 

ni mak jemah tak suker tau. hotel kat ubud naik turun tangga, pegi jejalan kena turun naik jugak, udah kat hotel ni pun kena panjat tangga lagik...

tapi bila sampai atas, terus rasa best sebab balkoni yg cantek 

syantek kan

hotel ini juga di booking atas bantuan kak yan. dia ada kenal staff kat hotel ni. yg ini kak yan booking mulot aje ngan staff kat situ. bila check in baru kami bayar. harga utk smlm adalah RM120 + RM 60 sebab kami minta check out lambat dalam jam 6 ptg. kira ok la kan.

bila naik atas, rasa mcm sunyi plak. nasib baik la bilik kami bersebelahan lagi dan dekat ngan tangga

 
bilik tido kami asing ngan toilet. toilet berada di belah luar. kalu nak ke toilet kena la lalu ikut laluan beranda tu. utk pengetahuan uols.. bilik air kami tidaklah berkongsi dengan orang lain. satu bilik tido standard akan ada satu bilik air sendiri. bila check in, kita akan dapat dua kunci. satu kunci bilik dan satu lagi kunci toilet. unik tak? hehehe.... tak bleh la nak berkemban ke bilik air tu ye, nnt mat saleh igt korang nak ngorat dorang plak. hehehe.. tapi bilik deluxe toilet cambiasa jugak, sekali dalam bilik sendiri.

belah dalam toilet ni idaklah besar maner. muat² utk seorang. nak mandi bersama tu boleh, tapi kena tahan la skit. asyik belaga buntut je.. ala, itu yg korang suker pun kan... ngaku je la.. ahaksss

 toilet ai ngan wahida pun bersebelahan jugak. sinki tu je yang share. kalu salah sorang kuar awal dari toilet, mesti yg kuar dulu tu ketuk mcm nak pecah pintu. hei.. igt ni citer seniman bujang lapok ke.. tunggu giliran nak guna toilet kena gegar pintu bagai. hehehe... jah, jgn marah aku tau.. gurau jek!

kali ni ai minta wahida yang pilih bilik maner dia suker. sebab selalunya kalu ai yg pilih, mesti ada masalah ekon. mesti punyer... hahaha... tapi kali ni wahida plak yg nasib tak best sebab dia kata bilik dia ekon bunyi bising. ala jah, kau cakap je la kau saje buat ekon tu bunyi bising sebab takut kami dengar ape kau buat mlm tu kan. hahahha... larik!!!!!!!! 

ok la uols... pasni bersambung citer makan² kami dan tragedi gegaran di kuta. kalu korang suker ngan citer bali kami ni, sila gelek pinggang skit. yeyyyy.... korang mmg best!

teratakhami, ai pakai nikon D90 jek... hehehe. bukak travel agent? wow! menarik jgk tu...
kak yan, sungguh ni boleh kirim?? yes! dah bleh buat list la lagu ni... hehehe
uncle gedek, gmbr minah mandi berkemban tk byk la, tapi ada minah jelita lg... tunggu okesss. hehehe

80 dok ngomen:

Nens Collection said...Reply To This Comment

waaaa...semnagat sy bukak blog arini nk sambung citer bali.akak..1st kot ni komen...yeke???..ahakss

atty's said...Reply To This Comment

kty suka layout baru ni ..sbb kemas.

dan suka sgt entry bali

Anum said...Reply To This Comment

hehehehe
nice picture..
cantik layout bari nie sis

Nazri Razra said...Reply To This Comment

Sangat menarik la konsep hotel dia. Kena plak furnishing yang ada konsep Bali... lagi romantika di amor gituuuu.. Abe sukaaa

:: Mrs.Eady :: said...Reply To This Comment

suka blog baru nie sebab puas dpt tgk muka ko nok!!

AYuNG said...Reply To This Comment

erm....walaupun toilet kat luar, maintain nmpak cntekk jugak..ehhe~~

igt kn bila toilet kat luar dh mcm toilet hostel ker kan..:)

sha a.s said...Reply To This Comment

bestnye! awak, thnx again for da lovely FM...i like!

NM02 said...Reply To This Comment

@Nens Collection

haah... yu first komen... jom laga dada sekali... hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

@atty's

tq laling

kakcik said...Reply To This Comment

Kakcik suka tengok gambo2 yang beso gedabak dan sangat jelas. :)

NM02 said...Reply To This Comment

@Anum

e'eh... suker plak ker... gataiii

NM02 said...Reply To This Comment

@Nazri Razra

abe suker adik pun sokoooo

NM02 said...Reply To This Comment

@sha a.s

sama2 awak... kemana kite pegi kite harus igt kat awak punyer. hehehe

misya said...Reply To This Comment

suka n3 bali ni,

iduraz said...Reply To This Comment

nak lai nak lagi nak lagi..teringat ku honeymoon ke sana dulu, tapi kurang sonok sebab tak banyak jalan2 cam kamu

Cik Rose Cute said...Reply To This Comment

Best jugak story Bali nie...hihihi...

azam said...Reply To This Comment

:) seronoklah jalan² cam ni....

lain kali ajak ye

Dee said...Reply To This Comment

suka template ni..simple..gambar besar dan cantik..dan gambar2 kat bali sgt heavan ok..

ikatankasihku said...Reply To This Comment

aku rasa ok, tak berat pon, macam biasa jer, tapi aku suka yang macam ni dari yang lama, tak nampak sarat, mata pun tertumpu pada gambar2 yg kau tepek..
gambar semua terang & jelas, kalau taik idung terkeluar pon boleh nampak..aku bagi 5 bintang... :)

cantik ar bali ni....

eB ezrin said...Reply To This Comment

ok, eB suker... sbb eBnyer pn gini ;p
ps: mmg jeles la... canteknyer bali.. hu3

Eye_nee said...Reply To This Comment

stay tune jer kat layout ni nokss...tak serabut..gambar besaq2...Teruja nyer nak pegi Bali....

NeenaAnuar said...Reply To This Comment

hi sis!

I dah terjahh all your entry about bali! Owhh!! awesome!!! gambar2 yg gorjess... i'm sure you guyss enjoyed the trip kan... best2.. buat I rasa cam nak terjah lagi ke Bali buat kali yg ke 4.. uhuhu...

NM02 said...Reply To This Comment

neena,

yu pun sama mcm kak yan, pegi balik bali mcm balik kg sendiri jek. jeles ai tau

mak ai, dah 4 kali? jeles jeles dan jeles lagik. hehehe

rindu la kat bali. rasa mcm nak pi lagik jek

hehehe

NM02 said...Reply To This Comment

eB,

tu la, wahida cakap mcm blog eB. sebenarnya godek ke benda lain, tak sangka jadi lain. mula tu jadi mmg tak cantek langsung. berkat kesabaran, hasilnya jadi lagu ni

belasah je la

Nurul Husna Abidin said...Reply To This Comment

salam...bestnya akak gi bali...nak kenal akak boleh? hehe...btw husna dah follow akak...

http://nurul-chuna.blogspot.com/

wardah @ fie shah said...Reply To This Comment

cantik dan yang penting BERSIH! Hehe.

http://mypreggieland.blogspot.com

..::SangRatoo::.. said...Reply To This Comment

hoh..kite pasan mama sherry nye layout blog sudah lain..sangat cantek dan kemas..gambo pun menarekkkk..sila hapdet lagii.. :D

mamyharraz said...Reply To This Comment

layout cantik.

jelas nampak pic2 yg gojes :D

sW33tdARLiNG said...Reply To This Comment

alaaa bilik air sempit bukan berlaga bontot lagi, bersatu bontot pun takpe... hahahahahahaha

Rozita said...Reply To This Comment

Gambar besar dan chantekk. Puas nengoknya..
Aksi laga bontot....waaa..kat Bali jer ke boleh ? Ha ha ha..

munna said...Reply To This Comment

ok je ttemplate ni loading pun laju je....

halila Ibrahim said...Reply To This Comment

Ermmm ... macam biasa je.. kemas n senang sikit nk membaca ...

Zana Adieyza said...Reply To This Comment

hahahha.. kak wahida sajer bagi alasan aircond problem eh..

first tau ada hotel yg bilik tido & bilik air asing.. mmg x leh berkemban la kalau nak ke bilik air.. hihihi..

ok jer layout ni kak.. zana suka jer..

qemaishak said...Reply To This Comment

Senang je buka & suka sebab gambar jelas..

serius cantik la tmpat ni..

chekna @ mama ziyad said...Reply To This Comment

suka layout camni, simple tapi kemas, pastu gambar pun besar.. besh apa...

IxoR@ said...Reply To This Comment

puas tatap gambar yg cantik2 di Bali....

ntah bila saya nak sampai sana....

Fara said...Reply To This Comment

Wow! Interior die cool!

Elle Kamarudin said...Reply To This Comment

pasai pa katil asing2?

ILA HonEyBuNNy said...Reply To This Comment

fuhhh...gambar betul2 menarik la...sharp sungguh gamabr2 neh...

Aidah said...Reply To This Comment

Sronoknyeeee baca citer orang gi jalan2 ni. Cantik lah Bali tu. Dulu maid akak asalnya orang Tasik Malaya, dia cakap dekat ngan Bali. Jalan kaki pun boleh. Tapi itu dioranglah, bangsa makan jamu. Kalau akak lolah jawabnya. Hehehe.

Yan said...Reply To This Comment

dinda ku sayang, nak kirim apa. Boleh je.. Jangan kau suruh aku hangkut sebesar bas je sudahlah..hee...


booking molot je ye..kelas kau maria..hee.. yang penting korang happy..

Kakzakie said...Reply To This Comment

Betul niez kakak suka sebab gambar clear dan jelas. Ikhlas, kakak suka kalau guna huruf yg besar-besar dan gambar besar-besar.

rATu kEBaYA said...Reply To This Comment

cantik sangat... tak terkata..

~Siti Hajar~ said...Reply To This Comment

layout ni best, puas hadap...haha

Pelik la bilik & toilet asing..hehe

next...

hani@debumelukut said...Reply To This Comment

tak puas tgok foto2 ni...menanti2 foto2 bali yg seterusnya..

LiLy @ MumMyQiStInA said...Reply To This Comment

Cantik dah blog ni kemas..
puas tgk gmbr..besar..
lily buka slow skit..tapi bukan apa..koz intenet hari ni sgt lembab..

Cantik hotel ni..nampak cool..tapi toilet asing pulak ye..

Mama Gee said...Reply To This Comment

sama mcm hubby ai le..ske tempat yg havoc2....
lawalah hotel tu... :)

wahida said...Reply To This Comment

jah, next time gi lagi kita masuk disko dorang nak? hahaha...

NM02 said...Reply To This Comment

wahida,

kelas kau maria!

pastu buat n3

mau bakar darah sape yg baca n3 kita tu

jom2

ala..masuk je pun kan

bukan mabuk pun

hehehe

Pia said...Reply To This Comment

"suka ngan layout baru ni,simple but nice..gambar yg ko boh tu mmg cantik nk2 besaq2 lagi la pueh nengok..Bali mmg bestkn..tp tk penah sampai lg huhuhu.."

Pia said...Reply To This Comment

"ohh lupa lak..tq ats petua yg ko bg akk tu...ramai yg bg petua minum madu...nnti nk pi kedai jamu kt dpn simpang nun cari madu...."

ct rahani said...Reply To This Comment

ok je kak layout baru nih.. cantik.. plg besh dpt tgk gambo yg beso2 nih.. hehe..

gedek! said...Reply To This Comment

Owh....!


sukanya element kayu yang banyak!

whitecappuccino said...Reply To This Comment

suka layout ni..puas menatap gambar yang best2 kat sini..cantik!!

Rinna said...Reply To This Comment

Tak de masalah denga layout baru.. menarik sebab gambo besor..terang dan jelas..jerk.. :)

Lelaki Ini said...Reply To This Comment

tak pernah tgk yg lama..
yg nieyh okeyh jewk!
gambar besaq gilak!
hahaha

miloais said...Reply To This Comment

bab toilet tu lawak lah beb!
main ketuk2 plak dah

wakakakakaa

idasm said...Reply To This Comment

bestnyer pergi jalan2 makan angin. pic semua besar2 dan cantik. suker sangat..

norh said...Reply To This Comment

suka lay out ni.. puas tengok gambar..syok sikit berangan nak ke sana.. he he

Teratak Hami said...Reply To This Comment

Suker layout skrang, besar & jelas.

Thanks sudi menjawab. Ramai jugak yg pakai Nikon ye :-)

Dinas Aldi said...Reply To This Comment

Layout ni lagi best dari dulu, betul gambar besau2 jelas senang nampak. Takda masalah loading pun, ok ja.

Tumpang seronok tengok orang jalan2 :)

kasihredha said...Reply To This Comment

gambar besar2 ...jelas je mata akak tengok...baru puas tengok macam ni kan...

~izan~ said...Reply To This Comment

dah gelek dah pinggang hehe..goyang inul lg sbb mmg suka n3 bali =)

wida said...Reply To This Comment

suka layout blog yg baru ni..nmpak lagi luas dan besor..hiks.

apa motif hotel ni buat toilet kat luar yer..susah gak kalau mlm nak bangun terkucil tu

Abg Bear said...Reply To This Comment

Memang betul diorang cakap tu Mek Na... layout ni lebih best sebab gambo lebih besor... sebenarnya kami tak layan ntah apa apa kat tepi tepi blog ni... ylagi lagi muka Fahrin Kamil tu... tak larat jer... Abg Bear lagi suka yg ni, nampak muka korang jer besar besar (errr gambar yg bersaiz besar yer... jangan salah faham)

Errr naik tangga malas... 10% metabolisme naik tau kalau rajin naik tangga... nanti kalau rezeki banyak dapat belik rumah banglo ala ala hotel kat Bali cemana? nak dok bawah jer ker?

Abg Bear said...Reply To This Comment

Wida - kalau takut terkucil kena tido pakai pampes...

peah @ peps said...Reply To This Comment

..uuuu....cantiknyer bali......tgk2 gambar romantis korang...suweettt...


Old Trafford Stadium, Manchester

Papa Mifz said...Reply To This Comment

teringin nk ke Bali..tp bilo dh ado gegaran hr tuh goyang lak nk ke sano...

Ann Huda (Ate) said...Reply To This Comment

Dah antar komen panjang lebar dia hang la plak...huhuhu

dela said...Reply To This Comment

gambar besar n cantik.... puas tengok..

dela said...Reply To This Comment

gambar besar n cantik.... puas tengok..

Daddylicious said...Reply To This Comment

tandas asing...adoi bahaya ni kalau emergency...hehe

tiefazatie said...Reply To This Comment

wah..cantik2..unik2..hee..

kakak cantik..tq2...suka2..ifa bertuah nie ngan sis nana lak..hee..tq eh..=)

norhidana said...Reply To This Comment

cantik mmg cantik hotel nyer,hrga pun berpatutan... tp paling best tang toilet kt luar bilik tu hehehe... mmg unik

NM02 said...Reply To This Comment

@Abg Bear

abg bear, kot ye nyampas ngan FA jgn le sampai salah sebut nama dia. sentap mak jemah tahu. hahahaha

suker2 hati je fahrin kamil... ape2 entah

muahahaha

NM02 said...Reply To This Comment

@Abg Bear

sebabt tu ai tak suker umh dua tingkat. hehehe

ala.. stamina saya tak segagah abg le.. abg buleh ar, teruna lagik

larik!!!!!!!!!!!!

NM02 said...Reply To This Comment

@tiefazatie

haah... kamu mmg murah rezeki kan. akak perasan, kamu asyik menang jek. hehehe

best best best!

blog ibu amanda said...Reply To This Comment

dh folow ur blog..

p/s : jgn lp folow sy blk tau.. :)tq

wan nurul hezrina said...Reply To This Comment

suka sangat tengok gambar besar=)puas.nak2 gambar chantek=)

Anonymous said...Reply To This Comment

mengapa tidak:)